Ъпсурт ще ни пеят "Бела жига"

Ицо Хазарта, Буч и Бат Венци с парче, изчистено от продуктово позициониране
10 окт 2012 18:32, Петя Славова
8

Снимка: Facing The Sun Ltd
12
Поетите на новото време Ъпсурт за пореден път ще превземат ефира с „Бела жига”. Така се казва чисто новото им парче, което има шанс да се превърне в хит на есента.

Музикантите и този път не са изневерили на стила си и са вмъкнали умелия си бийт и традиционните пълни с лафове рими.

Песента не възхвалява класическия автомобил от близкото минало - „Жигули”, даже напротив, по думите на Ицо Хазарта текстът е метафора.

Освен че е завръщане към по-олдскул саунда на бандата, новото парче също така е изчистено от продуктово позициониране.

„Съзнателно се откъснахме от това”, коментира Хазарта, „Вече можем да си правим нашата музика без разни скрити реклами.”

Своебразната премиера на парчето беше на живо от сцената на Spirit of Burgas тази година, където момчетата от Ъпсурт събраха рекорден брой фенове и буквално блокираха движението вътре във фестивала.

Новата песен идва след 2 години затишие от страна на рапърите, но през това време Хазарта, Буч и Бат Венци не са бездействали – освен че през тяхното студио е минал ъндърграунд хитът „Кради, кради”, тримата са подпомогнали създаването на първата българо-германска музикална компания за мениджмънт, продукция и копирайт – FACING THE SUN със седалище в Мюнхен.

Лейблът вече има хитови канали в сайтовете за видеосподеляне, а сред артистите, с които работят, са едни от най-популярните и актуални изпълнители у нас като 100 Кила, Goodslav и Лора Караджова.

Премиерата на видеото към „Бела жига” след седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
;) преди 11 години
Жига (в партитурите се отбелязва като gigue или giga) е бърз бароков танц, произхождащ от щотландския jig.Навлиза във Франция в средата на 17 век[1]. Жигата обикновено се разполага в края на сюитата.Размерът на жигата е триделен, обикновено е 3/8 или някое от неговите производни, като 6/8, 6/4, 9/8 или 12/16. Въпреки това някои жиги са с друга метрика, например тези на Йохан Себастиан Бах от първите му "Френски сюити" (BWV 812), където е 4/4.Жигата обикновено има контрапунктна текстура. Жигата е старинен английски танц.
6
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
Охоооо кафеджиите (no offence) се събудиха! :)
5
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Big Sha e N1Стилът на Ъпсурдите е комерс, докато Шамара има едно, две комерс парчета
4
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BIG SHA e N1
3
15
 
10
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Който тура минуси..ше го боли гъзъ,еййй селтик прос !!!
2
6
 
29
 
! Отговори
kufkfy преди 11 години
Най-добрите! Конкуренция за нашето внимание би създал единствено Бичето - евентуално ако му дойде нов прилив на ентусиазъм.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
yeeeee chakameee!