Сигнал от "Спаси София": Студ в столичния градски транспорт

При какви условия се возят пътниците...
27 яну 2022 08:39, Петя Славова
72

  "Спаси София" сигнализират за ниски температури в столичния градски транспорт. Те решават да направят проверка при какви условия се возят пътниците в градския транспорт в столицата след получаване на множество сигнали за ниски температури.  Един от тях е за електроавтобус по линия номер 60 в столичния квартал "Овча купел".

"Очевидно електроавтобусите нямат капацитета да извършват адекватен превоз на пътниците, осигурявайки необходимите условия с добра температура, тъй като курсът на линия е по-дълъг, отколкото може да издържи батерията на електробусите", каза столичният общински съветник Борис Бонев

Със заредена батерия екоавтобусите изминават 20 км. Линията на номер 60 е 25 км заради промени в маршрута, а по нея има само една работеща зарядна станция. От Столичния електротранспорт заявяват, че не е нужно заменяне на линията с автобуси, които се движат на газ.

"Частично това е така по простата причина, че разстоянието, което разминава електроавтобуса, надхвърля нормативно определеното. Предстои изграждане на захранване на зарядна станция на Овча купел. До две месеца проблемът ще бъде решен", коментира изпълнителният директор на Столичния  електротранспорт инж. Евгени Ганчев.

Екип на Bulgaria ON AIR прави експеримент и се качва на електроавобус по линията, за да измери колко градуса е температурата. След 20 минути пътуване - термометърът отчита 12 градуса. А пътуващите с градски транспорт гледат по различен начин на ниските температури.

"Не се возя често, днес ми е за втори път, но съм много добре екипирана, така че не ми е проблем", сподели пътуваща.
 


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
реалист преди 3 месеца
няма нужда да подменят автобусите?!...ама разбира се нали след 2 месеца идва пролетта,времето се затопля......и така до следващата зима...ама билетчето струва 1.60лв нали, че и искат да увеличават, наглеци... а ние ще мръзнем.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сложете една печка на дърва и пътниците да слагат по едно-две дръвца, когато видят, че има нужда. Дръжте по 5 кубика дръвца в автобуса, за да има какво да слагат пътниците. Може и едно-две чувалчета въглища да сложите.
50
4
 
0
 
! Отговори
ОСМАН БЕГ преди 3 месеца
ТОЯ АВТОБУС Е КЪМ НЕБИТИЕТО. А ВИЕ ЗАКЪДЕ, МАЙМУНИ? :)
49
2
 
0
 
! Отговори
МАЙМУНИ, преди 3 месеца
СЛИЗАЙТЕ МИ ОТ АВТОБУСА! ДА НЕ ГРАБНЕМ ЩАНГАТА ЗА ГУМИ!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 48 - То на тебе и училище не ти е трябвало, ама айде ...
47
0
 
0
 
! Отговори
ОСМАН БЕГ преди 3 месеца
ГРАТИСЧИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВОЗЯТ И НА ТОПЛО :)
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Мекият Борко не помни какви бяха те преди това. Простено му е." - То и ти не помниш, какво беше, когато не е имало паста за зъби, ама ще се оплакваш, ако я няма в магазина, нали?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 55 - Да, ще охлаждат до 32 градуса.
44
1
 
9
 
! Отговори
Зелена Сделка преди 3 месеца
Това ви чака със зелената сделка! Студ и мизерия!
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"термометърът отчита 12 градуса" - китайски ли е?
42
2
 
5
 
! Отговори
шоп преди 3 месеца
12 градуса е супер, когато си облечен за минус 12! Не може шофьора да е по къс ръкав, а пътника с кожух и да се чуства удобно.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много се изнежихте софиянци, в някои градове и градски транспорт няма
40
5
 
9
 
! Отговори
Нямат си работа преди 3 месеца
Тези от Сгази София са много изнежени. Откакто Герб са във столична община се обновиха всички трамваи влакове и автобуси. Мекият Борко не помни какви бяха те преди това. Простено му е. Кой знае откъде идва ? 40 годишни Икаруси и половин вековни трамваи в които температурата зимно време беше по ниска от външната. Ако се хванеш за дръжка кожата ти остава там ! Сега навсякъде температурата е поне 18 градуса. Знам че Борко се гласи за кмет. И за това плюе за каквото и да е било Герб.
39
4
 
9
 
! Отговори
розови преди 3 месеца
жендърляци атакуват кака Данче!Кико ,кокорко и ушатия са начело,а пропуснах генерал гном и ристо пипера!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 46 - Кое е "тука". Летището вече е дотатъчно далеч от София. Ако искаш, направете го във Варна, направо.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"12 градуса си ОК, при минус 10 отвън, вътре колко искате да е." - 22 искаме да е. Това, че повечето сте свикнали, съгласните сте и подкрепяте лошщото клиентско обслужване, трябва да се промени.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да протестират срещу смока на летището .Летището трябва е преместено на поне 50 км от тука .
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ни е ясно ,че това е поредната атака срещу Фандъкова и ГЕРБ от четворната коалиция " - Викаш, шофъра реши, че ще умре от студ цял ден, само и само да атакува Фандъкуфта. Я ми кажи, как така от едно място не се чу за тая конспирация?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ДО 30 - Кои по дяволите сте вие? И първо - що за отнощение? От къде идваш? От селкият обор или от панелката в Люлин? Питан бях за мнение, дадох го. И товри -кои сте вие? Може ли имена, длъжности, титли, имотно състояние? Искам да знам, с "кои" точно разговарям? Опитът ми подскзва, че най-верроятно става върпос за продран селянин, който се радва, че кара Fiat Punto на газ, но счита себе си достатъчно вещ, за да ми разваля деня. После защо не ви вдигаме заплатите ...
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спаси София от "Спаси София".