Безплатни прегледи в Световния ден на сърцето в София

Те ще се извършват в две болници в столицата
29 сеп 2022 07:50, Анисия Иванова
3
Безплатни прегледи в Световния ден на сърцето в София
Снимка: Pixabay

Безплатни профилактични прегледи по вътрешни болести организира общинската Четвърта МБАЛ.

Кампанията под надслов "Профилактиката е дългосрочното спасение от социално-значимите болести" ще се проведе от 29 септември - Световен ден на сърцето до 14 ноември - Световен ден за борба с диабета.

Специалистите от екипа на Вътрешно отделение и Медицински център "Св. Стефан" към Четвърта МБАЛ ще правят прегледи за социално значими заболявания като: - артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, захарен диабет, обменни ендокринопатии пост Ковидни усложнения

Прегледите ще се извършват всеки вторник, сряда и четвъртък от 11,30 ч. до 13,00 ч., след записване на регистратурата на болницата на тел. 02 /3953 24 85. Адресът на болницата е бул. "Македония" № 38.

По повод Световния ден на сърцето в УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков“ ще се извършват безплатни профилактични прегледи от 08.00 до 12.00 часа на 29.09.2022г. Всеки може да се прегледа в диагнистично-консултативния блок на болницата.

Световният ден на сърцето е най-голямата международна инициатива за превенция на сърдечното здраве. Ежегодно чрез различни събития по света се повишава информираността на обществото относно сърдечно-съдовите заболявания, опасността за здравето, която представляват и превенцията им.

Към момента те продължават да бъдат една от водещите причини за заболяемост и предотвратима смъртност в световен мащаб, като всяка година отнемат живота на над 18 милиона души. Затова е важно хората да познават рисковите фактори за развитие на тези заболявания и контролирайки ги, да се предпазват./ БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лъжат те на прегледа да ти запазят една 'спешна' операция. това е новата схема.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
скъпо ще ви излезе ако отидете на бг лекар.е си платите с най-скъпото