Столичният инспекторат с проверки за нерегламентирано горене на отпадъци

До момента са съставени три акта
11 дек 2021 10:55, Красимир Ангелов
7
Столичният инспекторат с проверки за нерегламентирано горене на отпадъци
Снимка: БГНЕС

Над 45 малки и средни търговски и производствени обекти в София са били проверени тази седмица от екипи на Столичния инспекторат.

Съставени са три акта.

Следи се с какво се отопляват обектите, дали се изгарят нерегламентирано отпадъци, както и дали се събират разделно, обясни  за БНР Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

"Проверяваме дърводелски работилници, цехове за мебели, тапицерски ателиета, проверяваме автосервизи, пунктове за смяна на гуми. За физически лица глобата за нерегламентирано изгаряне на отпадъци е от 1400 до 4000 лева. За юридически лица може да достигне в размер до 10 хиляди лева", припомни Асенова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще проверяваме само тия които не са социално слаби защото те си плащат актовете и не са роднини на кметицата и вожда. Цоциално слабите братя няма да ги проверяваме защото те актове не плащат, а и са рода на началничката! Я проверете къщите на бойковите роднини, че там горят какво ли не! Ама те са специални, тях акт не ги лови,те нямат какво да им се вземе,затова над тях няма тормоз! Законите важат само за белите! Църните са защитен вид!
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София би следвало да се забрани твърдото гориво. Имам прекрасно жилище в полите на Витоша и прекрасна къща в Симеоново. Еми, не се диша от това, което горят- въглища, мокри дърва... Изнесох се по-далеч от града, жилищата стоят празни. В София бедни хора няма- склададжия вече минава 3500 на месец, ако има желание за работа. Моментална забрана за всякакво твърдо гориво трябва, освен екобрикети, проверки в махалите постоянни с полиция, както и спиране от движение на коли без Евро 6!
5
0
 
4
 
! Отговори
Боклучар преди 2 години
А така бе днес! Е как да опиша какво събирам, какъв е предмета на моята дейност след като ми замествате със звездички продукта, който е смет. Публикувайте поне какво сте цензурирали, че да търсим синоними.
4
0
 
12
 
! Отговори
Значииии преди 2 години
За да стигна до положение да се отоплявам с гуми и боклуyи, познайте до къде съм стигнал. Значиии, дали ще ми наложиш 100 лева глоба или 100 000 лева е без никакво значение. Може да ми вземеш единствено двугодишното бельо. Тия проблеми с глоби не се решават. Трябва малко и акъл.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми вижти ся.. . То и аз имам две глоби по 1400 лева през з години ните, *** си стръва с тея цени. ..
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои нормален човек пали гуми трябва да си бемозъчно същество.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столичния инспекторат да тръгне вечер из крайните квартали и да види облаците от пушек,заради които и вкъщи седим с маски на лицето.А не да се крият и само да отчитат дейност.Да не забравят,че ЕС ни осъди за мръсния въздух.