Заградиха детска площадка в "Обеля", теренът - продаден

Инфраструктурата не позволява тези строежи, протестират местните
16 май 2022 18:11, Петя Славова
40
Заградиха детска площадка в "Обеля", теренът - продаден
Снимка: Кадър, БНТ

Пореден протест срещу застрояването в София - този път живеещите в кв. "Обеля" се обявиха срещу изливането на бетон в междублоково пространство до бл. 260.

Миналата седмица за 40 минути теренът е бил ограден, обяснява пред БНТ Мария Лакова. Имало е момчета с черни тениски и хората не са имали възможност да реагират. "Това се случва в работен ден, рано сутринта", обясни жената.

"Решени сме отново да протестираме, не е единственото място в квартала, е предвидено да бъдат застроени. Инфраструктурата не позволява всички тези строежи - къде ще учат всички деца, детски градини", коментира Лакова. Според нея е важно да се разбере как теренът е станал частен и колко пъти е бил препродаван общинският терен.

Пред БНТ Стефка Иванова, адвокат на инвеститора, каза, че няма нарушение на закона, нито на нормите, които позволяват застрояването на терена, всички документи са съгласувани с администрацията на общината. Правени са проверки, те не са установили нарушения, каза Иванова.

Допълни, че ако им бъде предложена замяна с друг терен, ще преценят дали е в техен интерес, но до момента темата не е била обсъждана.

Главният архитект на район "Връбница" Симеон Симеонов заяви, че проеверка е константирала, че не се засягат терени от зелената система. Към настоящия момент разрешението за строеж е в сила, каза Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.