Гонки, катастрофи - опасностите на бул. "Александър Малинов"

Хората искат повече контрол
31 май 2022 14:49, Петя Славова
19
Гонки, катастрофи - опасностите на бул. "Александър Малинов"
Снимка: БГНЕС

Спешни мерки за подобряване на пътната безопасност при столичния булевард "Александър Малинов" поискаха жителите на кв. "Младост".

По думите на хората, на булеварда често стават инциденти, а почти всяка нощ се чуват гонки. Ремонтираното трасе позволява на шофьорите да развиват висока скорост и да превишават ограничението.

Според инж. Георги Златев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност", за да се подобри пътната безопасност в проблемния участък, трябва да се монтират камери на "Пътна полиция" и модерни знаци, които да показват на шофьорите с каква скорост се движат и дали превишават ограничението. Според него поставянето на изкуствени неравности тип "легнал полицай" не е подходящо за този вид булевард и ще затрудни трафика.

От Столична община също призоваха "Пътна полиция" да завиши контрола.

 "Основният проблем в случая е в липсата на контрол, защото и самите граждани казват,у че ежедневно се случват такива нарушения. Може би трябва колегите от Пътна полиция да обърнат внимание и да поставят камери. Ние сме осигурили всички условия за пешеходците като места за пресичане, които са разположени достатъчно начесто, осветление и др.

Единствено контролът трябва да е завишен, за да се спрат тези нарушения. Това е нарушение, което водачите не го приемат като такова, защото са свикнали да се движат с превишена скорост. Всичко това може да се реши с поставянето на една камера." - каза пред БНТ Димитър Петров от Столична община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е тормоз 24 часа на денонощието,живея отсреща на последната катастрофа,това беше въпрос на време! Камери!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
От днес, първи юни, в София се забранява движението на всякакви каруци! Гласувано е в СОС! Интересно ми е *** граждани как ще реагират?
15
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Кой да го осъществи този контрол след като катеричоците обичат да подремват в патрулките,вместо да си вършат работата?
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали е двулентов или е еднолентов сега? Буслента, лента за направо и лента за наляво - една лента.
13
0
 
1
 
! Отговори
питанка преди 1 година
Защо някои "умни" глави превърнаха бул.Ал.Малинов от ТРИлентов в ДВУЛЕНТОВ?!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и странно да звучи на повечето хора, решението за булеварда в Младост е да се махнат всички светофари и да остане само пешеходния при 43 блок, който да се задейства при натискане на копче от пешеходците. Отделно, че задължително трябва да премахнат буслентите независимо дали има или няма светофари. Колкото за гонките нощно време, то навсякъде в София е така, но КАТ нищо не прави.
11
3
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Ако не съм мавоумник, който да пресича на червено - никой няма да ме блъсне с 80-90.
10
3
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Със 100 друг път! По България за норматив се вдигат 200 - 250 км/ч!
9
3
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Хора с твоето мислене трябва да се превъзпитат, фато идат да поработят в моргата! Ти не си на околовръсното а в жилищен квартал със сфетофари и хора които пресичат! И, да, бих искал да знам как би се почуствал ако нЕкой те блъсне с 80-90км, дано да не се случи че ще е фатално,май май!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това важи за цяла София, достигаме нови висини в безхаберието и държавата абдикира от основните си дейности като ремонт на пътища и инфраструктура и контрол на движението.
7
2
 
10
 
! Отговори
и по Ч.Връх преди 1 година
Вместо по Малинов, малко повече контрол по Черни Връх в участъка между Околовръстното и Сребърна няма да навреди. Там всеки изкача от където иска, изпреварва в насрешното, излиза се от някоя пресечка и се прави ляв завой където е забранено, всеки ден ми се налага да минава по този булевард, очите са ми на 8 постоянно...
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бул. Симеоновско шосе е същото положението, особено вечер, когато баровците от кв. Симеоново решат да излизат някъде с техните "направени" поршета, биемвиета и геги. Моторягите няма да ги коментирам, отвратителни са. Само комплексари.
5
8
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Направо съд по бързата процедура и в Белене не щеш ли ? 50 км/ч не е адекватно ограничение за този булевард. Бул. България и Цариградско също са 2 ленти в посока + бус лента, но ограниченията са 70 и 80 км/ч - толкова трябва да е и на Малинов.
4
7
 
11
 
! Отговори
Като живеещ преди 1 година
на булевард Ал. Малинов и пряк свидетел на ежеминутните нарушения на 90% от водачите на МПС-та по него (скоростите са много често над 120км в тънманта част от деня а през другото време поне 80км/час от КАТ трябва да има денонщно присъствие с камера в колата им (за да следят за подкупи)! При привишенив на скороста с 50км отнемане на МПС-то в полза на БГ. Глобите задължително да се плащат на място с ПОС или сваляне на номерата на колата както е на запад! Живота на децата ни зависи от това!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен трябва да се наказват всички тънкопи**овци, които си слагат гърнета на колите и гърмят като калашници и плашат хората. Понеже всичко друго им е малко, а комплексите в повече - и да има с какво да изпъкнат.
2
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е олицетворението на демокрацията драги ми капиталисчета и евроатлантици
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще се слага камера за контрол - то тогава защо дебелите, мързеливи тюфлеци от КАТ ще продължават да взимат заплати, след като не са способни да упражнят контрола ?