Пенсионери не могат да си вземат парите преди Великден

От български пощи не дават обяснение защо няма организация
19 апр 2022 10:41, Петя Славова
75
Пенсионери не могат да си вземат парите преди Великден
Снимка: БГНЕС

Преди Великден пенсионери в пощенски клонове не могат да си вземат пенсиите, както и добавките за празника от 70 лв. на човек.

Още по темата

Получава се напрежение заради проблем системата в пощенски клон в квартал "Тракия". Някои възрастни хора се оплакват пред Нова тв, че се връщат 3-4 пъти. Освен това им било обяснено, че в момента не се изплащат пенсии, а само добавките. Днес се правят списъци с реда на опашката.

"От петък системата не работи", коментира пенсионер, който не получава парите си по банков път. Решението е, че не иска банкова карта за да не дава по 2 лв. от пенсията си, която и без това е ниска.

"Какво ще ядем! Хляб не мога да си купя. После ще кажат, че времето е минало за пенсиите и край", коментират събралите се възрастни хора.

Пенсионерите обясняват, че около час стоят по опашките, а проблемът, който е от миналата седмица, продължава и днес. От пощенските клонове, според хората, не е направен механизъм, в който да не се стига до подобни опашки от чакащи.

От български пощи не дават обяснение защо проблемът не е решен и няма направена организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофти работа. По график пенсиите се изплащат от 7-ми до 20-ти, а тук още на 15-ти има проблем. Това са 4 работни дни. Отделно, че и великденската добавка се плаща от 15-ти нататък. Ясно е, че за много пенсионери е по-удобно да получават пенсиите си в пощенските станции, а не по сметка в банка. Може би много хора не са наясно, че банките изпозакриха много от клоновете си, което е съществено освен чрез имат огромни такси за услугите си.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои хора живеят още в комунизма и предпочитат да взимат парите в брой и после да ги крият под дюшека. Хаххаха после като ги окрадат реват щото разбираш ли лошите банки ХАХАХАХА
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе 62Не е мой проблем ако твоята майка е била на 70 година с бастуни. Моята работеше да и не е копала картофите на село.
52
0
 
1
 
! Отговори
Линда преди 1 година
КАТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА ХЛЯБ ОТ 2 ЛВ И НАГОРЕ - ЯЖТЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ТОРТИ!!!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е,че украинците си вземат какво ги интересува за някакви български граждани
50
2
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Тая жена пълен Герой - работила Редовно до 75 год възраст!!!! Тра ла ла ла !!!
49
0
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Грешка в изписването, 87-12 = 75 Годишна ВЪЗРАСТ.
48
0
 
3
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Става въпрос за електронното банкиране на МЕСЕЧНИТЕ СМЕТКИ, за които говори човекът с 87 год. Майка!!! Явно ти не си разбрал!!!
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49Явно скоро не си влизал в банки,че говориш глупости. В никоя банка не вземат 20 лв такса
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49Какво лъжа бе? Майка ми повече от 10 години е по тоя начин. Откакто за пръв път дойдоха картите. Тя допреди 15 години работеше още и и превеждаха заплатата по карта.Пенсията беше по същия начин...После отиде и си уреди лично автоматично да и теглят парите от банковата сметка за сметките.А като дойде интернет банкирането аз я научих и сама си влиза!Плаща само с карта в магазин.Каква деменция?! Живее абсолютно сама и се оправя а аз живея в чужбина.Така че ти си гледай твоите и не обиждай
45
2
 
1
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Не си отговорил на останалите 2 въпроса. Значии, трябва да имаш интернет И в кабинета си, И на телефона си, за да можеш ДА СИ ЛЕКАР, ТАКА ЛИ??? И КОЙ ПЛАЩА ЗА ТОВА? ТИ ЛИ???
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да благодарим на вицепрезидента от Гроб на Тиквондур, че похарчи 3 милиарда лева за електронно правителство, а то е още на ниво калкулатор! И Свинетка мина оттам и ония гном дето после рева в защита на Тиквондур! Толкова пари потрошиха гробарите и системата им е в перманентен колапс! Каквито са им магистралите, такива са им и електронните правителства и системи!
43
4
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
ЗАЩО ЛЪЖЕШ?!!!!ЖЕНА НА 87 ГОДИНИ Е ВЕЧЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОНЕ МАЛКА СТЕПЕН НА ДЕМЕНЦИЯ И ЕДИН КУП БОЛЕСТИ ОЩЕ ОТ ЕГН-то!!! Аз от 380 лв петси НЯМА ДА ДАВАМ ПО 20ЛВ МЕСЕЧНО НА БАНКИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗПЛАЩАНЕ.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
банката удържа 4лв на месец само защото има карта за получаване на пенсията,отделно такса ,че се тегли от банкомат,поне на пенсионерите да нямаше такива такси
41
1
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Чудя се на идддиотттите и за електронните рецепти!!! Знаете ли колко често прекъсва интернета извън София???? Знаете ли, че ел. Рецепта се пише за ПОНЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ОТ ХАРТИЕНАТА!!! А нима лекарят извън кабинета си НЕ е повече Лекар и НЕ може да пише рецепти??? Идддиоти, та дрънкат!!! ПФУ!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабоумни ли сте, за всеки пенсионер 2 лева са много, освен това в банките таксите са вече нечовешки, 6 лева взимат за карта със разплащателна, отделно при теглене и внасяне взимат още.
39
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами живеем в 21 век пенсии се плащат и по банков път. Който иска да се реди на опашка негова воля.Майка ми на 87 години получава пенсията си по банков път и всички сметки се плащат автоматично всеки месец по банков път също.На жената още на 7.04 преведоха пенсията и миналата седмица и преведоха и 70те лева.Нито ходи да се реди да си получи парите нито ходи по разни каси да си плаща сметките.И фактурите за сметките получава електронно.И проверява после чрез интернет банкирането.
38
3
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
Кокоро прецака и нас, вдигна ни данъчния праг, но "забрави" да вдигне тавана на пенсиите и то ако доживеем до пенсия изобщо в тая скапана държава.
37
2
 
6
 
! Отговори
Ха преди 1 година
" Подаръкът" за Великден май ще стане Подарък за 9ти май??? Няма вярващи хора в правителството!
36
3
 
12
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
ПОСМЪРТНО НЯМА ДА ОТИДА В БАНКА ДА СИ ВЗЕМАМ ПЕНСИЯТА ОТ 380 ЛВ. МЕСЕЧНО! ЗА МЕН И 2 ЛВ СА МНОООГО ПАРИ!