Слънчево и топло в сряда, градусите до 36

Над Черноморието ще има разкъсани облаци
1
Слънчево и топло в сряда, градусите до 36
Снимка: Pixabay

Денят започва с минимални температури от 15 до 20 градуса. По Черноморското крайбрежие са 21-22. Денят ще започне със слънце, но по-късно ще се развиват купести облаци над западните райони и в Дунавската равнина. Няма да има условия за валежи. Вятърът ще бъде умерен от север-североизток, със скорост до 25 км/ч. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от север, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще достигнат от 31 до 36 градуса, в районите на Сандански до 37, по Черноморското ни крайбрежие до 29-31 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече над северното ни крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток със скорост до 25 км/ч и ще бъде по-силен по северното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 29-31 градуса, ще бъде задушно. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното крайбрежие, предаде Bulgaria ON AIR.

На север височина на вълните ще бъде до 1,5 метра, на юг - до 2,5 метра.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде умерен, от север, със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м ще са около 11-12 градуса, а на 1500 м - до 21-22.

В сряда и в четвъртък повече облаци ще има в планините и по поречието на Дунав. От петък до неделя ще се радваме на има много слънчево и топло време.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.