Частично бедствено положение в община Божурище

Екипи правят оценка на щетите
23 май 2024 12:58, Елка Василева
2
Частично бедствено положение в община Божурище
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Община Божурище Георги Димов обяви частично бедствено положение за населените места с. Хераково, с. Златуша, м. Старо село, с. Храбърско и кв. Черна бара. От общината съобщиха за БТА, че най-лошо е състоянието на махала "Бoбен", както и в с. Хераково. Кметът Димов е издал заповед за затваряне на движението през мост над река Хераковска в махала "Бобен", с. Хераково до овладяване на нанесените щети вследствие на настъпилото бедствие.

Димов издаде заповед за затваряне на движението за преминаване на пътни превозни средства и пешеходци по мост на ул. "Кимон Георгиев", махала Бобен, с. Хераково  до отмяна на бедственото положение или овладяване на нанесените щети.

По думите на общинската администрация жителите на засегнатите села имат притеснения относно това, което се случи снощи, но няма заплаха за тях. Всички хора са били изведени от засегнатите къщи, няма бедстващи, потвърдиха от Общината. Оттам допълниха, че и към този час продължава работата на екипите, които да направят оценка на щетите.

В заповедта на кмета на Божурище е описано извършването на огледи на нанесените щети. След това Общинският щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия ще се събере за анализ и оценка на щетите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли ще източват пари?
1
0
 
1
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
Айде купувате по 4000 евро квадрата и взимате данцъи малко да се стреснете