"Спаси София" става партия, готви се за местните избори догодина

Сдружението е готово да решава проблемите в столицата
8 ное 2022 09:30, Петя Славова
78
"Спаси София" става партия, готви се за местните избори догодина
Снимка: БГНЕС

"Спаси София" става партия и ще участва в местните избори следващата есен, съобщават от сдружението и припомнят, че са стартирали преди 14 години като трима съмишленици, които вярват, че и от гражданите зависи в какъв град живеем.

"Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София", пише още в изявлението.

"Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни.

Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила. Формация, която успешно ще се справи с наследството на сегашното управление и ще направи София европейска столица, в която всички живеем добре, и с която истински се гордеем. Така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София, като нашите приоритети остават последователни - отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани само преди избори, а сме в постоянен и ефективен диалог с тях. Мненията им вдъхновиха многобройните смели и обмислени експертни решения, залегнали в План за София. С участието на нашата организация в общинския съвет, софиянци получиха силен и автентичен глас в тяхна подкрепа. С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!".

 


78
Още по темата: избориСпаси София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още един Кирил Петков но в по-млада версия. СТрахотен популист, непрестанно казва как е на запад, без да че много от нещата там не могат да се приложат механично. Все някой друг му е виновен. Четири години бе във властта и все се жална. Разби електората на ДБ, отне им 10 процента...за да може да вкара 2 души. Фукаше се, как без да основава партия показал гражданската енергия. Интересно защо сега основава партия.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Унищожи София, съсипи метрото!
60
0
 
3
 
! Отговори
преди 10 месеца
Смучи София, измамници
59
0
 
5
 
! Отговори
Муфаса преди 10 месеца
Само тоя липсваше! Вече, не ;-)))
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още едни да се присламчат на софрата! Нали спасяват София, защо им е власт!
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредната патерица на ГЕРБ. Да не забравяме, че през 2019 Бонев подари общинският съвет на ГЕРБ и ОП. Нещо, за което, софиянци не гласуваха.ЕРБ + ВМРО + АТАКА = 158 473 БСП + ДБ + Бонев = 173 868
56
1
 
6
 
! Отговори
корнел албъндиев преди 10 месеца
До АнонимИма много комсомолец а твърде малко службички. не може всички да са нпо, хората почнаха да мрънкат
55
0
 
3
 
! Отговори
hahah преди 10 месеца
дотук бяха с това да обръщат внимание на сигнали за нередности и тн : )време е да се изкарват пари явно ;)
54
5
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 10 месеца
ДА СПАСИМ СОФИЯ ОТ ТЕЗИ МНИМИ СПАСИТЕЛИ ГОТОВАНЦИ НА БАНИЦАТА
53
0
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 10 месеца
за човека със строително образование, нема голем смисъл да се коментира
52
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
До *** Тролте поръчковите коментари са в началото, ерудити дискутират структурата без да има едно име в самата статия ;)
51
7
 
5
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 10 месеца
Много интелект стуи от противниците на Бонев и Спаси София. Бих искал да ги попитам дали се сещат за друга столица на Евопейския Съюз, която да излгежда по-окаяно от София и да я дадат за пример, че тука е по-добре. Питам само за една единствена! Ако упрвлението на ГЕРБ и г-жа Фандъкова е било толкова успешно колкото го описват, значи трябва да има поне няколко други столици, които сега се опитват да достигнат постиженията ни в инструктурно отношение, качество на живот, чистота на въздуха и т.н.
50
4
 
3
 
! Отговори
581 преди 10 месеца
Понеже София е най-красивата столица в Европа и само се горедеем с нея, уникалните й възможности, комуникация и трафик....чистота на въздух, качество на живот и най-добрите условия за вашите деца! Браво простаци, само тоя ви е проблем на вас.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спасете България от София.Нова столица.
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този ако стане кмет всеки ден ще има гей парад.
47
4
 
7
 
! Отговори
Джендър Трол преди 10 месеца
Колежки, подкрепете колежките. Не сте много активни
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една наистина джeндъpска столица
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя от първия поглед е очевиден жаден сукал, да се врени на хранилката, докато все още има зоб, проблема ни не е че нямаме достатъчно от тия, а че имаме прекалено много...
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коментарите са 90% на *** и БКП, скрийте се, копейките привършват.Или, може би на на ГЕРБ? Страх от падане на Фандък?
43
3
 
7
 
! Отговори
читалище заря преди 10 месеца
тая статия заявление на "авторката" ли е, платена публикация ли е, ако цитират източник кой, къв е тоя швeстер на снимката.... читалищна работа. по добре преписвайте от рт новини за украйна