Елха под наем за празника

Ново предложение в София
3 дек 2022 21:20, Росен Стойчев
11

За първи път тази година в София може да се наеме елха. От  парка на Витоша ще се погрижат за дръвчето след като вече са отминали празниците, съобщи Bulgaria ON AIR.

Антон и Карина създават проект, който поставя началото на устойчивото отглеждане на дръвчета в специални контейнери.

"Инициативата започна преди 6 години, когато за четвърти път след неуспешен опит да засадим жива елхичка, със съпруга ми решихме, че трябва да направим нещо по въпроса, за да могат много повече елхички да оцеляват след празниците.

Още по темата
Тогава всъщност започнахме тази мисия", сподели управителят на коледния парк - Карина.

"Най-хубавото, което можем да направим, е да си вземем една и съща елхичка, която винаги да си е в нашия дом. Тук да си е цялата година, да си е в сигурни ръце, а вкъщи да ни радва душите за три седмици и обратно тук", каза Стефан.

Цените варират в зависимост от размера и сорта на елхата. Като най-големите, около 4 метра, може струват 400 лева. Най-евтиният вариант е 20 лева. А всеки, който желае, може да си наеме коледно дръвче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: паркелхипредложение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Одобрявам! преди 1 година
Лани бяхме на хижа за Новата година в Стара планина и си поръчахме Снежанка под наем за вечерта и дядо Мраз ни я докара с ескорта.Прекарахме чудесно,а на другия ден добрият човек си я взе поживо-поздраво с пожелания за здраве и късмет.Така,че елха под наем,защо не?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от пр.о.с.т.о.вати татковци, които по тъмно отиват в междублоковите пространства и отрязват горната част на засадените там иглолистни дръвчета, за да зарадват из.ча.дието си с елха без пари. После победоносно информират роднини и приятели как са се снабдили с коледно дръвче и децата им попиват тази информация, та да станат и те един ден същите като бащите си. Обърнете внимание колко много декоративни иглолистни дръвчета са осакатени по този начин и затова не порастват.
3
0
 
0
 
! Отговори
Природата преди 1 година
Няма ли най-сетне хората да се откажат от тази глупост да окрасяват жива елха? Всичко изкуствено само елхата трябва да е жива.
2
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
Браво! Супер идея! Нещо еко и с грижа към природата!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърветата растат навън. Не в саксии. Не може в средата на зимата от минусови температури да се сложи на + 20оС и да расте щастливо