Мерки има, но не се спазват - ресторантите пълни, клубовете си бачкат

Настояват за отмяна на ограниченията и оставката на Ангел Кунчев
30 яну 2022 15:15, Ния Христова
164
 
За трета поредна вечер ресторанти и нощни барове работиха до късно. Проверките на РЗИ също продължават. 
 
Събота вечер, малко след 22 часа, а заведенията бойкотират мерките. 
 
Освен в заведенията обаче имаше и хора по улицата. Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките. 
 
"Идеално е, защото трябва да спазваме правилата. Защото ако ги спазваме, можем да преминем към следващото ниво на пандемията - да отслабне. Така че е правилно да следваме правилата. Аз предпочитам да си стоя вкъщи с близки приятели, за които знам, че спазват рестрикциите", коментира пред Bulgaria ON AIR той.
 
И въпреки проверките от РЗИ, от бранша са категорични - бойкотът ще продължи.
 
"Единственото, което няма да спазим и което обявихме, е вечерният час. Тъй като намираме, че в това няма абсолютно никакъв смисъл. Пак казвам - 100% ваксинирани служители, хора със сертификат, абсолютно безопасна среда. Най-безопасната среда що касае бизнес в България. Във всички други бизнес сфери, знаете - на повечето места нито се иска "зелен сертификат", нито има такова изискване и не се иска и служителите да са ваксинирани. Нашите служители не просто имат "зелен сертификат" - повечето от тях са ваксинирани", изтъкна  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
От бранша са категорични, че няма да спазват и изискването за намаляване на персонала на 50%. Те настояват за отмяна на мерките и оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
21
 
14
 
! Отговори
Р преди 2 години
Какви мерки? На българин му е жизнено важно да мааа гюбеци под звуците на музика от *** сватба.
113
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кило ракия на ден държи Ковида далеч от мен!
112
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То никъв вирус няма, те тръгнали мерки да слагат!!
111
6
 
19
 
! Отговори
До ИСТИНАТА преди 2 години
Какво значи на спокойствие? Спокойствие е вкъщи, пред камината, с близките, всички живи и здрави. А в Конте че има 50 маймуноподобни не ме интересува!
110
4
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Студентски град, заведение Конте е с черни пердета, които се пускат след 22:00 часа. Вътре е пълно с хора и се пие и пуши на спокойствие.
109
25
 
22
 
! Отговори
Bebok преди 2 години
Мутри-рестораньтьори ги разбирам, на тях са нужни парички и не са чували за морал.Но клиенти-които одят там са да се заразяват, имат ли мозък?
108
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така трябва! Да НЕ СЕ спазват никакви незаконни и антиконституционни тиранични мерки. Гражданско неподчинение е един от начините да се справим с тая уро длива тирания!
107
42
 
17
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
Всеки клиент в заведение което не спазва мерките, след проверка трябва да се вкара в регистър, и ако лицето попадне в болница с корона вирус да си заплати лечението. А за собствениците на заведенията след втора проверка и глоба да се отнема разрешителното. Елементарно, ще има самоконтрол.
106
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки има,но няма контрол!Затворете ги,бе!Щом правилата за тях не важат и никой не може да ги контролира,пълно затваряне и никакви компенсации!!!
105
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов ли командва в тая държава?
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И брюнетките с 90/60/90 не са за изпускане.
103
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И въпреки проверките на РЗИ, наказани няма. За какво точно проверяват инспекторите? Дали се пуши в кръчмите, или дали има тоалетна хартия в нужниците? Оставка на всички кръвопийци от РЗИ!
102
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък в България какво ли се спазва.
101
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 2 години
Единствените мерки които ме които ме вълнуват вечер са: при русите 90/60/90 и при джак данилса -3х100.Мерките на кунчевци и кантарджиевци не ме вълнуват.
100
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЗИ ходят по градините да четат графика за дезинфекция и така отбиват номера за брой проверки. Защо не се оуснат по витошка в работен ден? Всичко пращи от народ. Сертификати не се проверяват, дезинфекция с един общ *** напоен в мътеница в ледарка, сервитьори с мадка под носа и черно под ноктитв. Ама си намират и клиенти де, така че на кой за каквото му стига акъла
99
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките не спазват, но ддс-то им още седи на 10 процента, нали така? Не стига, ме единствени се облагодетелстваха от кризата, ами и претенции. Хайде стига вече. На заведение ходя само по принуда, за някакви фирмени събития. Храна за вкъщи се налага да се купува, няма как, но я обеззаразявам с нагряване преди хранене и така. Нищо не ми е станало за 2г, с кеф си харча спестените пари
98
5
 
28
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Осигуровки на персонала на минимална, касови бележки йок, фалшив алкохол бол, разреден алкохол още повече, надцакване в сметките колко искаш, забранени субстанции колко искаш, платени каки също, пуши се навсякъде, ДДС 9%, помощи 60/40, 80/20... ама кога трябва да спазват някой закон ЙОК... кога им казаха че ще им помогнат на база оборота всички ореваха защото крият яко доходи... тия не са хора, а маймуни
97
3
 
2
 
! Отговори
пфууу преди 2 години
Ще се оцелява все някак.Има и много по зле от нас!казал оптимиста.Не се спря гадната кумунистическа *** с техните социални експерименти.Миналия век кръстили преврата Великая Социалистическая РевалюцияСега ще е Световна Шифиорска Ревалюция!Да се смееш ли ,да ревеш ли?!
96
0
 
4
 
! Отговори
За едни може.. преди 2 години
Последната думичка от заглавието аз не мога да я изписвам. ,,Днес " и слагат звездички.Защо?
95
8
 
23
 
! Отговори
АнтиВаксър Вейдър преди 2 години
Така и трябва! Какво, вируса го няма до 22ч и после се появява ли? Мерките се доказаха неефективни - всички ще минем през Омикрон - Ваксинирани/Неваксинирани.