В кадър: Протестът на служителите на транспорта блокира центъра на София

Недоволните ще се отправят на шествие
Обновена: 18 май 2022 09:24 | 18 май 2022 08:51, Камелия Цветанова
276

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България спряха движението на Орлов, мост, Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.
Още по темата


Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт, предаде БТА.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

След малко повече от част протестиращите ще преминат по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после ще се оправят към сградата на Министерския съвет.
Стачката е под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: протестшествиеСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
11
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
Нормалните хора когато не им плащат добре излизат на пазара на труда и си намират нова работа. Аз съм го правил доста пъти
166
1
 
13
 
! Отговори
Зарко преди 1 година
Бойко откраде толкова много пари,че може да финансира протести до откат.Много добре знае, че за да краде пак трябва да се върне на власт.
165
5
 
7
 
! Отговори
Нема лошо преди 1 година
Раздали са им по 50 лв да протестират, което няма лошо, но да не блокират. Отивайте на някоя нива и протестирайте колко искате сeляндури, че излизам с колата и нямам спирачки
164
2
 
8
 
! Отговори
Чекмеджаци преди 1 година
Искат да си спасят чекмедженцата
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асьо: Името ти подхожда много. Да не сте от една мала с премиеро.
162
2
 
9
 
! Отговори
Асьо Очите преди 1 година
Ако бях на мястото на Кирчо, щях да забраня протестите на ГЕРБ-аджии и да обявя партията за незаконна. Но Киро е страхливец
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за какво протестират, държавата пак да субсидира софийския транспорт
160
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напускайте. Щом не плащат напускайте. Работа има.
159
1
 
10
 
! Отговори
Гербаджии сър преди 1 година
20 Гербаджия на протест, напечатали си шапки и знаменца, надуват вувузелки искат си Тиквата да им го набутва у дyпарката
158
3
 
13
 
! Отговори
Рехав мощен протест преди 1 година
Тия що не са на работа? Уволнявайте ги. Аз ако не ида на работа ще ме изгонят като мръcно кyче
157
2
 
8
 
! Отговори
Малко е преди 1 година
Чегъртайте ги. Ако бях премиер щях да направя списъци с протестиращите и след това ще наредя да ги уволнят дисциплинарно.
156
1
 
14
 
! Отговори
Луксозен протест преди 1 година
То са шапчици, знаменца, табелки. Всичките едни и същи. Защо ми изглежда че протеста е организиран И ПЛАТЕН ?
155
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 185: беден провинциалист ще викаш на съселяните си. Всичките станахте големи граждани в Шопия, а на акта ви за раждане на всичките пише село Горно Нанадолнище. И не плюя селото ви, а съселяните ти които все живеят за държавни помощи! Работиш в ИТ? Еми работи и не реви за помощи! Всеки да си работи, но и данъците да остават там където се плащат!
154
1
 
11
 
! Отговори
Така, така преди 1 година
Хем нямат пари, хем са си напечатали знамена и табели за 2000 лв ?
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простокиро и кокорчо са напълнили гащите... пак!
152
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тезимпревозвачи на каква сума са осигурявани през годините от ГЕРБ и ДПС? Обзалагам се на минимален доход,а прибирт и работодатели и работещи суми недекларитани.За какво говорим? Обират дръжавата ,а сега помощи.ГЕРБ и ДПС в затвора.Обещаха че ще оправят дръжавата ,а те я обраха.Работещите да напуснат и да синтръсят дръга работа.
151
0
 
19
 
! Отговори
Прави са преди 1 година
Прави са да протестират превозвачите! Все пак собственика на превозвача Биомет си купи този месез чисто ново Бугати за 7,2 милиона лева! Горкия не му останаха пари за бензин и сега държавната хазна трябва да му плаща, най-добре да му плати и част от Бугатито! Такъв *** народ като Българския просто няма другаде по света!
150
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки работещ за ДПС и ГЕРБ живее в страх.Страха идва от това ,че ще остане без работа,заплатите не им се увеличават от години и другото е че никой от тях не може да си намери работа.В държава с толкова ниска безработица всеки ще си намери работа.Колкото по- бръзо се махне ГЕШЕВ толкова по-добре.Днес не е случайно организиран протеста.Дано махнат ГЕШЕВ и дръжавата да започне да работи и живее както трябва.
149
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам бедният провинциалист пак плюе София. Да кажем следното- в София е ситуиран 95% от ИТ сектора, където СРЗ е над 6000лв. и стига до шестцифрени суми месечно. Там всяка стотинка данък и удръжка се плаща честно и почтено, а не като в западналия прованс и като из транспортните фирми. Аз НЕ подкрепям този протест. Това е сектор, в който всичко е сиво. Шофьор на баничарка вече взима 4-5к месечно, ама се осигурява на минимална. Това са фактите. Тия не заслужават помощ. Толкоз.
148
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите да поискат от работодателите снимки от тяхните жилища и лични автомобили,сметките им за един обяд,членството им в партиите и да видят наличности на пари в личните им сметки.