СОС реши: Хартиеният билет остава за метрото и след 1 юни

Той ще се продава само на метрокасите
25 май 2023 17:07, Анисия Иванова
11
СОС реши: Хартиеният билет остава за метрото и след 1 юни
Снимка: БГНЕС

Единствено и само в метрото от целия градски транспорт в София ще може да се пътува с хартиен билет.

Това решиха днес общинските съветници на сесията на СОС, след като удължиха срока на действие на хартиения превозен документ. Първоначално той можеше да се ползва само да 1 юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата тикет система. Докладът е публикуват на сайта на СОС.

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София.

В градския транспорт хартиените билетчета последно се използваха до март и вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикет системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на метрото.

От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Това важи особено за билетите 30+ и 60+, които получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като работата на касиерките на метрото намаля драстично защо не могат да зареждат всички други видове карти за градски транспорт, да продават талони за синя и зеленчуци на зона и винетки?
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Па язе не си спомням водача на мотрисата да е продавал билети та да ми съобщават благата вест, че щели да ги оставят в метростанциите.
8
3
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 10 месеца
АЗ не съм от София и не мога да си представя да се возиш без билет, да не можеш да си купиш от будката например...Тия софиянци нещо или не са наред или тепърва ще откачат.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава."..... Е като им спреш другите билети, тия ще се "радват на интерес", да...
6
2
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Айди бе:)))
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Можеш да отидеш в гората направо.
4
5
 
12
 
! Отговори
А Топлофикация преди 10 месеца
Какво правим със сградна, кога ще има индивидуален отказ от парно. Престанете с дигитализацията на услугите, целта ви е цифрово евро и циФров конЦлагер с умни градове. Престанете, ЕС е поЩурял и яде бръмбари, излизане от ЕС и никакви електроники. 3 мобилни прекъснах, отказах телевизия, винаги ползвам кеш, винаги.Баба ми не е живяла без смарт уреди. Служебният мобилен в офиса, ако шефа иска роБи в почивните дни, мен ме няма.
3
1
 
12
 
! Отговори
тъмнозелен бартчед преди 10 месеца
търсим билет ГРАТИС+
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
:)
1
3
 
8
 
! Отговори
Стига преди 10 месеца
Крали ве Вашата мамка крадлива