Шофьорът на катастрофиралия автобус не бил добре в началото на смяната

Той обаче не е получил инфаркт, каквито съмнения имаше
21 сеп 2022 21:09, Красимир Ангелов
6

Всички 7 души, които преди ден бяха хоспитализирани след катастрофата с автобус на градския транспорт в столицата, вече са изписани. Шофьорът също е освободен за домашно лечение.

Мъжът застъпил на смяната си по-малко от час преди инцидента в столичния квартал "Младост". На видеозаписите от камерите се вижда, че преди водачът да започне работния си ден, тялото му трепери. Сред първоначалните версии за причините за катастрофата беше и инфаркт на водача.

Още по темата
Съмненията за инфаркт на шофьора на автобуса обаче не се потвърдиха, след като той беше приет за обстоен преглед.

"По данните, които получихме от екипа, е имал временно неразположение и е загубил съзнание", обясни Борислав Попов от "Столичен Автотранспорт".

Шофьорът е бил в отпуск до началото на септември и не е полагал извънреден труд от началото на месеца.

"По график се правят медицински прегледи на водачите, един път в месеца се прави задължително", каза още Попов.

Пробата му за алкохол е отрицателна.

60-годишният водач работи от 6 години в столичния градски транспорт. Ще може да се върне на работното си място след вторичен медицински преглед .

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 1 година
Така е, в всички автобуси карат по 24 часови смени за да има какво да ядът хората.Преди седмици един от Созопол с автобуса няколко пъти щеше да ни вкара в мантинелата.Спря за почивка и заспа на волана........ Какво да го правиш човека, да ни утрепа ли, да го остави без работа ли или да линчуваме работодатела му?
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безотговорна работа, значи той сам е разбирал че не е добре и въпреки това е поел смяната. И никой не контролира шофьорите преди да поемат смяната. Ако някой се качи пиян или надрусан нищо няма да го спре. Въпроса е бил ли е ваксан? Защото ако е бил и е от това, значи всички ваксани шофьори трябва да спрат работа. В противен случай рискуват да има и смъртни случаи следващия път.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то я тая държава никой не е добре. то не са русофили, краварофили, лъжци, мошеници, измамници, крадци, убийци, пияни, наркомани..