Директорът на болница "Лозенец" няма да подпише документ за сливане

Тази вечер медиците от болницата отново излязоха на протест
40
Директорът на болница "Лозенец" няма да подпише документ за сливане
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на болница "Лозенец" доц. д-р Радосвет Горнев обяви, че няма да подпише документ за сливане на университетската болница с педиатрията.

Тази вечер медиците от МБАЛ "Лозенец" отново излязоха на протест, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Няма да подписвам и да изпълнявам подобни документи, заяви категорично директорът и добави, че медиците ще протестират всеки ден.

"Този протокол се появи апокрифно, без официално да е внесен. Такъв документ досега не се е появявал в документооборота на болницата. За мен този протокол е правно несъстоятелен, той не подлежи на изпълнение", добави Горнев.

Не мога да обяснявам поведението на другите хора, стоя зад своето поведение и зад своето име, и съм сигурен, че финансовите интереси на частните болници буквално са приоритет в действията, които биха закрили нашата болница, подчерта Горнев.

Няма да подписвам и да изпълнявам подобни документи, заяви категорично директорът и каза още, че медиците ще протестират всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Нека тези, които са против създаването на детска болница да застанат с имената и репутацията си !
26
1
 
3
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 години
А бе дай да решим въпроса с детската педиатрия и да им запушим устите, а след 10-20 години да му мислят управниците тогава - "Да строят ли нова сграда, да преустройват ли стара или да правят нещо друго. То тогава вече в България може и да няма деца, които да се лекуват".
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, ако ви чипират децата?
24
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Еми тогава новият директор на болницата ще подпише каде е проблема и ас искам да сьм депутат не работник ама не ме пита никой
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** няма проблем бе. Комунистите имат опит. През 1945-та директорите на заводите като не са искали да работят за новия собственик са били уволнявани, на тяхно място са поставяни "правилно мислещи" партийни единици. Не са имали нито ценз, нито опит, но са били верни на новата власт. Така некадърността е победила профеионализма в онези времена. Така ще стане и днес. Последствията - лоша и неконкурентна продукция, бедна държава, последно място в Европа.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На новата власт тепърва и предстои да научава, че хората не са чувал с картофи, който ако си на власт, можеш да изсипеш там, където искаш.. Хората са един елемент, чието съгласие трябва да спечелиш, за да ги накараш да минат от точка А до точка Б. Успехите на Рашков със сплашването сред ромите не е общовалидно успешен подход. Да започват да си учат уроците феновете на Радев, защото тук все пак не е Москва, поне засега все още не е.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако проблема са им транспланциите, то колко смс кампании има за набиране на средства за трансплантации на деца в чужбина? Сега просто ще ги правят през здравна каса! Пак ще си правят трансплантации, просто няма да са на депутати и метреси, а на деца! Какъв точно им е проблема?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е държавна болница, то собственика може да я превърне в каквото си иска! Както собственик на фирма може днес да произвежда болтове, а утре найлонови торби, така и болницата може от правителствена да стане за деца! На които не му харесва да си подава молбата за напускане и да се маха, но държавата да му отнеме лекарските права защото е нарушил Хипократовата клетва и е издигнал рушвета в култ над здравето на пациентите си!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо Кацаров - ***. Видяха и той, и Минеков големите успехи на Рашков с репресиите и решиха, че това е правилният подход - с тоягата по главата на всеки, който ти пречи. Но не са отчели, че едно е да малтретираш хората от селата и малките градчета, друго е да тръгнеш срещу групи с изявено обществено влияние. Продължавайте да си създавате нови и нови врагове. Колкото повече са засегнатите, толкова по бързо ще се отървем от Радевата хунта.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОПЛКои са комунистите, Док?Оня пазвантина на Тошо, към кои спада?
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво стана с обвиненията за търговия с органи?
16
6
 
10
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Демокрацията е зачитане на интересите на всички групи на обществото, а не спускане целево решения от властимащите комунисти. Трябва да се допитат до гражданите в района, лекарите, синдикатите. Апропо, Спасов е спасявал хора, трансплантирал е и чужденци идващи със свои донори. Толкова сте про сти, че си заслужавате съдбата. С Горнев сме учили заедно, беше железен от малък. След 10 г ще се пенсионираме. Вас няма да има кой да ви лекува. Моите деца са лекари във Франция-не ги заслужаваете.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма само разни баровци да имат право да се лекуват в "Лозенец"! И обикновени деца на простосмъртни българи имат същото право!
14
5
 
10
 
! Отговори
67809те преди 2 години
Въпросът е защо не искат там да има детска болница?? Нали има място?! Какъв е проблемът?
13
7
 
5
 
! Отговори
сърце и мозък преди 2 години
Важно е любимата нова болница на Кацаров в Казичене да стане факт.С цената на всичко.
12
6
 
8
 
! Отговори
Свет преди 2 години
Десетилетия бившия вече директор вземаше сериозни проценти/данък от всяка сделка за личната си касичка, направи подобно на държавата и в "неговата" болница олигархичен модел, в който къпъваше от вирма с чиято собственичка се говореше че е в интимни отношенеч, а в болницата бяха останали да работят само послушните. Независимо от това, тази болница е с най-приятната среда- не е ли правилно тя да се полага за бъдещето на дуржавата ни- нашите деца, а не на окопала се във властта политическа олигархя
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И смятам, че картаген трябва да бъде разрушен.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато рушветите от трансплантация на "наш" човек е по важен от живота на едно дете, така става! Целият им протест може да мине под наслов: дреме ни за децата, дайте си ни рушветите! Егати държавата която сме щом пишман касапите ни им е през дедовоя за живота на децата! Дай боже всички протестиращи децата им да се разболеят и от всяка болница да ги гонят с думите, че ако родителите им преди се бяха съгласили да има детска болница, сега щеше да има легло за тях!
9
7
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Очевадно на лекарите не им пука и грам за децата и не искат там да има детска болница. Срам! Какъв невероятен срам за толкова много лекари!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая Държава най важното е на никоя свещенна крава да не и се разваля рахата. Лекарите там се държат като частни собственици на терена. Тези същите не носят отговорност за загубите на болницата си. Детската Болница уж всички я искат ама ако може да не ги занимават и така я караме. Въобще много лош манталитет на хора уж образовани.