"Синя София" предупреждава: Животът в столицата ще блокира!

Организацията настоява за конструктивен диалог
19 дек 2023 11:20, Нели Христова
76
"Синя София" предупреждава: Животът в столицата ще блокира!
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от "Синя София" призовават водещите политически формации в Столичния общински съвет (СОС) да спрат с нападките помежду си и да започнат конструктивен диалог. Това се посочва в тяхна позиция, разпространена от коалиция КОД.

На заседанието на СОС в понеделник отново не беше избран председател на съвета. Следващото заседание е насрочено за 11 януари догодина.

Това доведе до ситуация, в която СОС няма избран председател и зам.-председатели и не е структуриран председателският му съвет. Не са избрани Постоянни комисии на СОС, без чието становище е невъзможно докладите на общинските съветници и администрацията на Столична община да бъдат обсъждани и приемани от СОС, посочват от „Синя София".

От там отбелязват още, че от септември се трупат десетки доклади по важни градски проблеми без решение, зад тях стоят проблемите на хиляди хора и остава блокирана работата на много институции, както и на бизнеса. План-сметката за чистотата на Столична община няма да се приеме. Това ще доведе до понижаване качеството на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, метене, миене, почистване на сняг и т.н., смятат от "Синя София".

"Кметът е длъжен да представи за одобрение от СОС на структура на общинската администрация, което явно скоро няма да се случи и така ще се блокират евентуалните реформи в управлението. Скоро няма да бъде внесена и Програмата за управление на кмета, която той по закон е длъжен да представи пред СОС и която пряко е свързана с бюджета за следващата година", се посочва още в позицията.

Според съветниците от "Синя София" блокирането на СОС ще доведе до това, че вероятно ще се забави и обсъждането на "Бюджет 2024 г."

Те припомнят, че кметът Васил Терзиев е заявил, че Столична община ще загуби сериозна финансова безвъзмездна помощ, ако до края на 2023 г. не бъдат разплатени извършените дейности по редица европроекти. Разплащането може да стане само с решение на СОС, който без избран председател не може да вземе решение за тази цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако всичко гореописано е вярно, заслужава си да изтърпим тези неволи, ако Мазното и Мис Бони напуснат!
55
1
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 7 месеца
Нападките започнаха отдавна от ДС-принцчето и антуража му. Тогава не мислеха, че ще трябва да работят с хората, които така яростно хулят. Но успяха да отвратят средния софийски избирател, включително и дясно настроения. След рекордно ниска избирателна активност и на косъм от това, традиционно синя софия да има червен кмет, сега никой не иска да работи с тях. Не и с парашутист, който си купи изборите с много пари.
54
2
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 7 месеца
Терзиев какво чака? Време е да подава оставка и да си гледа бизнеса. На Костадин Лютов му отнеха апартамента в София мафията която се занимава с жилищни далавери. И това е бивш Главен прокурор на България.Сега родата му пълзи към власта. Терзиев няма нужда да бъде перде.Видимо неможе да се управлява София с този турлюгювеч,който забъркаха избирателите.Да отстъпят на втората или третата сила в София или ротационно,както в Парламента
53
3
 
3
 
! Отговори
КАТЯ преди 7 месеца
ВАНЧЕТО Е ЛИДЕР ЖЕНА СЪС ЗАМАХ СЪРЦАТА ЖЕНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
0
 
8
 
! Отговори
ФОЛИ преди 7 месеца
БОНИ СОФИЯ НЕ ТЕ ИСКА !!!!!!!!!!!!!!!!
51
1
 
7
 
! Отговори
Баце към Бонев преди 7 месеца
Аз казвах ли ти че си гола вода...въздух под налягане?!
50
1
 
6
 
! Отговори
жасТ преди 7 месеца
синя София , зелена София , червена София , спаси София , прайд София ,,,,,,,,, ко стаа бе ?! сички от селата за София загрижени :)
49
0
 
3
 
! Отговори
бай Ламби преди 7 месеца
Да идат при нас столичани.На село живота ври и кипи.Още месец два и почва кърската работа.Не се блъскайте работа ще има са синца ви!Нема се плашите!При назе общински съвети няма, има само кмет ама него никой не го бръсне и за....един плод дет се прай ракия от него.
48
0
 
6
 
! Отговори
торенте преди 7 месеца
ей тия, така че напраат, че Данчето със свещ ще я търсим
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мухахахахаха, бухахахахахах сетихте се в 23 ч преди настъпването на 9 Септври. мухахахаха, бухахахахах
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мис Бони и ДеСеРзиев са толкова сини колкото Вигенин и Сергей Станишев
45
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 7 месеца
Тези смешковци не стават и за *** за зеле.
44
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЩЕ БЛОКИРА РАЗБИРА СЕ...ДЕМОКРАТИТЕ СТОЛИЧАНИ ВСЕ ОЩЕ РАЗЧИТАТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА "ТОПЛОФИКАЦИЯ" ДА ГИ ТОПЛИ ЗИМАТА...ДА АМА НЕ,ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА РАЗПЛАТА И БОГАТИТЕ СТОЛИЧАНИ СЕ ОКАЗАХА БЕЗ ПУКНАТ ГРОШ ЧАКАЙКИ БРЕЖНЕВ ДА ГИ ПОСЕТИ,ДА ЦЕЛУНЕ ЖИВКОВ И ДА ПОТЕКАТ ЕДНИ БЕЗПЛАТНИ РЕКИ ОТ ГАЗ И ПЕТРОЛ...АМА ГУШНАЛИ СТУДЕНИЯ РАДИАТОР НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ" И НЕ ГО ПУСКАТ,ЗАЩОТО ЗНАЯТ ДРУГАРИТЕ В СОФИЯ,ЧЕ С "ТОПЛОФИАКЦИЯ" ЗЛЕ,БЕЗ НЕЯ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ!!!
43
1
 
16
 
! Отговори
Ухо преди 7 месеца
Не ставаш подавай ОСТАВКА ВЕДНАГА!
42
2
 
20
 
! Отговори
Синя софия преди 7 месеца
Да си събира багажа и да напуска тази позиция , явно е че са неспособни .София не е синя , видя се на последните местни избори
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То пък една столица, то пък един живот там...
40
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отстъпете на Григорова, тя е синдик и ще се справи.:))
39
2
 
36
 
! Отговори
Стар софиянец преди 7 месеца
Докато има такива фалшиви герои като Борис Бонев СО ще е на същото дередже.Той си е навил едно на пръста и го повтаря непрекъснато,а съвсем не е наясно че София е повече от двумильонна ,а той е твърде ,твърде малък за да знае всичките и проблеми.СО не е само центъра където миеше Графа и който познава А и приссединените села и квартали катоПасарел и Мрамор,Бухово и Д.Богоров,Световрачене и Лозен,Кривина и Волуяк и още иоще до 24 броя.Този хлапак не става и за домоуправител камо ли за шеф на съвет
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще изсветлим дрогерите децата на Възраждане, които се занимават с производство и ще освободим градът от тези мошенници! Няма да се предадем!
37
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Горе главата!! Никакъв Гербб!