Доброто: Ученици раздадоха топъл обяд на пенсионери

Емоцията в очите им е безценна, споделят децата
24 мар 2023 23:45, Красимир Ангелов
38

Ученици от столично училище организираха благотворителна инициатива за хора в нужда. Те раздаваха топъл обяд на пенсионери.

Учениците, които са от 11 клас, приготвиха лично домашна храна, защото вярват, че доброто съществува. Идеята е на Габриела, ученичка от столичното 81-о училище в квартал "Младост".

"Тези мои съученици ми помогнаха с абсолютно всичко, за да може да се осъществи всичко това - да раздадем положителни емоции и много усмивки. Всичко се случи за три дни. Пазарувахме от хранителни магазини, през втория ден се организирахме да отидем в училище и да ги сготвим. И на третия ден дойдохме, за да ги раздадем", сподели Габриела.

За доброто начинание на учениците помагат от Храм "Рождество Христово". Стоянка е една от многото, наредили се на опашката за топъл обяд.

Жената разказва, че пенсията не ѝ стига и се възползва от безплатната храна.

"Минималната е, въпреки че три деца отгледах и съм работила като инженер", допълни баба Стоянка.

Хората приветстват благородната инициатива на учениците и с гордост казват, че доброто все още го има.

А учениците, отделили време, за да помогнат на нуждаещите се, казват, че емоцията в очите на възрастните хора е безценна.

Вижте повече във видеото  на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
2
 
! Отговори
до 29 - Спокоен преди 1 година
Я нидей са пени ами погледни видеото горе по-внимателно. Виждаш ли един млад пенсионер с червено яке и шапка, поне на 25-35 години е, добре облечен. Ако него не го е срам да се нареди там то недей да мислиш старите хора. Няй холямото унижение за тах е да разберат че са се прекарали след като са метнали пачките през балкона.
25
8
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
И аз съм пенсионер,инженер на 561 лв.пенсия,но имам само едно достойнство ,от глад може да умра,но няма да се редя на опашка да ме снимат и показват като панаирджийски мечка по вестниците.
24
7
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Имат ли лиценз за готвачи :)))
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ли го сготвиха, осигуриха средства или продукти? Не? Тогава какво е значението дали някаква лигла или леля Къна от махалата си е протягала ръката? Все едно да дръпнете една статия за пощенските служители, че раздали пенсии на възрастни хора.
22
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 1 година
Хубав ден!
21
4
 
10
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Отвратително е. Хайде, дечицата не са особено умни, но нямаше ли някой да им обясни, че това е нечовешко унижение за възрастните хора?!!! Те и без това са съсипани живота си в последните си години, то стъпчете и последното останало човешко в тях. Подхвърлете им храна един път годишно. Като на улични поомияри.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Окрайна ли това :D
19
8
 
0
 
! Отговори
Грета преди 1 година
Това е скандално, какви са тези пластмасови кутии и торбички, тези като са пенсионери не си ли пазят съдинките от 80-те? А плетените торбички дето се събираха в джобовете? Срамота - на какви лоши неща учат младите хора в България.
18
1
 
4
 
! Отговори
Табу преди 1 година
Скоро няма да има пенсии и пенсионери.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре че правят обяд и на украинците че нямат пари да си купят алкохол
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вчера без да искам влязох в нап и веднага ми откриха че съм бил трайно безработен. казаха ми да отида в бюрото по труда че раздавали пари на безделниците. сядам пред *** лелка киснала на тук място поне 40 г да взема някой лев, а тя ми измърмори нещо за дърва и пелети, с което станах и се прибрах в кръчмата (там не пием, а играем це-ес)
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
безработни без доход раздават храна на хора с поне 200 000 под дюшека
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е много мил жест на добротворство, но трябва да е ежедневен и да се поеме изцяло от държавата! А който иска индивидуално да направи нещо и да зарадва възрастни и социално слаби -ще е само бонус. Но държавата къде е? Хората в нужда трябва освен да бъдат подпомогнати със средства за нормален живот, да бъде зачетено тяхното достойнство, не да се чувстват като че ли приемат подаяния, като просещи, като 2ра ръка хора.
13
6
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Докато родителите им гласуват за партии, които раздават оръжие за избиване на хора те са свършили нещо прекрасно.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15 - Моля?
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото: веднъж в годината. Грозното: Индоктринирани в религия, в която дори не вярват, просто ги е страх да не настане анархия. И накрая сами почват да си вярват. Така си тиражират лъжите.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наплашените които все още носят маски ще ги свалят когато властите които ги плашиха им го кажат. Жалко но като не мислят сами а само слушат някой така става. Колкото до раздаването на храна е чудесно но един ден в годината е твърде малко, жалко е че пенсионери са поставени в това положение, а в същото време политиците взимат хиляди левове заплати. Твърде жалко. Вълците в гората са по-малко зверове от тия.
9
3
 
6
 
! Отговори
Баба Гина преди 1 година
Следващият път като сготвят на втория ден веднага да я раздадат храната. Защоро алед този момвнт вече не в топла храна, а претоплена. Жестът е важен, но и храната е най- вкусна веднага след готвенето.
8
8
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 година
НАХРАНИХА ГИ ВЕДНЬЖ.НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ПАК ГЛАДНИ
7
2
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Браво, популизирайте повече такива новини е не какви *** си купила Никола Пелц и мъжа и безделник!