Фандъкова обеща: Жълтите павета ще бъдат пренаредени

Фирмата изпълнител е била глобена с 2 млн. лева
6 окт 2022 12:56, Нели Христова
145
Фандъкова обеща: Жълтите павета ще бъдат пренаредени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Компромис с никой от изпълнителите, нито по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде направен.Това заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на редовното заседание на СОС.

Фандъкова даде повече информация относно ремонта на жълтите павета и какво предстои. "В договора, който имаме с изпълнителя са заложени санкции от 830 000 лева за закъснение или некачествено изпълнение", каза тя и добави, че и сега няма да направи компромис.

Още по темата
Кметът на София показа списък със санкции наложени от общината на фирма "Трейс" на стойност над 2 млн. лв. и добави, че няма нужда да се правят внушения, че няма да има подведени под отговорност, предаде БГНЕС.

"Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и на второ място да се направи експертен съвет", каза тя и добави, че експертите ще бъдат както от България, така и от чужбина.

"Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата", категорична е Фандъкова.

Тя добави, че участъкът, който има нужда от ремонт, обхващаща 5% от общия договор и напомни, че цената на общия договор е на стойност от 17 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
ФанДупкова...каза...Управлението ви е такова...като ремонтите...некадърно и некомпетентно...
106
1
 
1
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Ако мине, ама не мина...
105
2
 
3
 
! Отговори
До КАТЯ преди 1 година
Кате, вземи завърши първо 4ти клас, след това коментирай!
104
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
Колко пъти?
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак ли ?????
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 17 милиона това площадче можеха с първокачествен мрамор да го наредят, а и да оправят пръскачките на парламента :)Самата поръчка от 17 милиона за пренареждане си е типична корупционна практика.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската учителка обещавала, това е нещо ново... :)))
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До гост, от 111 "нещо създадено преди повече от 100 години" - точно така. Време му е. Ти у вас на 100 годишен килим няма още да ходиш по него нали? Защо все още шофираме коли върху исторически паметник? И извинавай но явно ти си от провинцията. Хотил ли си по центъра на София скоро? Виждал ли си ги паветата на какво приличат? Кое ти харесва повече, като настилка, новата Витошка или старите 100 годишни Жълти павета?
99
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
С всички сили и средства провинциалистите ще постигнат своето-унищожаване символа на града. Каква е тази злоба, как нещо създадено преди повече от 100 години, устояло на времето ВИЕ от провинцията да се стремите да го унищожите? Ахкате на старините в другите държави, но щом става въпрос за София, всички стари красиви исторически сгради, съоръжение и паветата искате да заличите от лицето на града. Вървете си там от където сте дошли и трошете каквото си искате.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не и от България да вземат керамика? Има заводи, кариери. Дай боже и след 100 години още да ни има като държава, тогава кариерата ще си е тук и наследниците ще могат да си произведът резервни павета.
97
1
 
1
 
! Отговори
Постоянно решение? преди 1 година
До Анонимен "Полагаите асфалт отгоре и да се приключва с тая драма." , и да не е асфалт. Като ще е джижано, (центъра на столицата, сградите на властта, символика това онова), добре нека да е джидено. Да поръчат тогава нови хубави павета, или плочки, керамика, там нещо, дето е казал архитекта/дизайнера. Да направят конкурс да съставят проект и да изглежда готино. Да купят нови павета/плочки от съществуваща кариера от съществуващи фирма и съществуваща държава.
96
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цена 14 милиона, глоба 830 хиляди .... що да се стараят?
95
2
 
9
 
! Отговори
КАТЯ преди 1 година
ФАНДЪКОВА ТАКА ЩЕ СТАНЕ И ПО ТРАСЕТО НА ТРАНВАЙ НОМЕР5 И С ПРОСТО ОКО СЕ ВИЖДАТ ПРОПОСКИТЕ НА ВСЯКЪЕ В СОФИЯ Е БАТАК!!!!!!!!!!!!
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобата е сметната предварително.
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето трябва да редят павета, редят далавери по общините и затова става така.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръхло, защо като правите конкурс не каните фирми "както от България така и от чужбина" а някак все се явяват и печелят няколкото гербави фирмички? Тея некадърници от Трейс викаш 2 милиона глоби имали, а за колко милиони проекти разсипват? Че и не си ги искала щото щели да опадат в съда....НЕКАДЪРНА ГЕРБАВА БРАНТИЯ ТАКАВА!!!
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майстори има но искат добро възнаграждение. При добро възнаграждение на майсторите остава по-малко за Фандъкова.
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо трябваше това да става след шум по мрежите? Фандъкова за къф ти са тия експерти в общината? Или просто ако беше минало без шум комисионната щеше да е повече? Сега и се намаля комисионната.
89
2
 
3
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ.... преди 1 година
.....веднага за асфалт или паваж.
88
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Няма ги старите майстори от преди. Някакви самозвани майстори от коли от въже за съжаление