Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба

Всяка вечер на мястото имало гонки
6 юли 2022 08:53, Нели Христова
91
Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба
Снимка: Facebook/European Center for Transport Policies

Юлиян, свидетел на катастрофата на "Черни връх" в столицата, при която загинаха две жени, обясни пред NOVA, че ударът се чул като бомба. „Беше невероятен трясък. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на автомобили. Всекидневно едно и също”, каза той.

Още по темата

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата.

„След първото или второто провинение този човек трябваше или да е с отнета книжка, или да е прибран в съответната институция, за да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е недопустимо - провал на обществото отвсякъде”, категорична е тя.

Като недопустимо определи 50 нарушения на шофьора. „Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме…Не знам какво да кажа - всичко има граници и институциите е крайно време да се засрамят от това, което се случва”, апелира Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли човек с 50 нарушения да не е в пандиза?!? Ако да, то хората допуснали това също трябва да лежат с него...
70
1
 
14
 
! Отговори
Потресен съм преди 1 година
Какво стана с убиеца на Милен Цветков?!? И тоя "герой" ли ще си живее на свобода с протакване на делото?!? Ако бях съдия щях да ги осъдя на смърт тези убийци. Преди години на същото място лежеше момиче проснато по очи на пешеходната пътека, вероятно ударено от автомобил. Там няма камери ама поне да бяха реагирали полицаите на сигнал за гонка и да патрулират. Седмица след катастрофата с Милен на същото място имаше джигити каращи с над 100 по бул. Черни връх и никакъв контрол :-х
69
2
 
1
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До Анонимен 72 Прочети 74
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен70 Стига сте плюли държавата! Осъзнайте, че държавата сме ние! Тия които управляват лошата държава, са най-доброто от нас и ние сме ги избрали. Умните хора, гледат какво правят по-умните и се мъчат да направят същото. Не става бързо, но постепенно се постига.
67
0
 
12
 
! Отговори
Мен преди 1 година
При 100% корупция това е резултата.
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не става от тая държава.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинската оценка на КАТ е какво се случва на пътя, а то е че от 30 години сме първи по умрели на пътя в наша и без това изчезваща държава. В КАТ само се правят далавери и затрудняват хората като им губят времето и им хабят нервите. Закривай тая паразитна неработеща структура.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакъв контрол в тая държава, нито при книжките, нито при прегледите, нито на пътя. Какви резултати искате.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата. Ето това е истината.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гонки всяка вечер, а полиция? Никога. Рашков, нали се хвалите за чудесно свършена работа. Това ли е? Дали семействата на жертвите ги вълнува, че арестувате баби по селата за купуване на гласове?Бог да прости момичетата ;(
61
4
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До Химлер: че то *** и Харем гроб са рода бе. И двете като видят Путин и реки им потичат между краката. Все пак *** се учиха н селями от Бойка Кадъна която както се простира в краката на Султан Ердоган така прави и пред Путкинка.
60
0
 
4
 
! Отговори
Вашта леля преди 1 година
До АнонименПрав сте но същевременно не сте. Това че хората нямат достатъчно мозък или скруполи не оправдава органите които трябва да контролират ситуацията. Във слабо контролирана среда тези статистики както и риска от такива "свинщини" очевидно е по голям. Тъй че тезата: "Така и така си има ***, няма как да ги оправим" не оправдава никого в тази ситуация. Нито извършителя нито факта че полицията спи явно нощем и то си спят добре и спокойно...
59
2
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Не е член на Възраждане. Такива неща хи вършат герберастите безнаказани. Твоите любимци като сина на Лъчо мозъка и твм подобни плехар ***
58
22
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Някой член на *** е бързал да хване фърколета за Путинлндия. Типично за феновете на Копейката.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по бул. България има гонки, и не са само вечер, а денонощно. Чакам някой да се размаже и там (вече има няколко случая), че да се самопрочисти малко обществото. Проблемът е, че не се спи, пък камери на всеки 20м наслагани.
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма пътни експерти. Има някакви, които се наричат така, но не са експерти.
55
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такива случаи трябва да се търси сериозна отговорност и от полицията. Аз изобщо не разбирам с какво се занимава ня.
54
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ему такива са евроценностите, бездушие и безхаберие на държавста, рай за адвокатите, 90% от законите са с вратички и обслужват определени прислойки в бизнеса и политиката
53
0
 
34
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Нацепени плиткоумници, нашмъркани, пияни, без грам мозък мислят се за безсмъртни и че всичко започва от тях. Купил си нов телефон и кола и вече е бог.
52
0
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
футбол и чалга и после бяга това е българия в 21 век