Протест след затварянето на дюнерджийница в София

Заведението станало общинско
25 авг 2022 23:25, Росен Стойчев
34

Една от най-старите дюнерджийници в София бе затворена, след като попадна в терен, отчужден от Общината. 35 души остават без работа, а тийнейджъри от "Красно село" излязоха на протест.

Преди 26 години Цветелина Затини и бившият ѝ съпруг наемат мястото и отварят закусвалня.

Още по темата
Днес все още са съдружници, но преди два дни токът им е спрян и разбират, че постройката ще бъде съборена, заедно с още един магазин и казино. Решението е взето през 2019 година, за да може общината да ползва мястото, но собствениците твърдят, че се все още се води съдебно дело и могат да работят, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Даваме препитание на 35 човека и съм потресена как общината не направи нищо, след като ги помолихме да ни дадат 3 месеца отсрочка за персонала, оставаха го без доходи, без нищо", заяви Цветелина Затини.

Цветелина е принудена да върне стотици килограми месо и други продукти, след като общината отказва да направи компромис и да им даде време. Bulgaria ON AIR се опита да се свърже и с районния кмет на "Красно село" Росина Станиславова, но тя не отговори на обажданията. От пресцентъра на района предадоха нейните извинения към екипа ни, че не може да се срещне с нас, заради неотложни срещи в Столичната община.

Във Facebook Станиславова обяснява, че теренът вече е общински, дори и след решение на съда. Затова обектите там трябва да бъдат премахнати. За отчуждаването на този обект общината ще плати 500 лева на собствениците. За сравнение - парите, които общината прибира от една централна маса на пазара в съседство всеки месец, са най-малко 300 лева.

Сега наемателите в лицето на Цветелина ще опитат отново да разговарят с районния кмет, за да ползват обекта, докато намерят ново място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: протестСофиязаведение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Росина е ясно, че няма да има втори мандат... И по-добре да се махне от района. Супер много хора я мразят(аз не съм от тях, аз само не в харесвам). Ама във фб групата на Красно село сигурно 90% от хората не я понасят.
26
3
 
17
 
! Отговори
Съсед преди 1 година
Това е много хубава новина! Заведенията бяха денонощни, а мястото свърталище! Мърсотията е невероятна! Най-после дойде края на мазните хартии и найлоновите пликчета, които фабрикуваха двете заведения и които се разнасяха из целия квартал. Чакаме с нетърпение и бингото да затвори вратата!
25
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кмет на София е все още протежето на корумпето борисов от село банкя. Тая същата която развява украински знамена под американска команда.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дюнерджийница -- такава дума в българския език няма. Неграмотни писачи се гаврят с езика.
23
8
 
18
 
! Отговори
Koko преди 1 година
И баничарницата и дюнерджинйницата са любими на висички околни квартали!Надявам се бързо да си намерят ново място.
22
3
 
23
 
! Отговори
Тошко Правешки преди 1 година
Те цяла работеща държава бутнаха и затриха че една шкембеджийница ли ще им се опре?
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 - Тоочно! Тук, като им кажеш, че имаш някаква дейнсот, ще те иядат с парцалите. Единия ти приказва, как AI ще ти вземе работата, другия ти разправя, как тея, дето ти дават работа се възползват от бизнеса ти, само защото бил евтин (все едно те не купуват най-евтиното ...), третия почва да ми говори, че децата ми ще са разлгезени, а последния тръгва да ми влиза, че и аз съм щял да умра ... Като им кажа "кей пичове, нека правим бизнес заедно", всичко се извърта и замлъква.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Свои - Абе хубав, ама като правихме баничарничка и за обедно сериврахме кюфтенца с домашна ютеница и шарена сол, пълнени чушки и други традиционни за нас ястия, бизнеса беше на 1/5. Като минахме на бургери, дюнери и пици, .. сме 5 пъти напред. И сме бъглари. Какво очакваш, аз да направя? Да се набутвам до безкрай? Има ниша, има бизнес - възползваме се и това е.
19
1
 
1
 
! Отговори
До Albi преди 1 година
Не всикчи са бедни.
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - Смятай умственото диридже на някой случаен коментиращ, оплакващ се, че хората протестират против своеволията на общините, които остават 35 човкеа без работа, както премахват любимо място за хранене ... За всички ВАС, които обичате да ходете с наведена глава, че да е не я били отескли, направете ми услуга - дръжте си главата навярана в *** и не шавайте много, става ли?
17
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятайте, какво е умственото дередже на народа след, като протестира за затворена дюнерджийница!?!?!? Нямам думи-ДЪНО! Никога няма да се "оправим" в тая държава, защото просто няма достатъчно човешки потенциал. Всеки с малко мозък, не желае да припарва и да се занимава с тоя *** *** и той просто превзе всичко от-до в държавата.
16
6
 
18
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Къде е печалбата от 26 години дейност? Защо не са купили или построили тяхно помещение.Уха , аха Гърция , Турция и сега олеее , кво ще праим.
15
9
 
22
 
! Отговори
Браво на общината преди 1 година
Добре че ги затвориха ,беше много мръсно и миришеше отвратително
14
7
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кви протести , кви пет лева, имаш предписание, махай се!!!!
13
12
 
20
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Няма къде да плюскат. Грънясали гнусотии. Уж българите бедни а гледам само готова храна нагъват, от грънясалата топла витрина и от ресторанти си поръчват. То бива мързел, като затворят бързата храна гладни умрели.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общество от потребители.
11
22
 
23
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Едно от най-обичаните места за дюнер в София. Ще оцелеят без проблем и на друга локация, но мен крака ми няма да стъпи в гетото Красно Село след това решение, както и на много други хора.
10
16
 
47
 
! Отговори
Свои преди 1 година
Да се премахнат смръдливите дюнери заедно със смрадливи те араби. Домъкнаха се със целия катун в България и хоп бизнесмени. Слезте на земята българи тия превземат Европа и внасят смрад, нечисто плътни и смръдливите бършат ръце и *** и Вие търчите и плюскате гадостите които наричат дюнери. Изключително вреден продукт като тези които го мърлят.
9
5
 
30
 
! Отговори
Търговия преди 1 година
За персонала на ония големите бизнесмени са много загрижени и постоянно им отпускат помощи ту за ток, ту за газ и т.н., а другите не са хора.
8
19
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей това българинът е много завистлив и на умряло куче нож вади.Веднага търси да очерни някой ако се труди и изкарва пари с труда си.През соца беше същото.Хванеш ли нещо допълнително,веднага се намираше някой да снесе където трябва.Не може да изкарваш ти пари а той да си седи на щатната заплата,защото не умее нищо друго.Само дето тогава друдът беше задължителен,но днес не е.Ден след ден ще намаляват такива обекти,ще емигрират работниците и ще внасят данъци в чужбина.Тук няма кой да прави бизнес.