Блокада на "Орлов мост" заради Паметника на Съветската армия

КПП-та и полиция ще бранят монумента
Обновена: 12 дек 2023 14:39 | 12 дек 2023 14:36, Нели Христова
352

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протест затвори важен пътен възел в София. Недоволни от демонтирането на елементи от Паметника на Съветската армия блокираха "Орлов мост" в центъра на столицата.

Борислав Гуцанов и Иван Таков от БСП предвождаха недоволните към кръстовището между булевардите „Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Част от недоволстващите граждани скандираха "референдум" и обявиха, че искат властта да се допита до хората.

По-рано от областната управа обявиха, че монументът е опасен и части от него трябва да бъдат демонтирани и реставрирани.

КПП-та и денонощна полицейска охрана ще има по алеите, водещи до Паметника на Съветската армия, познат и като МОЧА (Монумент на Окупационната Червена Армия). Това съобщават от СДВР.

Охраната е в изпълнение на писмо на областния управител на София –град. Тя ще бди и около работниците и строителната механизация. Обособен е периметър и са изградени контролно- пропускателни пунктове на алеите, водещи към паметника.

С оглед безопасността на преминаващите, от СДВР апелират за избягване на обособения периметър.

По-рано днес депутатът Георги Свиленски пострада пред паметника. Ръката му бе порязана от паднала ограда. Депутати посочиха, че я е бутнал работник. Пред МОЧА има и протести в негова защита, пишат от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
3
 
2
 
! Отговори
Поп Харитон преди 4 месеца
Днес елате на митинга на "Възраждане" в 18:00 часапред ПАМЕТНИКА в Борисовата градина, за да дадемотпор на всички "пръкнали" се евроатлантици от свитатана Кирчо, Кокорчо и Тиквун...тези родоотстъпници и национални предатели !
291
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
ясно за какво ни готвят защо настройват Русия против нас. Опитват се да я провокират да нападне ----///---- Щом Фашиска Просия е способна да нападне друга държава за такова нещо, значи със сигурност трябва да нъде унищожена като държава. Защото това е еквивалентно на шизофреник, който напада хора на улицата без причина.
290
1
 
5
 
! Отговори
СЪПАРТИЕЦ преди 4 месеца
МНОГО СМЕ ДЕГРАДИРАЛИ - ПРЕДИ БЛОКИРАХМЕ ЦЯЛАТА СТРАНА, СЕГА САМО ЕДИН МОСТ, И ТО МАЛЪК...
289
2
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 4 месеца
На снимките виждам добре облечени българи и българки, които си правят пиар от желание да не бъдат забравени случайно от "народната" памет.
288
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
слабо, отиде....
287
5
 
9
 
! Отговори
Учете история преди 4 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
286
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ще блокират кръстовището с червените си комунистически ферарита
285
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Личи са кои са петоколонците с промитите мозъци, това са продажници, които искат да живеем както мужиците.
284
2
 
4
 
! Отговори
до 301 преди 4 месеца
Така ли пише в "Наръчник на пропагандиста" бе,червен шмульо,че СССР помогнал на Полша срещу Хитлер!?Комунистическия ви едеотизъм е безграничен!!!
283
1
 
5
 
! Отговори
ясно преди 4 месеца
поредно преброяване на руската агентура. След обяд по 4000лв в пасолството!
282
5
 
7
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 4 месеца
Сега ще станем богати и щастливи....
281
9
 
10
 
! Отговори
Боже опази преди 4 месеца
Е, хубаво ще премахнат паметника и какво от това, по умни и по богати ли ще станем не мисля, жалкото е като чета коментарите и се вижда колко сме жалки, с паметник и без паметник все тая злобата се лее яко.
280
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде, па след това дано поизмрат и бившите комунисти-демократи, че ми писна от дядовци в управлението на България
279
1
 
23
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 4 месеца
Гробовете на български генерали и войни и паметници от ПСВ бяха изорани и унищожени, а сега милеели за българската история теа пациенти.
278
10
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Да бяхте обявили, че се организира еднополов парад на любовта и щяха да се съберат повече фенове на Просия!Ама нали е за защита на сборната им точка, не им дреме толкова много и 10-тина са видяни да претичват носейки снимки на бай Тошо как се мляска с Брежнев. Спрян фен на еднополовата любов е заявил, че всяко посегателство на д социализма е расизъм спрямо феновете на еднополовата любов защото всичките им вождове са били хомосексуалисти като се започне от сифилистика Ленин и така чак до бай Тошо
277
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТИЯ В КРЕМЪЛ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ ЗАЕДНО С ХИТЛЕР ЗАПОЧНАХА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА В ЕВРОПА ! ОКУПИРАХА ПОЛША И ФИНЛАНДИЯ ! ПОСЛЕ Унгария, Чехословакия и останалите окупирани от ИЗТОЧНИЯ ЛАГЕР, Афганистан, Сирия, Чечня, Грузия, Украйна, сега и в Израел чрез наемниците от Хамас ! ДА СИ ПЪРЦУНЯТ И ДА НЕ СИ ПЪХАТмуцуните В БЪЛГАРИЯ !
276
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименПолша е била нападната от Хитлер, като Хитлер вкарва няколко месеца предварително отряди, който са действали синхронно с нахлуването на Хитлеристките войски там, Русия се е притичала на помощ на Полша, защото поляците са руснаци, които са били откъснати през ПСВ и Октомврийската революция от Русия, Финландия няма как да е била "завладяна" от руснаци, по простата причина, че финландците винаги са били част от Русия и царска Русия и едва неотдавна бе откъсната от Русия, анадъм мо?
275
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде са водните оръдия?
274
7
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 4 месеца
"***"-Съсела денков,да се обръща ктм макка му ***,защото тя го е измочала толкоз *** и изкукуригал ***
273
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Maя Манолова ще нарита тези фашистки богохулници дръзнали да осквернят ***!