Неутрализираха ОПГ заради лихварство и рекет

Установено е, че групата извършва престъпна дейност от началото на 2021 г.
19 май 2022 17:00, Йоана Цонева
11
Неутрализираха ОПГ заради лихварство и рекет
Снимка: БГНЕС

МВР и ГДБОП провеждат в София специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група (ОПГ), извършвала лихварска дейност, рекет и принуда, съобщи БНТ.

По информация на националната телевизия по време на операцията са задържани лидерът и четирима членове на престъпната група.

Извършват се процесуално-следствени действия в жилища и офис помещения на територията на София, използвани от групата при осъществяване на престъпната дейност.

Установено е, че групата извършва престъпна дейност от началото на 2021 г.

По-късно през дена от Специализираната прокуратура съобщиха, че са повдигнати обвинения на шестима души за участие в организираната престъпна група, действала на територията на София. Тя се е занимавала за принудително събиране на кредити.

Още по темата
От април 2021 г. задържаните принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

Петима от участниците в бандата са арестувани вчера. В рамите на разследването са извършени 13 претърсвания и обиски на помещения и лица, при които са иззети са документи и други доказателства за престъпленията.

Шефът на бандата е работел като служител в кредитната институция и лично организирал престъпната група. Двама от участниците са осъждани, единият - многократно, включително и за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия шестима потърпевши. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор петимата арестувани вчера са задържани за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Димитър Димитров - Франто от Дружба https://facebook/profile.php?id=100000552826283. Жена му е роднина на някакъв началник от 1во районо в София. Димитров е тежък контингент лихвар.
10
0
 
0
 
! Отговори
кой ? преди 1 година
и никой не пипа кредитната "институция"... нито я споменават, да не се наруши името на компанията, нищо че ползват рекетьори за бизнеса си... :) Хубава държава имаме, само хората не са...
9
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Хубаво заглавие. Значи ако не бяха набъркали в лихварство и рекет, ОПГ-то щеше да продължава да си работи.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така
7
1
 
3
 
! Отговори
Нали преди 1 година
Си богат купи си апартамент в дружба и там се карайте пазарджиите я колко брокери организирани
6
0
 
11
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Сума народ взима пари назаем, после не връща и не знам кой е жертвата в случая- който дава на такива или който не връща? Тия що не взимат от банките , щото шанса да им дадат е почти 0 и се набиват на бързи кредити с двойни лихви и после не си връщат задълженията... Когато подписва договора не рива, ама когато трябва да връща е жертва... В много объркана държава живеем. Не е редно да се заплашва с бой, убийство ит.н. така е. Не ги защитавам тия с кредитите, ама и хората които взимат не са прави
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ОПГ-ГЕРБ кога ще ги разформироват по затворите в страната?
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то най-големите ОПГ-та са в парламента и по министерствата.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце слезе от властта и ОПГта почнаха да извършват дейности
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И....... , ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА !
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
опг-то с колко инициала е?