Протест в столичния "Младост" срещу застрояването

Има опасност зелените площи да се превърнат в бетон
Обновена: 29 сеп 2022 20:28 | 29 сеп 2022 20:18, Александър Попов
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жители на столичния квартал "Младост" излязоха на протест и блокираха кръстовището пред общината в "Младост 3". Те издигнаха плакати срещу презастрояването на квартала и възможността да се издават разрешителни за строеж в зелените площи, които не са отчуждени.

"За повечето строежи разбираме, когато оградят площта и дойдат багерите. И всичко е законно. Тогава и да протестираме няма смисъл. Ако ни отнемат парковете и градинките, какъв въздух ще дишаме? Не може навсякъде да сме оградени с бетон", заяви един от участниците в протеста.

Вижте какви плакати издигнаха протестиращите в нашата галерия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: протестМладостСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Plamen преди 1 година
трудно се устоява на подкупите - а общинарите са със слаби сърца
26
2
 
2
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Да, тъжна картинка... 30 човека на кръст и две лапета...
25
5
 
4
 
! Отговори
Слаба памет преди 1 година
Хайде стига с този Младост! На който не му харесва продава апартамента и си купува на друго място.Нали там са скъпи жилищата. Какво да правят гражданите от северната и западната част на София?Там инвестициите на Столична Община са незначителни спрямо Младост. А може да прехвърлят и някое гето в Младост. Там няма
24
3
 
5
 
! Отговори
До Алекс преди 1 година
Напълно те подкрепям. Работя в строително-инвестиционна компания и в момента срещу законното право на собственика на парцела протестира именно цял жилищен блок новодомци, живеещи от 3 години в блок, построен върху частен имот.Протестиращите са хора, желаеши безплатно да се настанят в чужд частен имот.Безплатни са само държавните паркиве, а те в София никак не са малко. Задържат ни противозаконно провкта вече 5-та година, заедно с платените пари за разрешение за строеж.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересен факт за Младост. Там основният входно-изходен булевард е А.Малинов (Л.Живкоеа преди 1989 година). До 1989 година светофарите по него много рядко работеха и за единица време преминаваха двойно повече автомобили от сега, когато булеварда е задръстен с колони от автомобили чакащи на поредния светофар. С кола от общината в Младост 3 до Цариградско шосе се стигаше за по-малко от две минути, а през 2007-2008 за около два часа.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живях над 20 години в Младост, но не издържах на презастрояването на демократите и през 2006 година се върнах да живея в центъра на София. До 1989 година всичко в Младост си беше наред.
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се върнат откъдето са дошли и там да дишат нашироко
20
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младост в София е пример как демократите за нула време могат да съсипят един прекрасно проектиран и построен комплекс след 1989 година.
19
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До КориЧастните ниви и ливади на Горубци и Дървеничани , върху които е изграден Младост, НЕ СА ОТЧУЖДАВАНИ ! Нито по 20стотинки - нито по 2 стотинки . И това лесно може да се провери . Обезщетение са получили само малък брой "късметлии" - чиито къщи са разрушени за да построят панелки на тяхно място .
18
10
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Апартаментите на протестиращите върху какви площи са изградени?Пак върху зелени.Всеки собственик на УПИ е в правото си да строи върху парцела.Аз казвам ли на някой от протестиращите как да си подреди мебелите в апартамента? Не. Е, тогава откъде накъде той ще ми казва какво да правя в моят УПИ?
17
6
 
6
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 3, Младост беше проектиран като спалня. И забележи : нямаше площади; уличките бяха къси, криви и насечени; от целия огромен комплекс към София се излизаше само от едно място. Комунистите го бяха предвидили за спалня на трудещите се, които ако се надигнат ,да няма къде да се съберат и пътят им към София да бъде отрязан с блокирането на само един булевард.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не видях Иванчева на протеста, що тъй?Щот беше единствената, която се опълчи и бързо и скроиха "шапка". Няма значение кой е бил на власт, мафията съществува при всяка власт. Така е от хилядолетия.
15
4
 
7
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До До 3, застрояването започна в края на 60-те. Отначало се казваше -Югоизточен район-, Земите собственост на хора от Дървеница и Горубляне беше одържавена по 20 стотинки за кв.м. Настрои се и там се заселиха хора отвсякъде. Върху имот платен по 20 стотинки метъра. Сега се чувстват собственици и не пускат хора, които ще платят пазарно, а не по 20 стотинки. Разбира се че не трябва да се презастроява, но точно навлеците да го играят арбитри?
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за Борисов, Гешев ,Цацаров, Доган, Нинова, Цветанов, Иванов, Петков ,Василев! Ще гласувам за този ,който унищожи тези мъртъвци!
13
5
 
13
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Боли ги шлифера Фандъкова и строителната мафия. Да не сте се заселвали там. Това е. Толкова е просто. Точка.
12
10
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
До АнонименАз пък помня как преди 50 г. нямаше кьораво дърво и всичко беше бетонни панели и площадки и масово преселение на черноработници срещу жителство. Бл.225 в Младост 2 беше даден на режисьори, актьори, професор от МУ и още някои, които се различаваха от другите поне по превземки.Младост 3 беше в някакви треволяци, за 4 изобщо дума не ставаше.Е сега откъде се взеха тия столичани, дето все са нещо повече от другите....
11
3
 
10
 
! Отговори
Кхгц преди 1 година
Затова не живея в София....
10
7
 
5
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Няма нужда от протести и напрежение.Путин ще събори всичко излишно скоро.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га дуйдохти *** село ни ривахти, пък сига "въъъздух, въъъздух, тривъ, зилининъъъ".....
8
4
 
16
 
! Отговори
Трбява хора от село преди 1 година
ИДВАТ на талази НОВИ ВЪЛНИ от Селянии към Софийско да окупират ТРЕБЕ им нови квартирки и офисчета за ново-селците.