Терзиев внесе проектобюджета на Столичната община за 2024 г.

Планираме рекордни инвестиции в София, написа кметът във Facebook
Обновена: 30 яну 2024 07:44 | 30 яну 2024 07:40, Анисия Иванова
20
Терзиев внесе проектобюджета на Столичната община за 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет проекта за бюджет на Столичната община за 2024 г., съобщиха от Столичната община.

Предложеният бюджет от екипа на Васил Терзиев е в размер на 2 577 149 857 лева. Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лв. от държавния бюджет за инвестиции в цяла София, от които 50 млн. лв. - за проекти на районните администрации.

"За 2024 г. планираме рекордни инвестиции в София", написа кметът Терзиев в профила си във Фейсбук и допълни, че на ход е Общинският съвет.

От Общината съобщават, че като резултат от проведените обсъждания за бюджета на столицата в инвестиционната програма са включени основен ремонт на 35-о училище в Лозенец, 25-о в Красно село и детска градина №77 в  район „Средец“. Вследствие на общественото обсъждане в проекта е заложено и увеличение на заплатите на работещите в театрите и културните домове с още 10%.

Основните акценти в проекта за бюджет за 2024 г. са: 611 945 670 лв. за инвестиции в строителство на нови и ремонти на детски градини и училища, инфраструктура и вътрешноквартални улици и подобряване на условията в болници и ДКЦ;

без повишаване на данъци, но с повишаване на събираемостта; включване на гражданите в управлението на града, 5,3 млн. лв., разпределени от гражданите на София по приоритетни за тях проекти;

10% повече за по-зелена София; 50% повече за програма "Култура", както и дигитализация на услугите на Общината и стимулиране на иновативни проекти, посочват от Столичната община.

И още: Капиталовата програма е на стойност 611 945 670 лева. Към тези инвестиции се добавят финансираните от държавния бюджет 109 проекта на стойност 100 млн. лв., допълват от Общината.

Средствата от европейски оперативни програми в тазгодишния бюджет са на сравнително по-ниски нива и възлизат на 112,434,200 лв., което се дължи на факта, че се намираме в края на програмния период, поясниха от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
пак АЛА-БАЛА преди 2 месеца
Бля...бля...и разтягане на локуми...а счупените клони на дърветата още си стоят по Софийските улици...Альоууу...кметеее...вземи да свършиш някаква работа че вече ни писна от теб некадърникоооооо...!!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи да очакваме и рекордна коруп_ция. Все пак щом начело са ДС от партията ПП (Пак Пеевски), значи няма как да не намажат "нашите момчета".
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
колко смешно изглеждаКапут който си е подреждал косметата по тиквата за да не се вижда че е прогресивно оплешевяващ. Знае се че един от синтетическидалните нарокотета водят до пълно оглупяване около грижата за обезкосмяващото оплеШкяване. Оплещкоителен БиотемерД
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БАСИорал;ниоМУминетчия
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Василка Терзиева започна "кметуването" си с гръмкото заявление: "Некъа ГЕРБ първо с извинят за това, което са направили досега, после ще видим." БКП и Държавна сигурност извиниха ли се за мракобесието, съветската пропаганда и чудовищния обир на всеки от нас последните 70 години?
11
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
..."над два милиа.да отделени за софиянци"? Хайде малко по сериозно! Това СА парите на софиянци, съб Ани от тях! А не кмета да ги дава,от него да мине! И от тия 2млда,щял да ремонтира 2 училища и една детска градина ??? И с 50%повишение за дигитални услуги? Оппа...голямото лапане! А колко за юридически услуги?
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прави ми впечатление че е организиран огромен тролски ресурс да хули кмета. Това, че Герб/ДПс мафията има пари да си го позволи не ме учудва. Те откраднаха милиони. Явно кмета блокира много крадливи интереси и е на прав път. Необходимо е малко време и софиянци ще усетят резултатите. Все пак не забравяйте че всички фирми по чистота и пр. са гербави калинки. Нормално е да го съботират навсякъде. Необходимо е време да се изчистят нещата.
9
14
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
София ще дръпне яко напред с кмета Терзиев. 2 милярда са отделени за Софиянци! Рекордна сума за която при ГЕРБ хората можеха само да сънуват.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този хохльо ни го чучнаха от посолството, за да махне паметника на съветската армия. Там се оказа особено бърз и чевръст и после взе да бави всичко. То се и знаеше предварително.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Човека за 2 месеца управление превърна София в бунище, пълен хаос и престъпност обхванаха града вечер е пустош освен в казината на стоичков
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Срещу този бюджет народа никога не получава нищо. В моя квартал Младост около блок 333, 334, 335 и 336 няма сменена една плочка за 33 години. Явно, за 33 години 600+ семейства не могат за си заработят едно колче и едно цвете. Да видим кво ще измислите като и тая година след "2 милиарда бюджет" си останем в калта.
5
3
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Мисленето НЕ Е от силните ти страни!
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво! Това е страхотен кмет!
3
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Това е най-голямото недоразумение което е влизало в столична община!!!
2
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Ето затова ушето искаше да е кмет. Над 2 милярда за гепене има. И ще бъдат гепени от наши хора, не се съмнявайте.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В.Терзиева трябва да се ИЗНЕСЕ от общината