KoЯn взривиха SPIRIT-а, мощни струи вода охлаждаха феновете

Американците и Chase & Status бяха звездите в последната вечер
Обновена: 7 авг 2012 14:52 | 6 авг 2012 13:16,
49

Хиляди танцуваха с реге ритмите на Gentleman & The Evolution. Снимка: Dnes.bg

Chase & Status и американската ню метъл банда KoЯn се превърнаха в черешката на тортата в третия и последен ден на фестивала SPIRIT of Burgas.

Началото на финалния купон на Централния плаж бе поставено от Ерол и Уикеда, а след тях на главната сцена се качиха Gentleman & The Evolution.

Германската звезда изнесе първия си лайв у нас и зарази няколко хиляди с реге ритъма.

В същото време и другите сцени се радваха на много фенове. Почитателите на твърдия саунд куфееха на Downslot и Stop Stop, а на броени метри от тях - на сцената "На тъмно", се вихреха веселяците от Q-check и Сърмата Хари.

В 21.10  пред главната сцена вече бе пълно, а феновете избухнаха при появата на Chase & Status.

Те се превърнаха в истински идоли на електронната сцена в последните две години, след като последния им албум за момента No More Idols придоби култов статут сред феновете.

Първото гостуване на английската банда на SPIRIT of Burgas беше очаквано силно и в същото време обаче толкова недостатъчно. Дуото в своите лайв изпълнения на живо са по-енергични и диви от всякога.

Шоуто започна с лудото No Problem и продължи с голяма част от наистина невероятните хитове на бандата - Flashing Lights, Fool Yourself, Blind Faith и всички други чудовищни тракове, които хвърлиха хилядите хора  в пълен екстаз.

Освен повечето парчета от No More Idols, Chase & Status завъртяха и нови проекти, както и уникалната преработка на Klling In The Name Of на Rage Against The Machine, което наистина подлуди тълпата.

Разбира се, в апотеоз на вечерта се получиха вездесъщите Time с Delilah  и легендарното End Credits, което обаче дойде малко рано, още в средата на сета.

По подобен начин доста рано дойде и краят - само след час на сцената Chase & Status обявиха край на сета си, което учуди всички присъстващи, защото дори по програма той трябваше да бъде по-дълго с 30 минути.

Феновете вече се готвиха за хедлайнера на вечерта, а и на целия фестивал - KoЯn.

Американската ню метъл банда бе очаквана с голям интерес, още повече, че с последния си албум "Path of Totality" тя направи рязък завой към електронната музика.

Още с появата на Джонатан Дейвис лудницата бе пълна, а в първите редици трудно се издържаше от разгорещени фенове. Дори стотиците литри вода, с които бяха обливани феновете, не спомогна да бъде разхладена обстановката.

Началото бе поставено с парчето "Divine" от дебютния им албум "Korn", последваха класики от близо 20-годишната история на бандата. В средата на сета забиха и парчетата от последния си албум, но реакциите бяха противоречиви и то най-вече сред твърдата аудитория на групата.

Концертът на KoЯn продължи час и половина и разбира се, не се мина и без бис. Дейвис излезе на сцената с шотландска гайда и заедно с бандата забиха още три парчета, сред които и кавър на "One" на Metallica.

Американците сложиха истинският финал на феста, макар публиката да продължи твърдата линия на рок сцената с родната банда Odd Crew. Феновете на електронния саунд пък се насочиха към Solar сцената, където звездите на вечерта бяха Ричи Хоутин и Дъбфайър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: KornSpirit of Burgas
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
1
 
! Отговори
Gude преди 11 години
po otvratitelna ot taq muzika nqma....trqbva da imash sklonnost kym kanibalizam da q slushash..ujas!
46
0
 
0
 
! Отговори
DOBRE преди 11 години
4E SA SELIANITE SAS SOFFISKO SAMOSAZNANIE, DE DADOHA SEGASHNOTO ZNACHENIE NA DUMATA "SOFIENEC"
45
0
 
3
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
44, комплексирани хора ще намериш във всяка една точка, не само на България, а сигурно и на света, нормално е да ги има и тук. Критиките всъщност са нещо твърде полезно, стига да са градивни, а и поста ми реално не визира хората, които критикуват конкретен недостатък, а тези които си пишат просто така, щом е в Бургас, значи е тъпо,селско и прочее клишета. Смея да твърдя, че бургазлии умеем да се шегуваме със себе си и града си, все пак " Бургадидас" е име на града, което сами сме си измислили.
44
0
 
0
 
! Отговори
от 45 преди 11 години
edit: изкоренява*
43
2
 
0
 
! Отговори
пак до Бургас преди 11 години
Вместо да приветствате хилядите дошли да уважат фестивала и града ви, вие типично по комплексарски скачате ... е колкото и пари да се наливат в града ви "селянията" трудно се изоренява. А до надъхания "37" ще кажа, че и КОЯN, и Prodigy са били в БГ и преди ,и не си спомням софиянци така да са "злобеели" срещу недоволните ...
42
1
 
0
 
! Отговори
до Бургас преди 11 години
Знаеш ли , аз много се радвам, че Бургас се развива що-годе добре. Но ето ти пример: Казвам, че звука не е бил на ниво, което е факт щото бях там и веднага скочиха няколко бургазлии да ме "хранят". Е не може ли и малко критика да понесе фестивала? Това не е пряко към бургазлии и те(вие) не би трябвало да го приемат така, ОСВЕН ако не са пълни с комплекси по темата за града си. Друг пък тръгнал да се хвали как феста бил в Бургас не във ВАРНА?!? WTF ? Вие бъдете здрави и по-полека с омразата си!
41
1
 
3
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Едно не разбирам.Защо след като Бургас и събитията в нашия град са ви толкова смешни, не ни подминете с аристократично пренебрежение? Гледайте си вашите прекрасно уредени, процъфтяващи мегаполиси, а нас селяните и " протомутрите" ни оставете да си носим адидасите на спокойствие, да си ходим по скапаните фестивали и да се къпем в осраното море. Бъдете здрави и по-полека с омразата!
40
1
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Хората и до зоологическата градина отиват за да гледат животните. Хайде сега ми кажи в този случей кой се явява "зоологическа градина"!
39
3
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
"Което не е на морето не ми го хвали. Семки, царевица, adi das, бля, бля, бля" - а вие къде ходите да карате ски бе ***???
38
2
 
2
 
! Отговори
do 37 преди 11 години
Aх тази Варна как ви яде малките душици ... Винаги сте били комплексари и такива ще си останете...
37
4
 
1
 
! Отговори
фак спирит от .... преди 11 години
Spirit of Burgas my ASS> Егати смешното фестивалче, тея организаторите дано да умрат с тези цени другата година да им спре тока на всички, и кво трябва да извадя 600лв мин. за да търпя банда секютити *** ае бегай от тука, добре че Prodigy отсерамиха положението.
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми пука за минусите. Може да плюете колкото си искате. Истината е една. Koяn и Prodigy свириха на сцената на Spirit of Burgas. Фестивала беше на Бургаския плаж, не на ВАРНЕНСКИЯ или някъде из Софийските тучни поляни. Такъв фестивал на плаж в България се провежда само в БУРГАС. Бургас си е Бургас. Което не е на морето не ми го хвали. Семки, царевица, adi das, бля, бля, бля. Чешете си езиците и пръстчетата. Накрая всички се качвате на нощния влак и цъфвате в Бургас да се потопите в морето.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6-та снимка ме потресе... Korn са велики!
34
10
 
6
 
! Отговори
ХАхахах преди 11 години
Все едно гледам чалга концерт само дето музиката друга.....а металите се имат за повече от чалгарите? същите бастуни комплексирани са и те...верно сланина и разпасани *** :)
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Рок,слънчоглед и варена царевица - фестивала във Бургас
32
16
 
5
 
! Отговори
456 преди 11 години
аре чупка от тук,пърхотизирани,брадати наркомани.Оакахте цялата морска градина,гнуснки наркомани.Тоя концерт и разни такива смешни фестивали и карнавали не са нужни на Бургас
31
0
 
1
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Всъщност, стойката се казва точно така "***", а нейна основа по-късно е създадена скулптурата "Нубийска кралица", която се различава единствено в главата - при стойката на Дейвис има поставка за микрофон, а при "Нубийската кралица" празнината е запълнена от коса :)
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, абе не, че нещо, ама снимка No.6 показва най-добре състоянието на българската сцена - сланини и смъкнати бели *** от Илиенци :D
29
0
 
15
 
! Отговори
Мъж преди 11 години
Рядко пиша гневни коментари но това, което сте писали за стойката на Джонатан е меко казано пълна тъпотия . Стойката е направена от Х.Р. Гигър и се казва "Нубийската кралица" ( "Nubian Queen"). К'ва *** , кви пет лева, вземете прочетете малко инфо по въпроса преди да пишете тъпизми
28
5
 
6
 
! Отговори
Металист преди 11 години
Тия бяха подгряваща група на Радо Шишарката и Сашо Роман нали?