В кадър: Протестът на служителите на транспорта блокира центъра на София

Недоволните ще се отправят на шествие
Обновена: 18 май 2022 09:24 | 18 май 2022 08:51, Камелия Цветанова
276

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България спряха движението на Орлов, мост, Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.
Още по темата


Частично преминават само някои превозни средства на градския транспорт, предаде БТА.

Протестиращите настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

След малко повече от част протестиращите ще преминат по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после ще се оправят към сградата на Министерския съвет.
Стачката е под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: протестшествиеСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Са Фандъкова ви виновна! Тя да не е слънце, да ви огрява задните части? Тя няма мнозинство в общинският парламент! Тази разлигавена ***(съветниците) лесно ли, и е??
186
1
 
2
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Големи смешници бяха, с тез найлони дето пише КТ Подкрепа. Един стоеше с цигарата в устата докато държи лозунг. Нали уж пари нямате иначе с цигарите. Като ще протестирайте, протестирайте като хората. Блокира се за няколко дена транспорта и ще има ефект. А не 50 човека да блокират едно кръстовище и си мислят, че правят нещо.
185
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Ромската Перла Фънди краде, кирливците реват срещу Правителството!
184
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не можеш да се издържаш вдигаш цената на билетчетата.Който му е скъпо в София отива на село.
183
1
 
14
 
! Отговори
Кметът преди 1 година
Защо не протестирахте при Боко *** или беше трудно,защото щеше да ви извие вратовете и да ви изгони от работа.Това е сбирщина от платени наглеци.
182
1
 
12
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Искайте си парите от Фандъкова,общината ви осигурява финансовоа, не мин.съвет.Или има друго:поръчка да протестирате от Баце еднокнижника от с.Банкя.
181
1
 
10
 
! Отговори
Бабу преди 1 година
Като гледам колко средства и енергия хвърлиха да протестират, не ми изглежда да са в нужда, по-скоро доволно преяли.
180
1
 
14
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 1 година
Синдикатите имат пари да платят:1.протестни облекла;2. скъпия бензин,за да могат чрез работнцитие си да притискат правителство,за да живее олигархията добре.Как това не се схваща от работниците?На колко от тях са платили работодател,синдикат да повиши квалификацията си,да има защитно облекло(не от соц.време),да работи при нормални условия на труд-топло,светло,запрашеност,влажност и т.н.Колко продължителност на живот имат синдикалните членове?Май само шефовете им доживяват до пенсия.
179
5
 
24
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Цялото герберастко войнство: превозвачи, заради които погубиха бдж, некадърни пътищари, заради които хората се избиват по пътищата, градски транспорт, който смуче десетки милиони от столичани и другите гнъсни бандити като нелегалните таксита искат да си върнат бащицата пак на върха на хранителната пирамида, че да им хвърля трохи и на тях! 12 години всички ние волю-неволю му пълнихме бездънните чекмеджета на тиквата и му търпяхме мутренските изцепки! Долу герберастията долу тиквата!
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България затъва с всеки изминал ден,но Бай *** си пие ракийката и си група 🥗 и си въобразява,че ще се спаси.най много потъваме заради такива които не им пука дори за собствените им деца.защо да протестирам,защо да гласувам,по добре да си трайкам и после на две чашки да псувам.май нормалните се изнесоха от БГ на време
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво сега. Вдигнаха ли ви парите от общината. Стачка има, но заплати няма.
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** пак не се научи да протестира.идете в Гърция и вижте как спира целия транспорт и как стачкуват.и стига с тая мантра,че всеки протест е платен, смешни сте.на теб утре като не ти платят заплатата,какво ще правиш,ще си трайкаш ли? Или ще теглиш бърз кредит,май второ,толкова Ви е капацитета.
175
1
 
13
 
! Отговори
протест ли?! преди 1 година
Циркаджии................
174
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е докарал *** и Пульо от цялата страна,да му пазят чекмеджето,пловдивския кмет е флагман на местните протестъри,а Йорданка е докарала камионите и рейсовете на жълтите павета.На местните избори трябва да ги изметем всички тия,за да не спъват повече развитието на държавата.
173
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този,който буни протестите,знае,че ако не е на власт,ще е в затвора.
172
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце Борисов огладня!! Иска си джипката!!
171
2
 
11
 
! Отговори
Протест под наслов преди 1 година
Коооиии ще ни даде паррриииии?? - другари. За да имате пари, нужно е да работите нещо, а не да си маате крачолите по улиците
170
3
 
6
 
! Отговори
Голем протест преди 1 година
15 човека платени по дали има и 50 лв.
169
12
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Кога Черепа плащаше на Фигуранта за да дава пари на наркомани и алкохолици да лежат месеци на ред на Орлов мост и да блокират всички работещи, за комунистите нямаше никакъв проблем. Сега обаче имало проблем, че им пречели да работят, въпреки че пишещите тук са пенсионери и платени ***, а последните вече си имат работа и си бачкат от вкъщи :))) Ама е хубаво да видите КЪК Я, и да сте малко и от другата страна на барикадата. Когато за няма и година държавата се тресе от стачки и блокади :)))
168
4
 
11
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
Всичко се прави до обяд, за да може новинарката от bTV гадже на Красен Кралев да започне емисията с Отново протести! София беше блокирана. Но няма да ви каже че протеста се състои от 14 човека на кръст и блокирането е било за 10 минути. На това му викат флашмоб или нещо у тоя род