СОС реши: Хартиеният билет остава за метрото и след 1 юни

Той ще се продава само на метрокасите
25 май 2023 17:07, Анисия Иванова
11
СОС реши: Хартиеният билет остава за метрото и след 1 юни
Снимка: БГНЕС

Единствено и само в метрото от целия градски транспорт в София ще може да се пътува с хартиен билет.

Това решиха днес общинските съветници на сесията на СОС, след като удължиха срока на действие на хартиения превозен документ. Първоначално той можеше да се ползва само да 1 юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата тикет система. Докладът е публикуват на сайта на СОС.

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София.

В градския транспорт хартиените билетчета последно се използваха до март и вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикет системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на метрото.

От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Това важи особено за билетите 30+ и 60+, които получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като работата на касиерките на метрото намаля драстично защо не могат да зареждат всички други видове карти за градски транспорт, да продават талони за синя и зеленчуци на зона и винетки?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па язе не си спомням водача на мотрисата да е продавал билети та да ми съобщават благата вест, че щели да ги оставят в метростанциите.
8
3
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
АЗ не съм от София и не мога да си представя да се возиш без билет, да не можеш да си купиш от будката например...Тия софиянци нещо или не са наред или тепърва ще откачат.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава."..... Е като им спреш другите билети, тия ще се "радват на интерес", да...
6
2
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Айди бе:)))
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеш да отидеш в гората направо.
4
5
 
12
 
! Отговори
А Топлофикация преди 1 година
Какво правим със сградна, кога ще има индивидуален отказ от парно. Престанете с дигитализацията на услугите, целта ви е цифрово евро и циФров конЦлагер с умни градове. Престанете, ЕС е поЩурял и яде бръмбари, излизане от ЕС и никакви електроники. 3 мобилни прекъснах, отказах телевизия, винаги ползвам кеш, винаги.Баба ми не е живяла без смарт уреди. Служебният мобилен в офиса, ако шефа иска роБи в почивните дни, мен ме няма.
3
1
 
12
 
! Отговори
тъмнозелен бартчед преди 1 година
търсим билет ГРАТИС+
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
:)
1
3
 
8
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Крали ве Вашата мамка крадлива