Протест в "Студентски град" след стрелбата на детската площадка

Целият блок се страхува, децата излизат само с бащите си
4 юли 2022 11:08, Анисия Иванова
33

Мъж пострада, след като направи забележка на жени в градинката пред блока, а техен близък му извади пистолет. Инцидентът стана в столичния квартал "Студентски град", където е организиран протест срещу случилото се на площадката.

"Състоянието му се е влошило. Заминал е по спешност през нощта в болница. Нямаме информация какво е състоянието му в момента. Надяваме се да е по-добре", каза един от протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

"Не сме ставали свидетели на подобни инциденти досега. В събота, в късния следобед, слизайки от вкъщи, чух някакви викове. Видях как е опрян пистолет до главата на мой съсед - на около 15 см. В момента, в който го виждам това, се произвеждат изстрелите. Извиках, че ще убият човека. След това те се разбягаха. Заведох го с колата ми директно в "Пирогов", обясни очевидец.

Още по темата

Протестиращите казаха, че не познават хората, които са били там по време на инцидента, но най-вероятно живеят в района.

"Целият блок се страхува. Майките дори не смеят да дойдат до пейките, въпреки че площадката е точно зад блока ни. Децата излизат единствено с бащите си. Има деца, които не искат да слязат от апартаментите", разказа друг от протестиращите.

А друг съсед сподели, че е имало досега доста инциденти, свързани с кражби на коли. По думите му почти всеки месец има инцидент.

"Досега при мен не са постъпвали сигнали за подобни инциденти. Изненадан съм от неизвестяването ми. Разбрах от очевидци за случилото се. Не са приятни тези неща, но това, което Районната общинска администрация би могла да направи, е да осъществи едно усилено взаимодействие с управителите на етажните собствености за по-строг контрол на спазването на закона за гражданската регистрация. "Студентски град" е притегателно място за хора от цяла България и цяла София", посочи кметът на "Студентски град" Петко Горанов

И добави, че това е една от причините за повечето инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Организирайте се преди 1 година
Сигурен съм, че двамата нападатели вече са ги пуснали. Какво очаквате, пак да нападнат някого? Въоръжете се, направете група за бързо реагиране от хора от блока. Като нападнат пак - бой, а след това и вас ще ви пуснат.
24
1
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Май е време за наказателни отряди и ловци,на глави като в Америка-ето евтино решение ,на проблема с престъпността!!Сигурен съм че ще има доста желаещи,да се саморазправят,със повяравали си бандити!!!
23
2
 
15
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 година
А бе що ме редактирате за тия с тъмния тен. Иначе могат да живеят в Ст. град по колиби, катуни, микробуси..... и където им скимне... но недай си Боже да кажеш нещо, което не е политкоректно....
22
1
 
15
 
! Отговори
Преминаващ преди 1 година
А бе що всички се правят на луди? В Студентски град е пълно с ***, бездомници, наркомани...... и кавито се сетите.... И като стане нещо всички са изненадани и винаги се вземат спешни и решаващи мерки.... И така до следващият случай!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кметовете все нищо не чули,нищо не знаели?Какви кметове са?
20
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Защо команчите се допускат да живеят сред нас? В цивилизованите общества са изолирани или в резервати или поне в квартали и не излизат от тях. При нас всичко е объркано. Имаме ли изобщо изход от ситуацията? (освен Терминал2 разбира се)
19
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 година
Въоръжавайте се бе ! Вие като нямате оръжие други имат ! И не цепят басма на никого ! Роби ,с роби !
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпниците са от новия блок в съседтство, вероятно са под наем в апартамент купен от "инвеститор" с цена колкото къща в САЩ и го дава за няколкостотин лева.Цялята ни работа е такава, мизерия.
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега опрян ли е бил или е бил на 15 см?
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 20 години, ще сме като в Бангладеш. Стоя гета и с това образование е неизбежно.
15
3
 
22
 
! Отговори
до управляващите преди 1 година
как за толко години не разбрахте че с една етност може да се справите единствено с връщане на смъртната присъда ?!
14
1
 
4
 
! Отговори
до Мишо преди 1 година
Мишо, за САЩ нищо незнаеш, такаче мълчи и гледай твоята к0чина
13
4
 
11
 
! Отговори
ЧИЧО, КЪДЕ Е РАШКОВ? преди 1 година
В Нова Загора е... Преследва и чегърта нормалните хора.....
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искахте Радевова демокрация, ето я. Промяната в действие.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егаси сороския репортаж! Вместо да говорят с полицията и да разберем кой е извършителя, те се фокусират върху какво е обществото и кой го е страх и такива му внушения...криминалния контингент има оръжия, а овците ще блеят по площатките
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палячото на държавна хранилка е с типичното поведение на мърляв държавен хрантутник, всички знаят за престъпността, само той нямал сигнал милият. Между Горубляне и младост 4 около един Тир паркинг,има от няколко години незаконна автоморга стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера, няма РИОСВ, няма кмет, няма НАП, няма сила която да я разтури и изрине. Имитират дейност, после събота и неделя се снабдяват с боклучави чарколяци,за дръгливите си котори.
9
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Цитирам: "забележка на жени в градинката пред блока, а техен близък"Толкова ли е трудно да се напише *** труженички и сутеньора им?
8
1
 
29
 
! Отговори
Velos преди 1 година
На кафяв учтива забележка не се прави. Примитива разбира само от бой. Тези имат стадно съмосъзнание и веднага се събират, винаги нападат когато са с голямо числено превъзходство. Помнете унищожете *** преди да викнат още, трябвало е момчето да счупи телефоните на приматките и да избърше детската площадка с телата им.
7
11
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
В САЩ това е нормално, какво ви притеснява. Сега е демокрация всеки прави каквото пожелае. Вземайте пример от САЩ там всичко това е норма, хората вече са свикнали.
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Видях как е опрян пистолет до главата на мой съсед - на около 15 см' ---- това не е опиране. май нещо послъгвате