Новост: Спирки по желание по част от софийските линии

По този начин ще се съкрати времето за пътуване
12 авг 2022 14:26, Красимир Ангелов
13
Новост: Спирки по желание по част от софийските линии

Столичната община въвежда спирки "по желание" от утре, 13-ти август, съобщи във Facebok профила си зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев.

Така от събота пътуващите с автобусите с номера 1, 3, 4, 26, 27, 42, 58, 59 и 63 трябва да знаят, че е нужно да натиснат STOP/СТОП бутоните, за да не бъде пропусната спирката, на която искат да слязат.

Освен пътниците, които трябва да натиснат бутона, шофьорите също имат ангажимент да следят къде има хора за качване или за слизане. Всички спирки „По желание“ ще бъдат обозначени със стикери. В превозните средства също ще бъдат разлепени стикери, показващи как се уведомява шофьорът при желание за слизане.

В сайта на Центъра за градска мобилност в раздел "разписания" ще бъде публикувана информация за всяка линия, по която има спирки "по желание".

"Наесен ще предложа на Столичния общински съвет всички спирки на територията на Столична община да станат "По желание" по примера на редица европейски държави", посочва Кръстев. Целта, по думите му, е да се повиши средната скорост на градския транспорт, с което да се оптимизират както разписанията, така и разходите по тези линии.

С пропускането на спирки вече са били ускорени автобусни линии и по тях времето за пътуване е намаляло с до 10 минути.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 месец
В София има мнозина, които са със селския принцип "чЕкай да спре, па тогава че се дигнеш от седалката да слАзаш". Е, тези, може да пропуснат някоя спирка. Други пък, се качват и застават до вратата. Заради тях, рейсът спира на всяка празна спирка и отваря и затваря вратите.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До maca Не обиждайте така грубо! *** може да бъдат тези,които са написали статията или тези,които са измислили новото"спирки по желание" Изобщо не е ясно от написаното кои са спирките по желание! Да,предполага се,че ще се спира на сегашните спирки по желание,обаче кои ще са обозначените спирки със стикери не е написано ясно....
9
0
 
5
 
! Отговори
Недко Илиев шАфИор преди 1 месец
Ааааа, язе отдавна съм махнал бушонЯ на стоп бутонЯ........
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че това тук в Германия го има от 50 години. Ваште сеяндури сега ли го разбраха. Егати и държавата егати и управниците имате.
7
1
 
10
 
! Отговори
maca преди 1 месец
Повечето коментиращи са олигоф-рени, ами ако бяхте прочели статията щейте да разберете, че вече автобуса няма да спре на определената от пам ти века спирка ако не си натиснал бутона или ако на спирката няма хора за качване. Никъде не пише, че хората ще си определят къде да има спирка и къде не.
6
11
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Ми те сега ще почнат да натискат бутона по 10 пъто между две спирки, бре, Кръстев!А на гратисчиите ще легне перфектно...Те и сега платната за бусовете не се спазват какво остава тия рейсове да почнат да спират пред всеки вход....МалоYмници до малоYмници в тая СО!!!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И продължавате да се напъвате, без да четете... "Всички спирки По желание ще бъдат обозначени със стикери." После се чудите "ама що станА така" за всичко.
4
9
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Когато пътниците са повече от спирките няма как дв се съкрати времето за пътуване, ако всеки слиза там където му е удобно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 - ако беше прочел статията изобщо, щеше да разбереш, че автобусите няма да спират на спирки, на които няма хора, ако никой не е натиснал бутона. Така се пести много време, изгубено в ненужно спиране, отваряне и затваряне на врати и потегляне отново, а също така пести и от климатизация и отопление. Разбира се, това е приложимо само за определени линии, а не основните, където винаги има слизащи и качващи се.
2
0
 
4
 
! Отговори
В бързината прочетох преди 1 месец
*** по желание... : D
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как точно ще се съкрати времето за пътуване, ако всеки започне да слиза където му е кеф.