Доброволци почистват Витоша тази събота

Сборният пункт е в 10.30 часа пред хижа Алеко
14 юни 2022 18:45, Петя Славова
5
Доброволци почистват Витоша тази събота
Снимка: БГНЕС

На 18-ти юни столичани се събират за да се погрижат за "домашната" планина, включвайки се в първото издание на кампанията "Заедно за по-чиста Витоша".

Това е първото подобно събитие от инициативата под наслов "Заедно за Витоша", с която организаторите целят, обединявайки се институции и доброволци, да успеят да правят различни кампании за подобряването на условията в планината и грижата за природата.

Сборният пункт за всички желаещи да се включат в "Заедно за по-чиста Витоша" на 18-и юни е в 10.30 пред хижа Алеко, когато ще бъде официалното откриване на кампанията. На място през целия ден ще има музика и приятни изненади за всички участници.

За достъпа до планината и обратно има подсигурен безплатен транспорт по следния график: 9.00 от паркинга под моста на НДК, 9.30 и 11.00 от площада на Драгалевци, 15.30 връщане от хотел Морени.

Ще има три основни „Фино“ пункта – на хижа Алеко, до хотел Морени и на долна станция на Витошко лале 1, където освен ръкавици и чували, участниците ще получат и своята специална гривна за участие, с която могат да се възползват от достъп до лифт Витошко лале и до освежаващи напитки в зоната на Алеко и Черни връх.

"Целта на събитието е да съчетаем полезното с приятното и да дадем добър пример, като споделим приятна разходка сред природата със семейството и приятелите, като същевременно съберем боклука, който видим по пътя си" споделят организаторите и приканват повече хора да се включат в кампанията.

 


5
Още по темата: Витошахижа Алеко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Доброволци ЩЕ почистват Витоша тази събота" - събота е след 3 дни , уважаеми грамотници , т.е. бъдеще време ! Ако бъдеще време ви говори нещо , де ...
4
0
 
4
 
! Отговори
22 МСП преди 1 година
До SS* Нямаше да е лошо да бъде Ленински съботник,но не е.Някога по време на "тъмният"социализъм имаше средношколски бригади по 20-25 дни,които работеха на Витоша.Прокарваха пътеки,възстановяваха други,спяха в някоя от големите почивни станции на някое ведомство.Към бригадата имаше майстори,които извършваха по специализираните дейности,обучаваха бригадирите,вечерно време купони,танци на пред почивният дом.Бяха незабравими вечерите прекарани под звездното небе,откраднати целувки,прегръдки,трепети
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах тези "столичани"
2
6
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Айде пак Ленински съботници !
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симеоновският лифт няма ли да работи ??