510 сигнала заради ураганния вятър в София

Хората да не се разхождат днес в паркове и градини
19 яну 2023 08:40, Елка Василева
5
510 сигнала заради ураганния вятър в София
Снимка: БГНЕС

Стотици сигнали са получени в столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ" след вчерашните силни ветрове. Основно сигналите са за паднали предмети, дървета и клони.

"510 общо са получените сигнали на територията на столицата, 125 от тях са за паднали дървета и клони, останалите са за опасни ламарини от покриви, стълбове. И в момента получаваме сигнали. В "Манастирски ливади" и "Надежда" има по 3 сигнала за паднали дървета", пред БНТ Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община.

Той посъветва хората да не излизат днес и да не се разхождат в паркове и градини.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои маршрути.

За днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за силен вятър за София. Очаква се поривите на вятъра да бъдат над 90 км/час. От Столичната община призовават гражданите да са внимателни при придвижването си, да затворят добре прозорците и да обезопасят от незакрепени предмети терасите на домовете си.

Не се препоръчва провеждане на занятия на открито с деца и ученици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Клиент преди 1 година
На Лъвов Мост след залез слънце всяка нощ е ураганно духане!
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 " Трай бабо за хубост" - писна ми с това траене и НЯКОЙ си друг се мисли за много важна Ур-ва в тоя живот с ЛЪЖИТЕ. Повече няма да си траем срещу вас мин-ДИ-ли. Дано София бъде изБИ-та заради такива като ТЕБ
2
8
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Ако работиш смислен труд с добавена стойност за икономиката, в 90% от случаите можеш да го полагаш от вкъщи. Ама само като прочета "работниците" и "надника" ми е ясно. Да не изпадаме в детайли, няма смисъл.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха да не ИЗЛИЗАМЕ ама градския върви. Кой ще плати на работниците надника за деня и обещетения при не предивидено ходене по работа!!!