В кадър: Протестът на служителите на транспорта блокира центъра на София

Недоволните ще се отправят на шествие
Обновена: 18 май 2022 09:24 | 18 май 2022 08:51, Камелия Цветанова
276

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България спряха движението на Орлов, мост, Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.
Още по темата


Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт, предаде БТА.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

След малко повече от част протестиращите ще преминат по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после ще се оправят към сградата на Министерския съвет.
Стачката е под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: протестшествиесофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
4
 
! Отговори
кондуктор преди 1 година
правете ми заплаътата 5 к , защото не мога да вържа двата края.Сега взимам 3 к и са ми малко. Знаете ли колко е трудно по цял ден да обиклаяш като гламав по рейсовете.Необходимо е да знаеш 3 езика, Ексел, Пауър Пойни, Малко джава скрипт и висша математика.
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е изкарал на протест тия,които му пълнеха чекмеджето.Не виждам Пилето на протеста,или още не са му свършили кюлчетата,които подаряваше на баце.
125
4
 
6
 
! Отговори
ДО ПИАРА НА ПП преди 1 година
Голяма грешка допуснахте пиарите на ПП.Беше ясно,че идват тежки времена, за д-ва като нас още повече.Трябваше да излезе правителството,да обяви в какво състояние е оставена д-вата от ББ, да кажат че ще бъде трудно и всеки ще трябва да се посвие.Никой не иска да разбере,че този разгул за повечето свърши.Ще се помага само на най-най-немощните хора.Ролята на правителството е да създава добра обществена среда за правене на бизнес,а не да вдига мин.заплата-всички сега ще работим на нея.А развитието?
124
6
 
5
 
! Отговори
ББ Е №1 преди 1 година
И ПАК ГЕРБ СА ПЪРВИ? 12 ГОДИНИ ВЕЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ БИЕ? ПРОЕКТИ, КОМБИНАЦИИ, ДС, ЧЕРЕПИ, БАНКЕРИ, ШОРОШ, ХЕРО, РЕШЕТНИКОВ - ВСЕ ГРЕДА?
123
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много рано започнаха протестите тая година. Друга година почват есента а сега още пролетта . Не е хубав знак това за Кирчо . Май зимата не мой да я изкарат тия .
122
3
 
3
 
! Отговори
Пьтник преди 1 година
Ти ще го караш ли рейса
121
1
 
4
 
! Отговори
ДБ И БСП ТУГЕДЪР преди 1 година
ЛЮБОВ НЕОБЯСНИМА? КИРО ОБИЧА СЛАВИ!
120
7
 
7
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 1 година
Че протестите се управляват от мутромафията е видно в София-с най-голям бюджет,а не може един транспорт да оправи ЙФ.Все на тази не и стигат парите.Направо се чудя каква е тази ненаситна паст-край няма.Като не ти харесва да караш рейс-отиваш на друга работа.И стига всички да са искали-уж сме евр.д-ва,в основата на която седи конкуренцията,а тука всичко е парцелирано.Правителството сбърка като се огъна.Не очаквах от А.Василев да го направи
119
5
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До РАБОТЕЩПрав си..при ББ нямаше такъв натиск, щото горивата не бяха 3.5 лв, а хляба не беше 3 лв.Кризата с газа я породи подлогата Киро и вместо като много от ЕС страните да си плащаме по предложената схема, той реши да се прави на мъж (по-скоро му казаха) и ни доведе до тук. Сега някой трябва да плати сметката, така че да отварят кисийте за компенсации, а не да хвърлят прах с някви бутафорни мерки. Орбан го каза : ще наложим ембарго на руския петрол ако ЕС ни покрие разликата...
118
2
 
9
 
! Отговори
мнение преди 1 година
Софииския градски транспорт е към общината, да протестират там. Имат рекорден бюджет от 2 милиарда лева, а до преди месец се жалваше Фандъкова че не можели да си платят тока на метрото, сега пък 55 милиона не им стигали?! Цяла България за вас ли да работи, да ви плаща транспорта и парното? Загубите на софийската топлофикация се отчитат към енергиината система на страната. И най-бедните хора в някое затънтено село спонсорират топлото на София.
117
5
 
4
 
! Отговори
Ейййй преди 1 година
Т@.упа от Банкя яко и по всички начини мъти водата ама свърши неговата-точка!!!
116
2
 
6
 
! Отговори
До 141 преди 1 година
Като са ти малко 2000,*** в Германия за повече.Боко ви даваше по 1000,но тогава не протестирахте.
115
0
 
7
 
! Отговори
ГНУСНО В ПРОМЯНАТА преди 1 година
ДА ПРОТЕСТИРАШ СРЕЩУ ПРОТЕСТЪРИ??? КАКВА ПЕРВЕ.ЗИЯ? ВСЕ ЕДНО СИНИ И ЧЕРВЕНИ ДА СЕ ПРЕГРЪЩАТ, КАКТО БСП И ДБ!
114
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ту..па от Банкя каза,че организираните от него протестъри щели с камъни да свалят правителството.Има ли прокуратура,която да се самосезира за подстрекателство към насилие?
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека хейта започне сега! В България, не обичаме някой да си търси правата. Ние ако сме добре, какво ни интересуват другите.
112
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво искате, всички да си мълчим и да се примиряваме. За сабята и главицата, така ли? Да ни хвърлят по едни 2000,и да се навеждаме.
111
5
 
5
 
! Отговори
Това са ГЕРБ: преди 1 година
Грозното лице на мафията! Какво да ги правиш - бандити!
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вкарват рейсовете в гаража да не пречат. После напускат. Работа има и за повече пари. Кестените да се оправят. Ходенето пеша е здравословно.
109
4
 
3
 
! Отговори
ПРОТЕСТЪР ПЕНСИОНЕР преди 1 година
КАК САМО ХВЪРЛЯХМЕ ЯЙЦА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЙОЛО ДЕНЕВ И ДРУГАРЯ РАДЕВ? КЪДЕ Е БАБИКЯН БЕ? НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ПЛАТИ ТА ДА ГО ВИДИМ НА ПРОТЕСТА?
108
4
 
12
 
! Отговори
Nordside14 преди 1 година
Тия тиквата докато беше на власт едно копче не казаха за заплатите си. Сега се сетиха да протестират утайките. Ама като хапваха от баницата не протестираха