СУ вдига наемите на студентите

Това е първо повишение от петнадесет години
17 фев 2023 21:07, Росен Стойчев
37
СУ вдига наемите на студентите
Снимка: БГНЕС

Софийският университет увеличава наемите за общежитията за студенти. Това става ясно от сайта на Поделение "Социално – битово обслужване".

"Считано от 01.03.2023 г. месечните наеми за ползване на студентските общежития се повишават, като размерът им е определен на база ползваната полезна площ при цена 2,81 за кв. м. Това е първото увеличение на наемите от 2007 г.", уточняват от СУ.

Още по темата

Увеличение има и на купоните за храна в студентските столове.

Считано от 01.03.2023 г. базовата стойност за едно хранене в студентските столове с № 1,4 и 35, над която правоимащите ползват в пълен размер държавна субсидия ще бъде 6,00 лева с ДДС за едно хранене, като тази сума се определя както следва:
– 3,00 лева заплащат лицата, имащи право на държавна субсидия;
– 1,45 лева държавна субсидия за поевтиняване на храната;
– 1,55 лева за режийни разходи от държавната субсидия.

При стойност на консумираната храна равна или повече от 6,00 лв. с ДДС, се ползва пълна субсидия от 3,00 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: наемистудентирешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терминал 2 директно, не правете грешката да останете тук видно е вече всичко цената му е по 2 на Люксембург а заплатите 10 пъти по ниски, ако не искате да сте работещи бедни 20 пъти повече вземете мерки овреме.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пернишки университет Зависи на каква службица ще успее да се уреди и дали ще има силен покровител. Пък може и да е с купена диплома от Северозападния филиал на Дивдядовския университет. У нас е така.
27
0
 
0
 
! Отговори
Тяпе до Петя преди 1 година
Не е по темата ама 99% от коментарите в този жък сайт не са по темата, а трият тези, които опитват да пишат смислено. Та в Плевен има доста много леки жени
26
0
 
2
 
! Отговори
Петьо преди 1 година
Леле каке, никакво правиш в студентски теми, нещо свежо ли търсиш, че ИТто се смарънгясал. Бива ли те?
25
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
Абе вярно ли някои още се вързват на титли? Главен оператор на биологична единица - доячка. Смях, Но е за плач. Мче и със самочувствие.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като на запад, ако мама и тате не са имали възможност да спестят, вечерна и нощна работа. Така сами ще оценят образованието си и ще учат, вместо да се шляят. Това не е 5 години ваканция, а държавата плаща, за да имат добра работа и от своя страна после да дърпат нагоре.
23
0
 
7
 
! Отговори
Тих ужас преди 1 година
Когато някой се представя за млад, красив на токчета и успял, на място, където няма никакво значение и не се знае кой си, явно има сериозен комплекс за малоценност. А да, и всички останали били под нивото му.
22
2
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Моля студенти, деца, независимо от наемите, постарайте се, в университетите сте за да научите нещо повече. И можете, ще успеете. Не се излагайте като Петя. Самочувствие на токчета.
21
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Дори длъжността си Петя не може да транскрибира на български!!!HR > Ейч АрПълен смях!
20
1
 
4
 
! Отговори
От 7 преди 1 година
Някои разчитат на високи токчета, други на интелект. Но шефа взима решение. Който не е разбрал. Ака имате ценз, познания и умения, търсете директна връзка със собственика или ръководителя на съответното направление.Съжалявам, извинявам се, темата бе за наемите.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същите, които се търкаляха по кръстовищата и хвърляха камъни по полицията преди две години сега ще изпитат последствията от собствената си глупост!
18
1
 
3
 
! Отговори
До Трифонов преди 1 година
Това не е от днес.И през соца са се правили такива далавери. Когато преди 13 години правиха международен одит на БАН, установиха, че общата цена на недвижимите имоти, които са собственост на БАН, е 25 пъти по-висока от онази, на която Симеон Дянков искаше да продаде тези имоти на някаква чуждестранна строителна групировка (или поне регистрирана в странство).Тогава установиха също, че в някои от тези имоти са настанени да живеят хора, които нямат нищо общо с БАН. После това се замете под килима
17
3
 
3
 
! Отговори
Аз-ът преди 1 година
До ПетяДа разбираме ли , че си падаш по садо - мазо ?:)))
16
1
 
5
 
! Отговори
трифонов преди 1 година
а такива, които не са студенти и стоят в квартирите. Във всички университети с общежития е така
15
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Бре НR не разбрахте ли, че правите някакъв първоначален подбор, после собственикът взима решение и ако не е доволен от представеното рови в отхвърлените. И тогава изхвърчате като ракета.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петя /15/ Аз разбирам от майтап и от деликатно завоалирана ирония, дано и останалите да разбират. Сложих ти (+).
13
2
 
5
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Пак през 70-те г. на 20-и век един обяд в студентски стол (супа, основно ястие и десерт) е струвал по 0.35 лв за студент и 0.50 лв за преподавател. Евтинията е била забележителна, но и тогава са докарвали в София всевъзможни тройкаджии само защото са били от т.нар. изоставащи окръзи. Приемали са с много нисък бал и дори без приемни изпити не-умни и не-ученолюбиви хора и от други социални групи - млади работници-членове на БКП, служители на МВР под 35 г. и още какви ли не.
12
15
 
4
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Ръководител отдел човешки ресурси и ефективна организация на управлението. Това ми е титлата и съм успяла млада и красива жена на 34 години с богат програмист за съпруг. А такива като теб ги мачкам с високите си токчета. Спирам да пиша в този ненормален сайт, където са се събрали само неуспели хейтъри. И идвам от Плевен. Гордея се много с този факт.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До О, божке ===== През 70-те години на един студент наемът за една нощувка му е излизал 0.27 лв. Това знам от състуденти на родителите си. Разбира се, никой не е нощувал там за по един ден в хотел. Изчисляваха какъв е бил месечният наем за един студент в стая с още двама човека.
10
2
 
5
 
! Отговори
От 7 преди 1 година
Пено, Да разбах, на български ръководител отдел кадри. Язък ти за образованието и ценните хора, които ще загубят работодателите ти покрай провинциалните комплекси. Дано те разпознаят!