Спират водата в част от столичния ж.к. "Младост" на 1 февруари

Монтират два спирателни крана
30 яну 2022 13:40, Александър Попов
5
Спират водата в част от столичния ж.к. "Младост" на 1 февруари

На 1 февруари, вторник, предстои прекъсване на водоснабдяването в някои части на ж.к. „Младост“, поради изпълнение на етап от реконструкция на стратегическо съоръжение, осигуряващо водоснабдяването на ж.к. „Младост“, ж.к. „Горубляне“, кв. „Полигона“, кв. „Дървеница“ и кв. „Мусагеница“, както и на прилежащите територии на „Цариградско шосе“, между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Копенхаген“.

На този етап ще бъдат монтирани два спирателни крана, което налага спирането на водата в „Младост“ 2, 3 и 4, както и м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“, жк. „София Вилидж“.

Планираните строително-монтажни дейности във вторник са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка, намираща се на „Околовръстен път“, да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира възможността за възникване на аварии в бъдеще и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

„Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване  на водоснабдяването на потребителите в определени етапи от изпълнението на строително-монтажните дейности. Нашата цел, обаче, е именно да подобрим услугата за този район на София.“ Това обясни Валентин Милушев – директор „Управление на мрежата“ в „Софийска вода“.

Ремонтът е част от инвестиционната програма на „Софийска вода“ и е на стойност близо 1.1 млн. лв. за цялата реконструкция.

Планирано е спирането на водата да продължи от 9:00 часа до 21:00 ч. вечерта. В случай, че водоподаването не бъде възстановено, ще бъдат осигурени водоноски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Водоноски,а с парното кво праим кат няма да има вода некадърницииии
2
1
 
9
 
! Отговори
некадърни ци преди 2 години
не се наремонтирахте. Явно надути разходи за ремонти намаляват данъците
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тея французи коги че ги изгонат?