Смрад от заведение, прането мирише на въглища и кюфтета

Helpbook: Караваната отвори пак под прозорците на хората
29 юли 2022 17:45, Анисия Иванова
46
Смрад от заведение, прането мирише на въглища и кюфтета
Снимка: Helpbook

Все повече наши потребители прибягват до платформата на Helpbook.info, за да съобщят за нередности и да подадат сигнали до общински или национални институции. Много от читателите повторно ни алармират, след като, благодарение на платформата, проблемът е бил решен. Подобен сигнал получихме от София:

"Здравейте, пиша относно стар проблем, възникнал отново! В края на 2019 г., в пряка близост до дома ни беше отворено улично заведение (скара на дървени въглища в каравана), при което започна една ужасна миризма да се носи навсякъде около нас - човек не можеше да си отвори прозорците за проветрение, защото вътре влизаше, не така желаният свеж въздух, а дим и ужасна миризма на скара, не можеше да си просне праните дрехи, защото като си ги прибере обратно, вътре миришат на въглища и кюфтета, все едно никога не са прани, не можеше да стоим на двора от тягостната миризма, която се стелеше наоколо. Слава Богу, тогава, бяха взети адекватни мерки и въпросното заведение на колела беше затворено!

Но не за дълго. Към днешна дата миризмата е пак наш съсед и чистият въздух отново е мираж за живущите в района! Не разбирам как може да има подобен вид заведение в такава близост до къщите, та то се намира на метри под прозорците ни! И ето пак дежа вю, няма отваряне на прозорци, няма простиране на прани дрехи на балконите, няма стоене навън на двора на ЧИСТ въздух - има само ужасната миризма, бих казала СМРАД на кюфтета, изгорели въглища и дим! Нямам нищо против да има подобен вид заведение, но моля, нека бъде на подходящото за това място, а не сред къщите! Не е редно човек да трябва да живее всекидневно в подобна обстановка и да няма какво да направи!
Моля бъдете така отзивчива институция и вземете необходимите мерки за премахването на това заведение от сегашното му местоположението, тъй като ние нямаме правото и властта, които имате вие, за да го направим, а пък имаме желание да дишаме дълбоко, когато сме си вкъщи!", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Пранетоо трябва да се суши на чист въздух. Така се пести и от електроенергия. В цяла Европа е така. Няма нищо общо със селяни или потомствени градски жители.
19
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ДЕМОНА НИКОЛИНА ЗЛОБЕЕШЕ, ЧЕ ХОРАТА СИ ПРОСТИРАЛИ ПРАНЕТО НАВЪН КАПЕЛО ОТ НЕГО -ВИКАМ И КАТО ВАЛИ ДЪЖД КЪДЕ КАПЕ НАВЪН
18
3
 
4
 
! Отговори
Какви сушилни бре преди 1 година
Сред лято да включваш източник на ел.енергия. Навсякъде кампании за пестене на енергия, ти включвай каквото ти щукне. И не е само цената на тока, ами и напразно хабене на ресурси, ама на тебе какво ти дреме.Щракай с пръсти на момента, нали си живуркаш ден за ден. Внуците и правнуците да си берат гайлето.
17
8
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Извинявай, няма да се съглася с теб.Оправданието ти е ако си малък и не помниш преди 50-60 години какво беше. Масово нахлуване на селяни заради едното жителство и мечтаната панелка. Имаше масово строителство и на държавата й трябваха прости бачкатори и имаше ситото "жителство". Отделно присъединените села и старите работнически квартали. Едните не са още култивирани, другите влачат дисагите. София е градът на прадядо ми и затова ми е скъп, но си далеч от мисълта, че там всичко е с маниери и възп
16
24
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
100% този сигнал е пуснат от самотна старица, дето единствената радост в живота и са кварталните клюки и омразата към целия свят. А кюфтета на дървени въглища миришат супер апетитно. Сигурно умира от яд, че с малката си пенсийка не може да си позволи една тройка с ледена бира :)))
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки пече риби, меса на терасите да не им се опушват домовете, а съседите могат да търпят. На долният етаж редовно пече карагьоз.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска а излезе на двора да си палне едно барбекю на чист въздух, пък тия са я изпреварили :))
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не ги търпя! Звъня в полицията и пиша оплаквания! Има си наредби и обгазяване влиза в графа не разрешено! >>>>браво пич, така трябва, ако всички си мълчим все на тая ще сме..
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На балчишката дамба от заведението "Сол и пипер" се носи аромата на въглища, непрани чорапи и тюрлю гювеч. Смрад ви казвам, не се диша.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата цялата европа ще е така..
10
19
 
9
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
Само селяните си простират дрехите на простор да им гледа целия квартал гащите.На село в двора да ,но в града има сушилни.Никъде на запад няма такава мизерия да ти гледат парцалите.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че в софия други, освен селяндурини няма. Навремето всеки "квартал" е бил село и в последствие се обединили..
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия сигурно до вчера са живяли на бидон с гориво от София.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Селянит са много по-изобретателни от гражданите.
6
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по голямо мъчение за веган да му мирише на скара хахах
5
6
 
26
 
! Отговори
До Оффф преди 1 година
Навсякъде ги има такива. В нашия едни диви селяни пробиха плочата на етажа и прекараха кабел по тавана да изведат контакт от апартамента си до общата тераса/ терасите идват между етажите/ .Обикновено димят и опушват след 10 вечерта, през лятото отваряш прозореца да влезе въздух, а то мирише на прегоряло от скарата, дим и пушилка в апартаментите. Ми ние сме си виновни, че ги траем.
4
11
 
12
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
вместо да се радват, щото тая Зима само с Мирис ще се храните, те се оплакват!
3
9
 
35
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Не става въпрос само за прането! На долния етаж живее семейство, което редовно си пуска гнусната скара на терасата. Молихме ги поне да ни звънят преди да я включат, не, та, не! Целият ни апартамент се напълва с дим! Мирише на гадна риба и месо! Знаете ли колко е ужасно това? Няма зима, няма лято! Така и не им увряха главите, че нямат право да ни обгазяват!
2
7
 
16
 
! Отговори
до тръмп преди 1 година
Не може, не е еко. Немците казаха да се обличаме, д се къпем веднъж седмично и да ограничин консумацията на енергия.
1
33
 
14
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
Да не си на село, че си простира прането навън. Купи си сушилня като си столичанка.