Скъпото гориво опразни улиците в София, има спад на трафика

Въздухът в града е по-чист, градът пада в световните класации по замърсяване
29 яну 2022 18:18, Елка Василева
151

Снимка: БГНЕС

Високите цени на горивата в страната в съчетание с огромния брой заразени с COVID, поставени под карантина, доведоха до осезаем спад на колите в трафика на столицата, предаде БГНЕС.

В час пик в работните дни се чакаше часове в задръствания, а от няколко дни традиционното чакане по светофарите е сведено до минимум. Ако доскоро почти беше невъзможно да се паркира в центъра на София и в прилежащите райони и понякога хората обикаляха по няколко пъти, за да открият свободно място, сега този проблем е изчезнал. На паркингите могат да се намерят свободни места.

Отсъства и голямото петъчно задръстване, което се образуваше традиционно в следобедните и вечерни часове по бул. „Цариградско шосе“ от Орлов мост в посока двореца „Врана“.

Друг резултат от високите цени на горивата е, че все по-често могат да се видят да пътуват в една кола повече от един човек въпреки ситуацията с COVID.

Липсата на трафик се отрази и на въздуха в столицата, която традиционно в това време на годината е в челните места на световните класации по замърсяване. Справка в световната система за градовете с мръсен въздух Iqair поставя София на 39-то място, което е спад с около 20 места.

Цената на горивото пък на различните бензиностанции се движи в диапазона 2.35 - 2.60 лв. за литър бензин, и 2.53 - 2.64 лв. за литър дизел.

Справка за цените на горивата в системата Fuelo сочи, че от 13 януари насам започва стабилен ръст на цените на дизела и бензина. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добре.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Без общественно-социален живот няма Народ,уважаеми." - И пеша ще ходите по чалготеките, споко ... Преди на селските сбирки, да не с бентлита да ходихте. Па има магеренца, конченца ...
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Роко Скиавоне - Остави човека, да си живее, па ти си глей твойта рбаота, стаа ли селски? А? Или ще ми се перчиш още?
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 136 ПП Асен Василев:"от пазара трябва да се извадят некомпетентни и некадърни работодатели, които не могат да плащат така, че да няма работещи бедни. Защото не могат да създадат организация и не могат да използват уменията на работниците. Тук работникът не можел да изкара 710 лв., в Гърция спокойно изкарват по 1000 евро".dnes.bg/politika/2022/01/28/minimalnata-zaplata-skara-biznesa-s-vasilev-iskat-da-se-izvini.518638Помисли пак за позицията си плювач.
102
1
 
14
 
! Отговори
788 преди 2 години
Пълни глупости, половин София е в карантина.
101
4
 
19
 
! Отговори
ПП преди 2 години
Сменихме КЕВР от сега нататък ще работите само, за да плащате ток. Асен Василев
100
4
 
14
 
! Отговори
Зелен талибан преди 2 години
Рай за еколозите! :)
99
8
 
13
 
! Отговори
Мехамет преди 2 години
И пет лева да стане литъра, пак ще зареждам за 20лв. Не можете да ме съборите!
98
2
 
14
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Сега пестят за лятото за Гърция а лятото ще пестят за дърва.
97
12
 
27
 
! Отговори
Продължаваме Промяна преди 2 години
Продължаваме Промяната - кражби и фалиране на българина.
96
7
 
21
 
! Отговори
Николай преди 2 години
Глупости. Горивото е на нива от преди епидемията. Другите цени са причина понеже заплатите не могат да ги догонят
95
1
 
23
 
! Отговори
Кво — Да! преди 2 години
Тези цени на дизел, ток, газ, суровини обезсмислят всяка икономическа активност - себестойността на каквато и да е продукция или услуга е над способността на българина да си я позволи. Не говорим за "българите", които изкупуват евтиния ток от Козлодуй и го продават скъпо в Европа, те могат, ама са няколко фирми.... и не се знае, дали изобщо са български!? По-скоро са офшори на учасващи в управлението, иначе досега да са им пресякли пладнешкия обир! Или делкат с когото трябва!?
94
10
 
8
 
! Отговори
Двигател преди 2 години
Движението в София намалява. Само така ще можем ние, хората с пари, да си караме колите без някой да ни смущава и ДЕСА - първата дама, да си пазарува безпроблемно.
93
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карам само на бензин, натискам я, гори ми 15/100, мога да си го позволя.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!- А Путин потрива доволно ръчички.
91
4
 
14
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Горивото поскъпна по цял свят защото смениха Тръмп със Сенилната кукла на конци. И това още нищо не е- чакайте да видите цените когато Байдън изчерпи резервите на САЩ. И като затворят платформите в Норвегия за спасят Планетата.
90
9
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Още по-скъп да стане петрола.Истински апокалипсис е по улиците на Майка България. Без автомобили хората отново ще се върнат към социалният живот. Без общественно-социален живот няма Народ,уважаеми. Защо да храним богатите ,купувайки петрол,щом можем да въведем нови и замествуващи петрола субстанции,които да ни освободят от робството? Аз не искам да съм зависим от араби...мързеливи араби,които не произвеждат,а само точат.
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пълни глупотевини
88
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жипката, кюлчетаа-мюлчета... На ви сега.
87
2
 
7
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Колкото карам толкова данъци ще платя