11 протеста в София, НС решава съдбата на кабинета

Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни
Обновена: 21 юни 2022 08:33 | 21 юни 2022 08:19, Петя Славова
152
11 протеста в София, НС решава съдбата на кабинета
Снимка: БГНЕС

11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков се очакват да се проведат само в София. От едната страна на парламента ще протестират в подкрепа на кабинета, а от другата страна - срещу него, предаде БГНЕС.

Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала ще се проведат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато вероятно ще се проведе гласуването.

Още по темата

От Столична община, където съгласно изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, протестиращите трябва да заявят намеренията си за протести, казват, че 5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии. Това са политическа партия движение „Да България“, партия „Възраждане“, Българско национално движение ВМРО, сдружение „Толерантност“ и национално движение „Хан Кубрат“, а останалите 6 са подадени от различни физически лица.

Заявените цели на протестните мероприятия са: срещу смяната на Никола Минчев; в подкрепа на правителството на Кирил Петков; против кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; срещу високите цени на горивата; за компенсации за високите цени на енергоносителите; защита на българския национален интерес в Македония.

Дирекция „Сигурност“ на Столична община е провела разговори с организаторите на всички заявени протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради факта, че уведомленията са за протести около сградата на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, предприемат нужните мерки за физическо разделяне на противостоящите групи с цел гарантиране на живота и здравето на всички граждани.

Във вторник, 21 юни, от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, ще са протестните мероприятия срещу правителството на Кирил Петков. От северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, пък ще са протестните мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

На 22 юни, сряда, от южната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестни мероприятия в подкрепа на правителството на Кирил Петков. В същия ден от северната страна на сградата на Народното събрание, извън зоната за сигурност, протестните мероприятия срещу правителството на Кирил Петков.

Размяната на местата на протестните мероприятия е съобразно времето на подаване на заявленията.

Във връзка с протестите на 21 и 22 юни Столична община информира гражданите и гостите на София, че движението в зоната на пл. „Народно събрание“, пл. „Св. Ал. Невски“, бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ в участъка от Ларгото до бул. „Васил Левски“ ще бъде силно затруднено.

От 21 юни до приключване на протестите се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. „Ал. Невски“, пл. „Народно събрание“, пл. „Княз Александър I“, по ул. „15 ноември“ и ул. „Оборище“ между ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „В. Левски“, а на 22 юни се забранява паркирането по бул. „Дондуков“ между бул. „Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
4
 
! Отговори
харват-ничар! преди 1 година
Никъде по цивилизованите страни няма да видите премиер на протест за себе си(да остане), когато са извадили компромат, че се е.ава със собствения си началник на кабинета. Невиждано нахалство и беззочие, а народа спи в дълбок сън, има ли въобще народ???
116
6
 
16
 
! Отговори
чекмеджето преди 1 година
Няма такава наглост, Палячооооото Копейкин ползва автобусите на ДПС Ха Ха
115
5
 
3
 
! Отговори
раzграждане преди 1 година
Как се пише плаката?1.харварски *** оставка 2.харвардски ***, оставка.Няма кой да подскаже а съм до 4 кл с пофтаряне
114
0
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Така си е, целта е да изправят българи срещу българи. Преди година - две, когато страната се управляваше от двама генерали, Борисов и Радев, българи се изправяха срущу българи. Като са толкова умни и способни генерали, да си мерят авторитетите извън страната. България избягна гражданска война през далечната 1997 г., втори път през 2020 г. Благодарение на обикновените хора, а на политиците в страната и техните лидери. Честито на работещите в БНБ.
113
0
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Става все по-ясно, че целта е да се изправят българи, срещу българи! После в мътната вода, който е писал сценария, знае как да си разиграе ходовете. Или бития, бит, сития, още по-сит и т.н. Няма, не е имало и няма да има разделение, което да е довело до нещо добро за народа! Само акулите независимо в кой океан плуват, ще станат по-дебели!
112
5
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Карби , разправии , протести за замазване очите на избирателите.Протестите са от безделници. Останалите ходят на работа.Вота на недоверие няма да мине. Тези които са ЗА , тайничко се надяват вота да не мине , за да не загубят 6-7 хил. лева заплата.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 протеста!!! Има ли определение за нормалност!
110
3
 
19
 
! Отговори
L. преди 1 година
Искам да организирам протест против протестите.
109
3
 
18
 
! Отговори
ДА преди 1 година
11-единадесет !! протеста!Затова сме на това дередже!Вместо да се обединим и протеста да е един,хайде-два да са-те 11!!!Можем само да мечтаем за протестите в Гърция и други страни!За стачки-да не говорим!
108
4
 
15
 
! Отговори
гражданска война преди 1 година
"отиваме към гражданска война" - сега му викат "Майдан" и са поканили специалисти по майданите от 404!
107
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям купон се очертава - Управляващите протестират срещу опозицията? Това, явно, е новия българо-харвардски принос в демократичното управление! Та*ша*ци на рояци, г-жа!
106
3
 
7
 
! Отговори
Деси курвата преди 1 година
Путин един "Кинжал" към парламента и де се пооправи временно. Тази зган и *** няма граници
105
4
 
5
 
! Отговори
Деси курвата преди 1 година
От 89 до днес все протести!! Не знаят ли за коктеил молоов, за нападение над ченгетата, на депутатите говноносци в напърдени настрани костюми!! Стига вече, ако скучаете намерете си занимава!! Без гражданска война и много кръв.. Нищо няма да се оправи!! Не митинги и парламент, вдън земя ще се скрият. Мишо и и плъхове протестират срещу себеподобни, все така до днес. Вече не е смешно и скандално за никой, най бедната страна която те ни правят. България е най богата!! Само се разграбва!! Война!!
104
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Сигурно вече много хора не помнят, но ще напомня. Преди повече от 20 години пред БНТ също имаше протест и контрапротест. Тези от протеста скандираха: Ние НЕ обичаме Ке-вор-кян! А от контрапротеста: Ние ТЕ обичаме, Ке-вор-кян! Не помня кой беше начело на МВР тогава, май Богомил Бонев (не съм сигурен). Но даде заповед за разгонване и на двете агитки, стигна се и до бити хора и от двете страни, показваха после хора със синини от палки. Това ли иска другарят Рашков да се повтори?
103
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Така. Ще има протест, ще има и контрапротест. Аз ще се включа в контрапротеста. Но това е все едно да пуснеш агитките на Левски и ЦСКА близо една до друга. Не е ли наясно другарят Рашков, че ще се получат големи сбивания? Нима ще нареди на ченгетата да гледат и да не се намесват? Или по-лошо: ще им нареди да бият само контрапротеста? Е тогава вече отиваме към гражданска война.
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бог да пази БългарияНо дедо цар, беше добре, нали? На него български не му трябваше, защото той нямаше свои мисли - каквото му кажеха от ДС/Мултигруп, това повтаряше
101
8
 
21
 
! Отговори
Бог да пази България преди 1 година
За всички депутати трябва да има тест по български език и българска история. Това първо. И тест с цитати от Библията, за да се познае дали са я чели. То не бяха клетви, то не им подаряваха "Приказка за стълбата" на Смирненски, но като ги гледам какъв махленски език употребяват и какви са делата им на никой не му е мястото там. Интересно Кирил Петков дали би издържал изпита за и младши експерт в държавната администрация?! Съмнява ме.. като го гледам как срича и гаф след гаф..
100
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106. Да, бяхме си. И последните 12 години бяха рай, затова и 2 милиона от работоспособност население мигрира, затова и голяма част от българите не виждат смисъла да сме в ЕС, заради доброто управление и усвояване на европейските средства. Когато ГЕРБ се върне на власт няма да има война, криза или коронавирус. Друго си беше когато газта е 5 стотинки, а фирмите фалират само заради родната прокуратура
99
1
 
22
 
! Отговори
Рехава работа преди 1 година
11 протеста ще се размият и само парламата ще остане. За правителството е страшно само, ако е само един протест с едно искане. Всичко друго е бош лаф.
98
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жандармерията се е наредила около пазара за хора за милиони. Кого ли толкова ще търгуват днеска?