Протест за ТЕЦ "Марица 3" пред МОСВ, Сандов: Ремонтът е имитационен

Протестират служители на централата
16 май 2022 15:27, Росен Стойчев
33

Проведох среща с представители на протестиращите, за съжаление те не представиха нови данни, с които да могат да ме убедят, че е извършен основен ремонт в ТЕЦ Марица 3. Това заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, предаде БГНЕС.

Министърът добави, че нямат данни от направената проверка на място, които да го убедят. Проверката е установила, че има по-скоро имитационен ремонт със заковаване на няколко ламарини, с някои дребни поправки, но на практика не са изпълнени условията на комплексното разрешително и не са изпълнени указанията, дадени в принудителна административна мярка, подчерта още Сандов.

По-рано днес енергетиците от димитровградския ТЕЦ "Марица 3" излязоха на протест.

В ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград работят 250 души  - те искат запазване на работните си места и централата им да заработи отново. Енергетиците са подкрепени и от свои колеги от други предприятия в страната, които смятат че протестът им е справедлив:

"Ние сме тук на протеста в защита на колегите от Димитровград, ние сме от Перник, Мини „Открит въгледобив“;

"Абсолютно справедлив е протестът, това некадърно правителство не може да се справи със задачите и да поведе България напред".

"В защита на колегите и съм аз на протеста", споделиха участници в демонстрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай американските!!! Само държавната марица 2 остава, защото не цака със спекулативни цени.
8
2
 
24
 
! Отговори
Д преди 1 година
Стига разграден двор!!! Има правила ковашки!!!!
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Бойко Борисов къде е на протеста че не го видях?
6
9
 
30
 
! Отговори
Браво на министъра преди 1 година
Само така ще спрем крадливите шефове на предприятия. Нахъсват работниците, за да се върне една мафия на власт. България току що плати глоба за замърсяване е от същите предприятия. Печелят милиони, но не желаят да се съобразят.
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По повод ЕС и екологията: В момента по цялото протежение на полско-беларуската граница на стотици километри се строи стена, висока 3 човешки ръста, с основи 1,5 метра на металната ограда, която минава през ЕДИНСТВЕНИЯ за Полша природен резерват, където има единствено в Европа оцелели зубри. "Загрижена" и вечно санкционираща НИ Европа си затваря очите.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е сегя другарката Фандъкова от ГЕРБ да излезе и да обясни на протестиращите че не може повече така????!!!! Значи, ние в София да слизаме от колите и да яхваме велосипедите, щото старите ни дизели много замърсявали въздуха, а цял ТЕЦ може да бълва стотици пъти повече сяра, дим и пепел в атмосферата като от Преизподнята, и това да е нормално???
3
10
 
21
 
! Отговори
ssdsaf преди 1 година
В защита на колегигте от протеста дошли от Перник и от незнам къде си. На всички е ясно, че са платени да ходят и да правят калабалък. Ами не може да замърсяваш като *** печка и нахално да не се съобразяваш! Мина това време!
2
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на крадливото жълтопаветно правителство на Петков!
1
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така, браво!