Мерки има, но не се спазват - ресторантите пълни, клубовете си бачкат

Настояват за отмяна на ограниченията и оставката на Ангел Кунчев
30 яну 2022 15:15, Ния Христова
164
 
За трета поредна вечер ресторанти и нощни барове работиха до късно. Проверките на РЗИ също продължават. 
 
Събота вечер, малко след 22 часа, а заведенията бойкотират мерките. 
 
Освен в заведенията обаче имаше и хора по улицата. Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките. 
 
"Идеално е, защото трябва да спазваме правилата. Защото ако ги спазваме, можем да преминем към следващото ниво на пандемията - да отслабне. Така че е правилно да следваме правилата. Аз предпочитам да си стоя вкъщи с близки приятели, за които знам, че спазват рестрикциите", коментира пред Bulgaria ON AIR той.
 
И въпреки проверките от РЗИ, от бранша са категорични - бойкотът ще продължи.
 
"Единственото, което няма да спазим и което обявихме, е вечерният час. Тъй като намираме, че в това няма абсолютно никакъв смисъл. Пак казвам - 100% ваксинирани служители, хора със сертификат, абсолютно безопасна среда. Най-безопасната среда що касае бизнес в България. Във всички други бизнес сфери, знаете - на повечето места нито се иска "зелен сертификат", нито има такова изискване и не се иска и служителите да са ваксинирани. Нашите служители не просто имат "зелен сертификат" - повечето от тях са ваксинирани", изтъкна  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
От бранша са категорични, че няма да спазват и изискването за намаляване на персонала на 50%. Те настояват за отмяна на мерките и оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
8
 
18
 
! Отговори
И ние искаме преди 2 години
оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
93
12
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
А са тая *** като са такива тарикати им направете ДДС-то 45% данък печалба 30% и готово. Щом не искат да спазват правилата да плащат
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те се правят, че налагат мерки, ние се правим, че ги спазваме. За кой ли път?
91
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Материалът е лош. Където и да се обърнеш- беззаконие и анархия. Пандемията беше пробен камък. Само показа колко е *** народа.
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за кво е всичкото този цирк и ми реват щели да протестират там си не знам си а бе лицемери мрсни б..уци
89
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не ги затвориха като нарушиха правилата. А? Щото на РЗИ то така им харесва. Да имат едни процентчета от печалбата. Рекетьорите така действаха през 90 те.
88
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джефри, едно хубаво българско име в паралелната вселена на Мията! Що ни занимавате с измислени притчи, бе?
87
5
 
29
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не, не искам да живея в "цивилизацията". Цивилизация наричаш държави, които мачкат и тазграбват други държави, за да живеят добре. И нашето злато отива в "цивилизована" държава и си живеят много добре, а ние не можем да си платим сметката за ток. И уж са живилизовани, а блокираха столицата от няколко дни....защо ли?
86
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един клуб прави по 25 хилядарки на вечер официално. С дрогата и жриците още 3 пъти по толкова. Ще плати глобата от 1000 лева за всяка вечер. Нямат проблем.
85
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така, това вече си е грип по слаб и от сезонния. По край мен абсолютно всички да болни включителбо и аз или пребиледували. Използавйте омикроба като ваксина, след месец два масив имунитет и край на тъпнята
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89 Анонимен - Според теб е цивилизовано да се спазват *** правила? Докъде я докарахме, някой да го каже това без капка ирония. Ние живеем в анархия отдавна. В България държава няма, под 40% гласуват на избори.
83
0
 
10
 
! Отговори
моряче преди 2 години
В Несебър се откачи и падна 20-метрова тежка тента в/у масите на ресторант. Чист късмет беше, че нямаше хора да ги премаже. Отваряйте си очите, защото може и да ви ги затворят!
82
7
 
29
 
! Отговори
До 89 преди 2 години
Те и в нацистка Германия спазваха правилата когато вкарваха неудобните в трудовите лагери защо е тогава този рев за някакъв геноцид последните дни, същото се отнася и за сталинския режим, както и за отношението на заселниците в Северна Америка спрямо коренното население винаги тези действия са били законни и спрямо правилата в съответния момент има и още много подобни примери.
81
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарите всички ги изби-в-ва на анарх-и-я, иначе искат да живеят в цивилизована държава!Ами в цивилизацията като има правила, колкото и да са мало-умни, те се спазват, това ги различава от майму-н-ите като нас!
80
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На РЗИ то берекета. Ден година храни. Само ако знаете какво точно е корупция, може да се сетите зле ли им е. И защо търсеха проверяващи да им работят без заплати - те от заплати нямат нужда. Издържат се по друг начин.
79
3
 
26
 
! Отговори
мак преди 2 години
Кога кръчмарите спазват мерки и ограничения и нямам предвид тези свързани с ковид? Работно време, децибели особено през лятото, култура на обслужване, чистота? Няма по-нагли от тях, особено, когато т.лупа го няма са смели. Като затвори всичко миналата година не беше кръчмарска трагедия, нали, защото им намали ддс и оня некъпан му стана дружка.
78
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТВЪРдо трябва да се нарушават всички мерки и да не се спазват заповеди, нарушаващи Конституцията. Но..имайки предвид г.зоподаването на кръчмарите към правителството и искания от тях ЗС, смятам, че трябва да бъдат глобени според фашистките правила и после да фалират! Който копае гроб другиму, сам пада в него.
77
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете им по 10 бона глоба за всяка вечер която работят и запечатване на заведението а тогава да видим е дали ще им е изгодно да работят. Може и глоба по 1000 лв на всеки присъстващ клиент вътре и готово.
76
0
 
4
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
До Пуснете--- Te пускат фосген, намерете инфо и ще видите че симптомите приличат, не се забелязва в началото, а чак когато вече е късно за спасение. Но дозата прави отвовата, винаги може да се намери концентрация от която да не се умира. Или да умират само слабите.
75
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви мерки беее!На хората им писна от вашите дивотиии!!!!!!!