Дете падна в шахта в двора на столично училище

7-годишното момиче е с охлузвания и е настанена в “Пирогов”
23
Дете падна в шахта в двора на столично училище
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дете падна в необезопасена шахта, дълбока над метър и половина. Инцидентът е станал в двора на столично училище.
Близки на пострадалата Борислава разказаха пред Нова телевизия, че до нараняванията й се стигнало, след като тя била бутната от друго дете.

Учителката видяла какво се случило, но не обърнала внимание, твърдят близките на Борислава. В края на учебния ден учителката качила детето в училищния автобус и й казала да не споменава за това на родителите си.

7-годишната Борислава е с охлузвания и е настанена в “Пирогов”.

По думите на директора на училището обаче версията на учителката се разминава с тази на родителите. “Нейната версия е, че е видяла детето, то било добре, само леко зачервено. Решила, че има само охлузване”, казва г-жа Велинова. 

Тя се извини за случая, но каза, че все още е рано да се стига до наказания.

Близките на 7-годишната Борислава са категорични - учителката е трябвало да уведоми първо класния ръководител, а след това и родителите на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: детеучилищешахта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директорът е 100% виновен и трябва веднага да бъде уволнен!!! Не може смешните директорчета на училища само да феодалстват, да колят и бесят, да тормозят денонощно учителите, а да не си гледат работата и да си изпълняват задължения!Незабавно уволнение!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това не е шахта е вход към маза. Като се гонят по улиците и падат, кой е виновен?
17
0
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
А КАК Е ВЪЗМОЖНО В ДВОР НА УЧИЛИЩЕ ДА ИМА НЕОБЕЗОПАСЕНА ШАХТА??? ЯВНО БЕЗХАБЕРИЕТО Е ЗАРАЗНО!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А иначе искат увеличение на заплатите... Докато не започнат да уволняват безхаберните учителки, не заслужават увеличение! Навсякъде има по две-три такива, които развалят работата. Не са толкова много, че да е голяма загуба и да не могат да им намерят заместници. Това просто трябва да се свърши.
15
1
 
6
 
! Отговори
Док преди 1 година
Аз няколко пъти докладвах за оголени електрически проводници в двора на училището на детето ми и.....нищо. Нямало ток по тях. Учителката така каза.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даскали, сър!
13
0
 
13
 
! Отговори
Един преди 1 година
В двора на столични училище репортвах опасно свлечена шахта и 1г по късно нищо. А стои там от още по дълго. В цялата държава цари пълно безхаберието, а после с радост на душата обвиняваме другите за нашите беди и мизерия - ЕС, американците, руснаците, я германците, евреите, масоните. А не се виждаме какви сме мизерници ние самите.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо за учителите няма от нашите братя, които редовно изнасят лекции при лекарите тук таме с чат пат и някоя гьостерица? А в този случай първо са виновни тези, които са оставили дупката и пак първо директора че е допуснал(а) това и второ учителката е по-малко виновна, но нейната вина може да се изкупи с една метална щанга за камион на тъмни!
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо занимавате цяла България с този банален случай??
10
2
 
12
 
! Отговори
От хората преди 1 година
До 12-в училищен двор влизал ли си и какво си видял.А през междучасията и особенно голямото виждал ли си как се държат децата,какви са виковете и как се бутат и блъскат,та дори и върху учителите.Стигате с тия оплаквания,укротете децата си.А учителите да спрат да искат само големи заплати,а да станат истински възпитатели.
9
1
 
11
 
! Отговори
men преди 1 година
вината е на директора - каква е тая отворена шахта в двора? защо не е съдал организация да се обезопаси, да предупреди учителите и децата и в крайна сметка да я затвори?!
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали не си мислите че ще има виновен мърляв лапач на държавна хранилка. Децата са виновни,винаги. Но като цяло,имам усещането,че даскалята се срещат твърде рядко с гьостерицата, трябва по-честичко.
7
0
 
10
 
! Отговори
безумие преди 1 година
А в 39 СУ някой "умствен" капацитет измисли цялото училище да влиза сутрин през 1/една/ врата широка 70-80 см, и като за черешка на тортата да цъкат с чипчета на минаването през прелката.......баш като оФце!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че трябва да се уведоми родителя. Фактът, че детето е в Пирогов е красноречив, че учителите намат капацитета да преценят наранено ли е детето или не.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"необезопасена шахта," Леко казано е неточно ,не е шахта ,а подстъп / стъпала надолу към врата на нещо като мазе .... Друг е въпросът защо няма парапет там и не е обезопасено .
4
1
 
19
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Това е недопустимо. Директорът трябва да бъде отстранен, без да се колебаят.Директорите са зоркия поглед в поверената им институция, затова контролът трябва да е безупречен.....
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уволнение на директора на училището!!! Те са отговорни за всичко!
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно е учителката да бъде дисциплинарно уволнена. Аман от такива които прикриват тормоза над децата. Решила че била охлузване?! Коя е тая да решава, докторка ли е ?!
1
5
 
13
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
съд за общината и обезщетение за семейството на момичето...