Само за 3 часа: МВР засече над 300 нарушения в София

Предстои обработване и издаване на електронни фишове
25 юни 2022 11:52, Петя Славова
28
Само за 3 часа: МВР засече над 300 нарушения в София
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим на движение на автомобилите бе проведена на 24 юни. Участваха екипи на отдел "Пътна полиция" – СДВР и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от МВР.

В рамките на операцията бе засилен контролът по отношение спазването на скоростния режим в столицата. На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане.

Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване. Това бе и поводът за провеждане на акцията с цел превенция на този вид нарушения.

СДВР отново отправя апел към водачите да шофират отговорно, спазвайки правилата за движение по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: нарушенияМВРфишове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Отговор на 16ти преди 1 година
Благодаря за "умните" съвети!Не се местим, защото сме във Варна на 1км от морето и до гора, но не те знам кой си да те поканя на гости. Не искам да живея никъде другаде, въпреки че има къде. Въпросният асфалтен "тротоар" е широк към 4,5-5м и като се спре плътно, остава много за пешеходци. Сега погледнах и има 3 паркирани. Живущите го ползваме още от преди да го нарочат за тротоар и винаги е имало място и за колички и за децата с колелета. Не е центъра на София, ако си разбрал!!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. от извършените 300 000 нарушения, засекли 300.
24
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Аз си карам вече извънградско само с 90-100 и да ви кажа, много по-добре се пътува. Постоянно има някаква изненади и е хубаво скоростта да е по-ниска. Последния път една кола беше спряла на отбивка и от нея излезе 4-5 годишно дете, което тръгна да бяга и падна на асфалта. Това се случва на първокласен международен път. Да не говорим колко пъти са излизали коли и трактори от отбивки без видимост, каруци през нощта, колоездачи без светлоотразителни жилетки. Няма смиссъл в бързането.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешно ми е някой като се изреже със 100 по Сливница-Ситняково, да речем. Ами то на всеки 200 м. има светофар, бе пич! Аз си карам 55 и те настигам на всеки светофар. Даже има някои да ми святкат с фаровете, че много бързали, къде, сигурно за гробищата.
22
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Означава, че не е проблем! Има булеварди по които може да се кара с 60-70. Има и такива по които не може! Има места на които пешеходци няма, но ограничението е 50. Както искаш го разбирай, казах че и по Европа по големите градове се кара така.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 18Какво означава не е проблем? То е заложено да е 50км/ч. не за да правят глоби,а защото е измерен средния спирачен път при тази и по-висока скорост и това намалява риска както от тежки катастрофи при неправилни маневри, рязко спиране, изкачане на пешеходец на пътното платно и т.н. Голяма е разликата да караш с 50км/ч. и 65-70 км/ч.. Това че масово се нарушава правилника с повече от 10км/ч, тоест кара се с повече от 60км./ч по километржа, което е равно на 55км/ч. реални км.
20
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 1 година
Общо взето във всички големи градове по Европа, трафика върви с 60-70 км/ч при ограничение от 50 км/ч и при възможност за това. Това не е проблем, при положение че се спазват останалите правила и телефоните не се пипат!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тъжно А тогава да отменят правилника за движение по пътищата, защото хората бързат за работа. Да стане като в Индия движението и ти ще си най-доволен.
18
5
 
5
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Да хващат истинските престъпници а те имитират дейност като третират работещите хора бързащи да насмогнат като престъпници. Истинските джигити карат вечер и се състезават тях да хващат. Да хващат крадците които източват бюджета ама не могат щото са мишки.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден карам в София и не съм видял някой да кара с 50км/ч., карат с 65-70км/ч. масово, актове могат и трябва да се правят по-често, за да плащат глоби и само ще спазват правилата. Като даде в месеца 300-500лв за глоби за превищена скорост, защото я превишава редовно след това ще се замисли дали да кара така или да си купи разни неща с тия пари. Това е самодисциплиниране чрез финансови санкции.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти никой не спазва ограниченията за скоростта особено 50км/ч, да не говорим за 40км/ч. примерно в подлеза на НДК. Не смея да намаля под 45км/ч., зашото отзад така се силят,че чак се сърдят когато някой кара толкова бавно.
15
2
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ми аз трябва да отида на платното за движение ти заобиколя колата и пак да се кача на тротоар ако не сте редичка разбира се. Та пита се в задачката какво може да произтече от дадената ситуация която се създава паркирайки на тротоар? Ми като нямаш условия за живот отиди живей където имаш място за паркиране или си купи такова но да нарушаваш правилата и после да се чудиш защо аджеба полицаите ме глобяват? Това ли е начина? То и аз не искам да плащам в магазина или нямам средства ама като открадна?
14
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
При вадене/подновяване на документ се плащат. Иначе не го издават
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безумни ограничения добре... И понеже го отсякохте хайде да ги нарушим .... Заслужавате 30/кмч да го направят в града и да се свършва... То не може да видиш права отсечка и газ до дупка ... Ама до следващия светофар ...
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако измислят и как да събират глобите може да има ефект. Това трябва да е постоянно, не акция един път годишно! Аман от състезатели на пътя!
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно признават от МВР с тези новини, че нямат лигитимност като нямат присъствие на пътя и че пълнят касичката, без да им е зор кой как кара!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване...ЕГАСИ СМЕШНИЦИТЕ! Това директно означава че събирането на глоби е просто пълнене на касичката, пък кой както иска да се трепе по пътищата, ама такова нелигитимно управление няма никъде! Ченгетата трябва да спират нарушителите от движение, а не да ги снимат!!
9
10
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Стига лигавщини.Утре и аз може да изрева, но по строг закон и 50 км. над ограничението-без книжка до живот и конфискация на автомобила,независимо чия собственост е.Ех,българино,само Хан Крум би те оправил.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
300 за 3ч на 4 места?? Че те на излет ли са били? Но е факт, че има безумни ограничения, които са си абсолютни хранилки.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Цариградско шосе за 3 минути ги правят