За 3 дни: 184 акта за пияни и дрогирани шофьори

Проверени са над 2000 автомобила в София
21 фев 2022 12:00, Красимир Ангелов
17
За 3 дни: 184 акта за пияни и дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

Спецоперация на "Пътна полиция"- СДВР се проведе за контрол над шофьори, употребили алкохол и упойващи вещества, съобщиха от МВР.

Над 2 000 автомобила и 2 200 души са проверени в рамките на тридневна специализирана полицейска операция. Акцията е проведена на територията на София от служители на "Пътна полиция" – СДВР от 18 до 20 февруари.

В хода й са направени 883 проби за алкохол и 65 теста за упойващи и наркотични вещества. Съставени са 184 акта за установени нарушения и 609 фиша.

На един водач е съставен акт за употреба на алкохол, след като полевият тест показал проба над 1.2 промила, а на шестима – са отчетени проби под 1.2 промила.

Един от проверените е отказал да бъде тестван. Пътните полица са съставили акт за шофиране след употреба на упойващи вещества на един водач, а други трима са отказали да бъдат тествани.

За различни нарушения са свалени 11 комплекта регистрационни табели. Общо 14 са отнетите свидетелства за правоуправление на МПС.

Една от основните задачи на служителите от отдел „Пътна полиция“ е да осъществяват превантивна дейност спрямо водачите на МПС за спазване на правилата за движение по пътищата и строг контрол над шофьорите за употреба на алкохол и упойващи средства. При констатирани нарушения извършителите биват санкционирани безкомпромисно, предупреждават от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Много е просто: Да им се отнемат книжките. Абе едно такова *** уби Милен Цветков бе, МВР какво чака?!
12
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами що невземе сада да им поръча по един обяд с една малка гроздова,че не са обили някой!!! СРАМОТА и безхаберие да се правят актове и водят *** дела с години,вместо да се пратят на попправителен труд за 6 месеца да им дойде акъла!!1
11
2
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Според мен София не е 1 700 000, а поне 3-4млн, че може и повече. Това е когато гледам от към Витиня. Ако се кача на Витоша е по-малка, към 1,5млн, така на око. Иначе според НСИ е 1,2млн, ама те не могат да броят, а ти сигурно си ги преброил хората и то точно.
10
1
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 3 - масово катаджиите си затварят очите за някои неща, други пък искат някой лев, но мнозинството от тях хванат ли те пил - нямаш шанс. От гледна точка на съвест това е въпрос на принцип и отговорност при тях.
9
4
 
5
 
! Отговори
Всички преди 2 години
знаем как действат тестове за дрога на КАТ - показват седмица назад и всички видове антихистамини и медикаменти съдържащи псевдоефедрин!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
184 потенциални убийци по пътищата и още толкова не проверени..,после се чудете що мрем. Ще се свърши България и без ваксини. *** !!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия актове. Прибират "шофьора" барабар с колата и в зависимост от количеството, минимум от 1 месец до 3г. обществено полезен труд - да чисти магистрали и градинки.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука малко го има и наследството от комунизма, щом съм те спрял, все за нещо трябва да ти напиша акт. Мен ме спряха за забравени светлини (колата не беше моя) и ми написаха фиш. В него пишеше "забравени светлини и документи на колата", а това не беше вярно. Чаках 40 минути да ми напишат фиша.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2000 проверени коли 184 дрогирани или пияни, 10%. *** и държавата. Я по-добре и аз да се изнасям, докато е време
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б.лгаристанеца е наркоман и алкохолик кво очаквате !
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите езици говорят че схемата е едно към три. Едно за държавата,три за джоба,да има,че то на една заплата кара ли се. Лов, риболов,къщи ,вили,жени, децата,с два бона заплата кара ли се.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е лошо да се работи по-често по този начин. Смятайте каква папл-ач се движи по нашите улици щом за 1 уикенд са изгърмели 200 човека!
1
0
 
9
 
! Отговори
Данчо полицая преди 2 години
Половината от тия аз ги глобих.