Хекимян повтаря ролята на Цецка Цачева

Борисов спазари големите градове
25 сеп 2023 21:34, Стела Стоянова
58

Кави са последиците за ГЕРБ от номинациите за кметове в големите градове?

"Борисов спазари София, Пловдив, големите градове. Заради това бавеше номинацията. Търсил е човек, който ще повтори ролята на г-жа Цачева. Борисов не може да управлява столицата и да носи отговорност за нея". Така политологът проф. Мария Пиргова отговори на въпроса как лидерът на партия ГЕРБ е стигнал до решението журналистът Антон Хекимян да бъде техният кандидат за кмет на София.

"Ако слушаме Борисов, звездите са му проговорили. По нищо не личи ГЕРБ да са се отказали от районните кметове. Столичният общински съвет е неговата цел", заяви политологът Емил Соколов в студиото на "Денят ON AIR".

Според проф. Мария Пиргова тази номинация задава и тежките въпроси за взаимовръзката власт - медии. "Един човек, който се представя за свободен журналист, решава да стане кмет. Мен нищо не ме изненадва. Как работят медиите в България - ние много добре знаем. Днес, например, външните собственици на BTV се възмущаваха, за да докажат, че BTV e независима медия."

По думите ѝ Борисов продължава да управлява на феодален принцип. "Няма да има мнозинство в общинския парламент. Мнозинства ще имат ПП-ДБ. Борисов управлява и победи, и загуби. България е феодализирана и продължава да е негова", прибави тя пред Bulgaria ON AIR.

"Показността, с която се развиват процесите, се случва за първи път. Това е необичайно, издава някакви неуредици. Цялата тази показност определено остава горчив вкус. Станахме свидетели на доста измъчена договорка, която нито на ГЕРБ, нито на Хекимян ще направи някаква услуга", подчерта Соколов.

На въпроса дали рейтингът на екрана означава победа като кмет, проф. Пиргова бе категорична: "Не, г-н Хекимян не е показал управленски качества. Едно е да управляваш фирма, медия, друго е да управляваш град. Мисля, че г-н Хекимян ще остане неубедителен. Ние сме допуснали в нашата политика да няма грам морал."

Още по темата

"Не мисля, че г-н Борисов може да разчита на голям обем корпоративен вот. Предстоят много оспорвани избори, където всичко ще е на живот и смърт. На тези местни избори ще се реши какво ще се случи със сегашното правителство", коментира политологът Емил Соколов.

Според проф. Пиргова най-смешна е позицията на ДПС: "Казаха, че няма да подкрепят никого на балотаж. Те нямат 2-3 хил. гласове в София, кого ще подкрепят."

"Не трябва да описваме съревнованието между партиите. Местните избори са гръбнакът. Няма партия, която да може да си позволи с лека ръка да се случи някаква договорка", завърши Соколов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
52- А ТОА БАНКЕНСКИЙ ГЕНИЙ ГДЕ ПРЕПОДАВА
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази е една д'рта комунистка. И преди са ни я пробутвали. Сама не вярва на лъжите си. По-лошото е че май е даскалица в СУ и пълни главите на младите хора с глуnocmu.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Др.анонимен,ти искаш,от банкянската тиква ли да се учи
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДРУГАРКО ПИРГОВА ВИЕ СТЕ ГЕНИЙ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ- УЧИТЕ СЕ ОТ НАЙ ДОБРИТЕ РУСКИ МАНИПУЛАТОРИ- А КРАСОТАТА ВИ МЕ КАРА ДА ИЗБЯГАМ НА ДРУГ КАНАЛ
39
1
 
1
 
! Отговори
Бараш Тошаци преди 7 месеца
Номиниран съм от унгарското малцинство в Румъния да изчистя обора наречен София
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ква е тази Пиргова не знам , но НОМИНАЦИЯТА Е ОПРЕДЕЛЕНА АБСОЛЮТНО ТОЧНО!!!
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно Терзиев повтаря ролята на толупа от добрите му години.
36
3
 
11
 
! Отговори
Мария преди 7 месеца
Лее ле Пиргова ?! Боже мили,Пиргова и акъл?! Стига бе
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато дебелата нагла бишка от село Банкя е жива, за България няма никакъв шанс!
34
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
До 39: ректор ама се продаде и падна на колене пред дъртият комунист и лична чехълоносачка на бай Тошо, вожд на младежкото БКП и китайска реплика на бай Тошо известна като Толуп Ефенди!
33
5
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 7 месеца
Бойко продължава да си мисли, че и м'агаре да предложи, о'вцете пак ще го изберат. Същото беше и когато предложи Цецка Цачева за президент. Тогава не си научи урока и сега пробва пак. А когато загуби, гербаджийските т'ролове ще започнат да разправят, че предлагането на неизбираем кандидат е било "много хитър ход".Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/09/25/istina-e-anton-hekimian-e-kandidatyt-za-kmet-na-sofiia-na-gerb.583804,1
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някъде четох, че любовникът на Хекимян- красивия модел Тунджай Мустафа от агенция Визаж с прякор Туни го е изоставил.
31
3
 
7
 
! Отговори
Оказа се, че... преди 7 месеца
мафията са ПП-ДБ! Те са мафията на ДС номенклатурата!
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой може ли да ми обясни как този арменец Хекимян, ще се откаже от 20к заплата в БТВ като шеф на НОВИНИТЕ и ще става кмет за 5к заплата? Или може би след далаверите и кражбите ще взима много повече от колкото в БТВ.
29
3
 
3
 
! Отговори
До 16 и 25 преди 7 месеца
Според вас отрочето на червената ДС номенклатура е по-достойно от Ректора на Софийския университет и ръководителя на Клиниката по неврохирургия в Пирогов!? Що за *** сте!?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я na тoa вyk?
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тоя Кикимян се продаде на мафията Герб и то не от вчера!
26
13
 
9
 
! Отговори
Пълни глупотевици! преди 7 месеца
Това не е политолог, а злобна стара русофилка! Ако си мислят, че Хекимян така лесно ще жертва кариерата си, просто са в тотална заблуда! Той, а и екипът на ГЕРБ ще се борят до последно, защото е от тяхна полза!
25
2
 
5
 
! Отговори
Магнитски преди 7 месеца
До Анонимен Нищо не е спазарил Толупа . Заповед от Галя и следва ....ала -бала -ала -бала по демократични правила и хоп ..изненада. .а ..а .. Ужким изненада, а всичко е прошнуровано ,подпечатано от посолството . Стиснали са го за гушата и няма мърдане .
24
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Местните избори са преди всичко битка на големите пари, а ГЕРБ разполага с огромен финансов ресурс. Кандидатът е странен, но и противниковите не са достатъчно популярни сами по себе си. Възможно е също акцентът да е в общинския съвет, защото мнозинство там е рещаващо. Никой кмет не може да управлява без подкепа от някакво мнозинство. Колкото до електората на ДПС в София, той е съизмерим с националния-около 10%.Тоест не е за подценяване при балотаж.