Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи

Задържаните - нелегални мигранти ли са и как са влезли у нас, пита той
11 мар 2024 11:33, Анисия Иванова
44
Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи
Снимка: ВМРО

МВР да профилактира целия криминален контингент, свързан с трафик на хора и каналджийство, настоява заместник-председателят на ВМРО

Да изкараш въоръжени с дълго автоматично оръжие полицаи по улиците на София е рисково. Това илюстрира глупостта и тоталната некомпетентност на висшите ръководни кадри в МВР, т.е. ведомството се управлява от хора, които не са за тия постове. Дислоцирането на такива сили не трябва да е в пешеходната зона, а около мигрантските лагери и невралгични точки като Женския пазар и Лъвов мост.

Това мнение изрази заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Още по темата

Той е категоричен, че засилените патрули и силите на Жандармерията трябва да влязат в редовните графици и да патрулират по план, а не извънредно. Охраната на трите лагера - Овча купел, Военна рампа и Враждебна, трябва да бъде поета от МВР, а около центровете да се направи разстановка за обходи както на пеши, така и на моторизирани патрули от Охранителна полиция и Жандармерията.

Необходимо е СДВР да профилактира целия криминален контингент, свързан с трафик на хора и каналджийство. За съжаление полицейският чадър над подобни хора продължава, което ги охрабрява да продължават с вкарването на нелегални мигранти на българска територия и превозването им към Сърбия, посочва съветникът.

Чувам, че СДВР са натискали, задържали и тормозили български граждани, включително непълнолетни, защото ходели по улиците на групи. Това трябва да се разследва от Вътрешна сигурност! Не може да се ограничават права на граждани, защото са несъгласни с присъствието по улиците на мигранти. Напомням на висшето ръководство на МВР, че техен дълг и работа е да пазят българските граждани, а не мигрантите, алармира Карлос Контрера.

Според него СДВР се опитва да замаже случая с битите българи на бул. „Витоша“.

"Работната им версия е битов инцидент, влошени отношения, което не кореспондира с публично известни факти. Явно разследващият орган подценява съдържанието на клипа, в което извършителите посочват фразата „ал-Салаам“, която се ползва в контекста на мира/светът на Аллах. Това придава определен религиозен смисъл на действията им, който аз тълкувам, че се смятат за завоеватели. Задържаните две лица от Египет и Сирия - нелегални мигранти ли са, как са влезли и какво правят в България? Оказва се, че са организирали тълпа от около 30 човека, за да нанесат побой на български граждани, един от пострадалите е с прорезна рана. В най-добрия случай имаме състав на едро хулиганство. Много моля СДВР да не замита истината и да не извърта нещата, защото недоволството е голямо и действията им по замитане на случая се тълкуват като предателство срещу българите и България. Знаем как се наказват по традиция предателите", завършва заместник-председателят на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя невежа в чужбина/Европа ходил ли е? Навсякъде по гари, летища, площади можеш да видиш такива полицай. Забравете вече за спокойствието. Това е цената за американския либерализъм.
36
2
 
5
 
! Отговори
тоя какъв е преди 1 месец
има ли български документи? да не се окаже със сменено ЕГН?
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този не е ли емигрант, на такъв прилича
34
0
 
6
 
! Отговори
Бай преди 1 месец
И това е самоначалото
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къв е този никарагуанец?
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да са ви честите бежанците по Шенген защото ще става все по-лошо. Денков вече сложи подписа си и сега всеки ден на летище София пристигат тумби с бежанци върнати от Австрия.
31
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщане на Първи закон на Мойсей -всяка тарамбука хваната със нож или оръжие да става дарител на органи и каквото остане да се изгаря в пещите на Стомана Индъстри !Второ -връщане Законно калашниците на народа който да използва законно при нападение от мигранти и индийци без да носи Наказателна отговорност .Меркел като си ги канеше - сега да си прибира всички поканени обратно в Германия .
30
1
 
1
 
! Отговори
Защо не трият преди 1 месец
коментари като N22 с ник "Пояснявам"? За намеса на СЕМ ли плачат?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ужасът 21 За теб - Чемодан-вокзал-Анадола. Какво търсиш тук?
28
0
 
26
 
! Отговори
Ще има Видовден преди 1 месец
До Анонимен 25 - Не си мисли, че си неуловим! Говорим за тийнейджъри-ученици. Българското момиче е в собствената си държава и никой няма право да й слага режим на придвижване по улиците. Не е длъжна да обръща внимание на тези, макар те да претендират, че я били познавали. Който петни името на българките и на младежите, които защитават българки от нагли посегателства на навляци, ще си го получи рано или късно.
27
31
 
1
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
През последните седмици се вижда как русофобите се активизираха. Вече момичета и момчета основно българи нападат бежанци не само в София но и в други градове. Представете си какво е чувството на човек които е бит в собствената си държава избягал и попаднал в руската колония и отново е бит. Ужас тези русоробска класа трябва да се премахне от ЕС.
26
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има само едно решение на въпроса и то е ОСТАВКА на СГЛОБКАТА
25
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Карлос Контрера, Мажд Алгафари - още някой с типично българско име ще се изкаже ли срещу мигрантите? Имате гугъл преводач вижте какво Селам, Ал - Салам.
24
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
16-годишната българска дама е имаба бизнес-отношения, както и с битите британци-пакистанци-студенти, както и с биячите-сводници
23
1
 
21
 
! Отговори
Да попитам преди 1 месец
Пакистанците с британски паспорти ли са мигрантите, че от поредната тъ па статия не става ясно?
22
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде време и наглият никарагуански ром Контрера, с баща наркодилър и майка пернишка умни тутка да ни поучава.
21
26
 
7
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
Битите "българи" са ромчета наркомани от агитката на Уефски, а битата "българка" е 16-годишна труженичка като Дебора, която е имала отношения и с биячите и с битите.
20
27
 
6
 
! Отговори
Ужасът преди 1 месец
Битите българи са ежедневие. И в 99% от случаите са бити от други българи. Но опростачените глашатаи на патрИдиотизма изпълзяват да вият само в подобен инцидент. И какво се оказа. Единият случай се сбили тийнейджъри, от които никой не е със статут на бежанец. А в другия английски студенти са нападнати от български престъпници. И колко още вой на омраза ще се надига от такива полуграмотни профани като Карлос?
19
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6. Да, яко ни държеше в желязната кошара, построена от Мацква. Ех, какви щастливи времена бяха!
18
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя що не знае да пише на български, като е голям патриот???