Силиконови импланти втора ръка вървят за 100 лева на битака

Те са от партида, изтеглена от пазара, защото причинявала онкологично заболяване
Обновена: 20 мар 2023 13:55 | 20 мар 2023 13:55, Стела Стоянова
13
Силиконови импланти втора ръка вървят за 100 лева на битака
Снимка: БГНЕС

Силиконови импланти втора употреба за уголемяване на бюста се продават на битака в столичния квартал “Малашевци”, съобщава bTV. Сигналът е на потребителка в група за красота в социалните мрежи вчера.

Случаят провокира както шеги и закачки във фейсбук, така и сериозни коментари как тези използвани медицински изделия са попаднали на свободния пазар и колко опасни могат да бъдат, ако се използват отново.

Заместник-председателят на Асоциацията на пациентите на естетичната медицина Нели Георгиева обясни, че в някои клиники при смяна на имплантит, вече използваните се дават на пациентките "за спомен". Така, евентуално изхвърлени от своята притежателка, намират място на битака в “Малашевци”.

“По тях има следи от употреба. Самите импланти са на бранд, който беше изтеглен през 2019 г. заради рядко онкологично заболяване. Нямаме никаква информация как това нещо е стигнало до битака”, каза Георгиева. Тя обаче бе категорична, че специалист хирург по естетична медицина никога не би използвал силиконови импланти втора употреба.

Интересната находка може да бъде закупена на битака за сто лева, а при пазарлък – и с отбив от цената, коментира дамата, която е забелязала имплантите на пазара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.