Болница "Лозенец" на протест, не иска да е педиатрия

Лекарите ще излязат пред лечебното заведения по обед
32
Болница "Лозенец" на протест, не иска да е педиатрия
Снимка: БГНЕС

На протест ще излязат днес лекари от болница "Лозенец", като така ще покажат несъгласието си с идеята на здравното министерство тя да стане временна национална педиатрия.

България е една от малкото държави в ЕС, където няма специализирана детска болница.

"Националната детска педиатрия не може да се помещава в болница "Лозенец", защото тя не е проектирана за това и не може да изпълнява функциите на педиатрия. Включително и документално не е възможно", заяви пред bTV Христо Стоянов, началник на спешния център, като той напомни, че болницата е акредитирана за обучение на студентите по медицина към Софийския университет.

Протестът е насрочен за 13 часа и ще бъде пред болницата. Лекарите от медицинското заведение искат яснота за бъдещето на болницата.

По думите на медиците от 6 месеца продължават неяснотите около това какво ще е бъдещето на "Лозенец", а това принуждава лекари да напускат. Ако протестът не даде резултат, медиците се заканиха на още протести.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Лозенецпротестболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те в софия деца приемат ли изобщо....От личен опит, нещо по сложно от кашлица или температура, с детето и в чужбина! Даааа не е шега работа, няма доктори ако мислите, че ще си лекувате детето в софия се лъжете няма никъде да ви пуснат в болница тва са уруди!!!Здравната система и болничната база навсякъде са нещо страшно, сестри дърти и сърдити, лекари непукисти и млади лекарчета с две три години стаж при старите чакали! Не се лекувайте в бг няма да успеете това е е система за смърт!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази руина в гората, изобщо някой лекува ли се там или каквото стане...
27
0
 
5
 
! Отговори
Дикообраз преди 2 години
В тази болница почти не се приемат пациенти по Здравната каса. След много проучване най-накрая едно младо момиче - новодипломирана лекарка ме прие. Останалите стари лекари не приемат по Здравнната каса. Т.е. работят частно, по мое разбиране. Искате ли имена на лекари да ви напиша?
26
3
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Болница Лозенец е обикновена частна болница. Работи с почти всички компании, които предлагат допълнително ЗО директно. Отиваш, преглеждаш се без да плащаш и стотинка. Това, че едно време преди 25 години е била Правителствена, е отделна тема.
25
0
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Не говори глупости, в болница Лозенец може да отиде всеки. Педиатърът на нашето дете е там. Личните ни лекари са там и не сме никакви министри или държавни служители. Не разбирам изобщо какво говориш без да си запознат?!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е да си "ПРАВИТЕЛСТВЕНА болница", а не някаква си педиатрия! Да могат да влизат и се лекуват само пациенти с пропуск, лекарите да се подмазват я на министри, я на депутати, дипломати и т.н. А сега - да се разправят с някакви си ревящи деца, които даже един подкуп не могат да им дадат! Ще протестират лекарите и още как!
23
2
 
8
 
! Отговори
Елементарно е: преди 2 години
КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА НОВИЯ СТАТУТ НА БОЛНИЦАТА---НАПУСКАШ..... ХАХАХААА.... ЗА КВО ДА СТАЧКУВАШ...??!!!!
22
3
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
Изглежда болницата е оборудвана ефинствено за далавери , точене на здравната каса и да лекуваме подбрани наши хора. Това държавна болница ли е ? Ако да , да се подчинят на заповетта , не да се правят на интересни и без това сапотънали в корупция и търгашество.
21
3
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Като не им харесва да напускат, да си отварят частни кабинети и там на свободна практика! Ама искат хем заплата сигурна, хем оборудване на държавна сметка, ако може и касата да източим, ама и да не се налага да работят! Да минават на частна практика и след като са напуснали държавна болница да нямат достъп до клинични пътеки! Само частно да работят, да видим колко клиенти ще имат и колко дълго ще изкарат!
20
3
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Ето това е олицетворението на държавната хранилка! Няма значение как може да са полезни или дали не е нужно да се съкращават, един път намърдани на държавната хранилка и при всеки опит за подобрение започват да реват на умирачка! Държавата има нужда от детска педиатрия, значи болница Х става такава! От кога работниците определят какво ще се произвежда в фирмата? Цялата държавна хранилка са един дол дренки! С КПД на тухла на морското дъно!
19
1
 
3
 
! Отговори
ЗАКРИЙТЕ Я, БЕ.... преди 2 години
ШЕ СИ НАМЕРИМЕ ВРАЧКИ ДА НИ. ЛЕКУВАТ ЗА БЕЗ ПАРИ......
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат наяждане
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си направят частна болница и да си правят каквото искат, щом е държавна, държавата решава.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смехурко А, не бери грижа, и от децата ще намерят начин да крадат, но няма да е толкова много, а те са ненаситни...
15
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Болницата е готова бетонен скелет на 17 етажа .... Да и слагат кирпича и джамовете що са туткат ? :))))
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що протестирате бе, хуманисти? Разтуриха ли ви постата с трансплантациите? Колко гот ви беше при царуването на Боко, а сега искат да ви смъкнат на една заплата, а?
13
4
 
30
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
От децата не ноже да се краде, не виждате ли проблема.А корупцията толкова е навлязла, че .
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са. Всяка грешка при децата струва прескъпо, докато трансплантираният винаги може да отхвърли вече платения бъбрек и да се спомине.
11
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е да си прибираш по 50 бона от незаконна трансплантация на бъбреци.
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми естествено че децата не носят печалби затова стачкуват друго си е някой възрастен с инсулт или инфаркт да, точим касата