Падна оградата пред МОЧА

Причините засега не са ясни
3 дек 2023 16:45, Стела Стоянова
276
Падна оградата пред МОЧА
Снимка БГНЕС

Оградата пред Паметника на Съветската армия в центъра на София е паднала, предаде БГНЕС. Причините за падането са неясни.

Паметникът е един от най-спорните монументи в България. През последната малко повече от година, откакто започна войната на Русия в Украйна, се увеличи натиска за неговото преместване от центъра в някое по-подходящо за целта място. Предлага се това да бъде Музея на социалистическото изкуство.

И докато течаха бурните спорове между привърженици и противници, паметникът постепенно се рушеше и той се превърна в опасен за столичани. По тази причина общинската администрация реши да го обгради с ограда, за да не пострадат минаващите покрай него граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
е, те на тва му се вика фалшива информация
144
0
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Явно, 151, съветите са били много изпълнителни спрямо Вермахта, щом са се съобразили с искането им под формата на нареждане към българите дипломатическите отношения да се запазят. Голяма дружба е имало между СССР и Третия райх. 'баси!...
143
2
 
6
 
! Отговори
Лека корекция, преди 2 месеца
паметника не се рушеше от само себе си, а от едни гамени с чукове. А оградата не беше сложена да пази гражданите, а паметника от въпросните "граждани". От цялата работа, не ми стана ясно защо завиха паметника с тоя нелеп и смешен траспарант "Европейския път на България"? Може би като информация за умно-красивите, че те не знаят, че сме в Европа, както исторически така и географски и нямаме нужда от ЕС и глупави плакати и табелки, за да го разберем.
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АНОТАЦИЯВъв втората част на втория том на документалния сборник Съюзната контролна комисия в България (ноември 1944 декември 1947 г.) са обнародвани документи, отразяващи изпълнението на условията за примирието, документи за наложените от Съглашението за примирие промени в българските въоръжени сили след прекратяването на военните действия срещу Германия (доклади на съветски и български военни ръководители, отчети на Военния отдел на СКК и др.), документи за установяването на контрол и цензура от страна на Съветското (Съюзното) главнокомандване върху издаването, внасянето и разпространява
141
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И БЪЛГАРИЯ 1944-1947 г.ТОМ СЪЮЗНАТА КОНТРОЛНА КОМИСИЯ В БЪЛГАРИЯ (ноември 1944 - декември 1947 г.) ДОКУМЕНТИ, Втора частКолектив 47.00 лв.10 бр. в наличностДОБАВИ В КОЛИЧКАТАГодина на публикуване: 2019Тип на корицата: МекаКатегория: ИсторияИздание: Първо изданиеСтраници (бр.): 932Формат: n/aЕзик: Български
140
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До rambaldievskievichСПОРЕД ДНЕВНИКА НА фИЛОВ бЪЛГАРИЯ ИСКА ДА СКЪСА ОТНОШЕНИЯ СЪС ссср, НИ НЕМЦИТЕ НЕ ДАВАТ, ЗА ДА ИМАТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ КАНАЛИ. ПАК ЛЪЖЕШ ИЛИ ИЗОПАЧАВАШ ФАКТИТЕ
139
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До пияница мистикМонумента на окупационната американска армия - Паметника на американските летци...Не забравяйте че след 9.9.44 България е окупирана от Съюзната контролна комисия, в която има предстаВители на четирите страни - САЩ, СССР, АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ.
138
0
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Анонимен: Защото, 127, тези държави за били наистина под нацистки гнет (особено родината на Хитлер - Австрия (пък и останалите, посочени от теб (Норвегия и Дания най-вече). А у нас не е имало никаква нацистка окупация; даже сме имали дипломатически отношения с СССР (представяш ли си: сателит на Райха и в същото време - с дипломатически отношения с СССР - най-големия му враг ('баси нацисткия сателит, 'баси сме били!...) до обявяването от него на война на България на 5.9.'44 г. Ето затова.
137
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога ще се премахнат имената на паметници, улици и булеварди на царския режим
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До пияница мистикИ ТИ СИ ПИЯНИЦА АМА НЕ МИСЛИТЕЛ А ЗОМБИРАН БЕДЕН АМА ДЕСЕН.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОЙТО РУШИ ПАМЕТНИЦИ Е ЗЛОСТЕН ПРИМИТИВЕН НЕОФАШАГА. КЪРВАВИТЕ ЦАРСКИ ВОЙНИ ПЪРВА И ВТОРА БАЛКАНСКА ПЪРВА И ВТОРА СВЕТОВНА И КЪРВАВИТЕ ПРЕВРАТИ, БЕЛИЯ ТЕРОР ОБЕЗКЪРВИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕЗ МЪЖЕ И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ. ЗАТОВА НАРОДА 90 ПРОЦЕНТА И НАГОРЕ Е ПОСРЕЩНАЛ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ КАТО ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ТИРАНИЧНИЯ, ПРОТИВОКАНСТИТУЦИОНЕН, БЕЗПАРТИЕН, ЦАРСКИ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ. ТОВА Е ИСТОРИЯТА А СЕГА ВИ ЛЪЖАТ.
134
4
 
5
 
! Отговори
Баба Банга преди 2 месеца
"Кога падне уграда пред паметника, ке се разтури властта на пасалската сглобка и Киро и Бойко ке ги опандизят у женскио затвор онеже тея хитреци си орежят манасльоците и при леля Ставревица у килио ще лежът". - предсказано лето 1976.
133
3
 
8
 
! Отговори
Това е знак ! преди 2 месеца
Сглобката ке падне !
132
6
 
6
 
! Отговори
Долу преди 2 месеца
Събаряй цирея !!!
131
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А паметника на ОКУПАТОРА кога ще падне???
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А *** кога ке падне???
129
9
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
Това е Божи знак. Кмета фашист да си ходи. Не забравяйте историята!
128
10
 
8
 
! Отговори
Еххх преди 2 месеца
Днес Бг е нацистки сайт ,подкрепящ унищожението на България
127
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що за смотан премиер! Самоназначил се за академик. Що за джендърска и противна коледна уж, украса на София! Що за държава! Как може, ГЕРБ да търпят това?!
126
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро и той ще падне