Свободни Wi-Fi зони в Южния парк, Борисовата и Докторската градина

Можем да заредим смартфона си на соларна пейка
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новоизградени Wi-Fi зони в столични паркове и иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане, представи зам.-кметът на София по дигитализация Генчо Керезов в Южния парк.

Четири зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата изгради Столична община съвместно с А1. Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“.

Другите локации, в които посетителите могат да ползват свободно Wi-Fi, са в Борисовата градина и Докторската градина.

Проектът включва също и специална начална страница, която ще се зарежда на всеки смартфон при използване на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за предстоящи събития от културния и спортния живот на града.

В Wi-Fi зоните в Южния парк е поставена и иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане. Пейката ще предоставя възможност на гражданите и гостите на София да заредят смартфона си и да използват свободно Wi-Fi интернет по време на разходка или работа на открито в близост до пейката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Южен паркинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се измисли някакво постоянно решение. Паветата са поръчани още по царско време. В момента нито кариерата нито фирмата която ги произвежда съществуват. Използват се стари павета от складовете. Тези павета са ползвани по няколко пъти и много от тях вече са напукани или с неправилна форма. Това прави ремонта труден. Съшо и вече няма много останали хора със занаят "Редене на паваж"
13
0
 
1
 
! Отговори
Българска работа преди 1 година
Според българските стандарти на качество крадене на пари и лошо изпълнение. Няма да се учудим ако скоро време чуем новина за умрели хора от токови удари докато са зареждали от тези колонки.
12
1
 
1
 
! Отговори
Модерно а може ли преди 1 година
Да има койки и места за публичен секс в парка? За да сме по-европейски ориентирани.
11
4
 
2
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
До Маргарита - Странно че не виждате проблем в това да се наблюдават всички алеи от неизвестни хора по неясни причини! Това са огромни разходи, за които реално няма никаква причина! В парка не са извършвани престъпления от десетилетия, и да се поставят камери, наблюдаващи буквално всеки метър от алеите, е изключително странно и тревожно!
10
1
 
6
 
! Отговори
Кеф преди 1 година
Сега че имат повече достъп до ваксинираните хахахаха.
9
2
 
8
 
! Отговори
t преди 1 година
по-добре да оправят дупките по улиците, отколкото да купуват соларни панели, за да си зареждат хората телефоните... за Wi-Fi дори не ми се говори, пълна безсмислица, дори в чужбина като ходя от години си ползвам собствения интернет.
8
3
 
14
 
! Отговори
rm преди 1 година
Това е реклама, всъщност.Всеки има на телефона си мобилна мрежа в пъти по-бърза и с по-добър сигнал отколкото тези измислени wifi точки. Това можеше да се смята за готино преди 8-10 години.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябваше ли да са "свободни ОТ wifi зони"? На този етап от историята, в който се опитват да ни елиминират с всякакви облъчвания и ваксини?
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно безсмислено
5
1
 
7
 
! Отговори
МВР преди 1 година
До МаргаритаОбикаля с дълъг шлифер.
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безжични канцерогени за всички от сърце! Вашата А1!
3
1
 
9
 
! Отговори
Маргарита преди 1 година
До МайстораЗа да продължава да бъде спокоен и безопасен парк. Ти какво толкова тайно правиш там, та се притесняваш?
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсмислица. При тези безкрайни планове за по 19лв. месечно (айде за 19 ти е бавна скоростта, но на мен за 29.90 ми е неограничена като стар клиент) и 5g мрежа в целия град. Айде, ясно, че тази мрежа е подарък от А1 и е с рекламна цел, ама все пак...
1
14
 
8
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Кой и защо е наредил десетки камери на всяка алея в Южния парк? Кой ги наблюдава? Кой плаща? За какво са необходими камери на всеки 20 метра в този спокоен и безопасен парк?