Документи с лични данни са изхвърлени на сметище в "Младост" 4

КЗЛД започна проверка по случая след сигнал на Bulgaria ON AIR
24 авг 2022 03:00, Анисия Иванова
11
Документи с лични данни са изхвърлени на сметище в "Младост" 4
Снимка: Bulgaria ON AIR

За незаконно сметище с изхвърлени лични документи и нотариални актове сигнализират зрители на Bulgaria ON AIR от столичния район "Младост" 4. Според местните хора през нощта редовно се извозват купища боклуци между "Младост" и "Горубляне". Сред документи с лични данни са ТЕЛК решения, нотариални актове и бланки с попълнени ЕГН-та.

Мими Галипова работи в района и казва, че сметището съществува отдавна, но мерки не са взети.

"Идват камиони през нощта. Ние не ги виждаме, но на другия ден, когато дойдем - нямаме ток, защото са ни скъсали кабела и разбираме, че хвърлят най-различни отпадъци. Гадно мирише, неприятно е", разказва тя.

По думите ѝ работещите и живеещите в района са се свързали с общината, откъдето са обещали да се заемат с проблема, но от ведомството "също не могат да ги хванат, защото се случва през нощта".

След подаден от Bulgaria ON AIR сигнал до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) започна проверка. Тя разкри, че това са лични документи, които не са изхвърлени от държавната администрация или от фирма.

"Всички тези документи са фамилни - от 2000, 1997,1991 година. Мъж и жена вероятно, единият се казва Серафим", поясни Розелина Миткова, която е началник на отдел "Сигнали" към КЗЛД.

На част от документите е посочен адрес в столичния квартал "Горубляне". На мястото открихме сина на лицето, фигуриращо в голяма част от документите.

"Не съм изхвърлил нищо. Докато са чистили къщата, моите роднини  може нещо да са направили. Тук имаше едни големи контейнери, в които се хвърляха боклуците, но после ги махнаха, защото хората свикнаха и започнаха да хвърлят около контейнерите и стана страшно", казва мъжът..    

От Комисията за защита на личните данни напомниха, че всеки, който намери лични документи под всякаква форма, трябва незабавно да сигнализира.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Голям праз като са намерили документи с лични данни отпреди 25 години.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромлянистрахотни, за тях сметището е навсякъде.
5
1
 
16
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Ами има си сметища в Младост, така е. Въпреки всичко квадрата е около 2000 евро. Все пак е топ квартал в европейска столица. Ко му плащаш
4
3
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Някои фъргат пачки през балкона :)))
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво от това. Милиони хора всеки ден изхвърлят лични данни на бъклука. Отделно на милиони хора всеки ден им крадат личните данни в нета всеки ден. Тия от днес.бг вече изсмукват от палците на краката си статии. Ск.ап а,ня ци.
2
8
 
5
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
Рашковите полицаи дебнеха за чувалите с пари по лотовете на "Хемус" и ровеха чекмеджетата на Борисов,Горанов и Арнаудова за кюлчета и пачки. С какви сметища да се занимават,бе.
1
0
 
30
 
! Отговори
някой преди 1 година
"Не могат да ги хванат, защото се случва нощем". Всичко, което трябва да знаете за тази държава.