При възможност – тръгвайте по-рано за Spirit-a

Очакват се сериозни задръствания този петък
11
При възможност – тръгвайте по-рано за Spirit-a
Снимка: Spirit of Burgas

Над 20 000 фенове се очаква да се стекат на плажа в Бургас за първия концерт на Роби Уилямс у нас, който ще бъде в края на тази седмица. Британската звезда е част от тазгодишния Spirit of Burgas на 7 и 8 август.

Организаторите предупредиха, че в петък сутринта към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседните държави. С цел да бъдат избегнати задръствания те призоваха хората да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък.

"Очакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам посетителите да не идват в последния момент, за да няма напрежение при входа на фестивала", каза организаторът на фестивала Петър Петров по време на пресконференция днес.

В нея участваха още кметът Димитър Николов и представители на МВР – Бургас, Жандармерия, Гранична полиция и Морска администрация.

"И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на фестивала. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук", съобщи кметът.

За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Съществуват и алтернативни начини за транспорт до Бургас – в интернет през специални групи за споделено пътуване, меломаните се организират да стигнат заедно до фестивала.  Също така, от БДЖ пускат специален влак - EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата – Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август.  Билетите за тези влакове са с намалена цена за притежателите на билет за Spirit of Burgas.

Във връзка с предстоящия фестивал се променя и организацията на движението в града:

- От 4 до 9 август се затваря достъпа до общинския паркинг при хотел Приморец. Там се разтоварва техниката за сцените.

- От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

- Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август, но до 5 август включително хората могат да ходят на плаж там.

- В петък няма да има синя зона по “Демокрация”, в участъка между “Цар Симеон” и “Богориди”. Там може да се паркира безплатно.

- Двете крайни ленти на “Булаир” – от “Фотинов” до “Цар Симеон” – също ще са разрешени за паркиране.

- Очакват се много автомобили, така че Община Бургас препоръчва да се използва общинският паркинг на ул. “Гурко” – таксата е изключително ниска.

- В сряда се спира се временно достъпът на автомобили по “Батенберг” - от пресечката на “Филип Кутев” до централния вход на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Роби УилямсSpirit of Burgas
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРОГИ тръгвайте си по с време
9
8
 
34
 
! Отговори
123 преди 8 години
А бе пълен ***. Цялото черноморие се е напълнило с такива пропаднали западни "певци",които са наркомани,хомосексуалисти и прочие.И лошото е,че българският народ претендира да е заклет "фен" на такива ***,като роби уилямс.
8
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предизборната тоалетна на ония бургаски тюлен, който ще играе за поредни 4 години лапане, не ме привличат. Особено, за да ми кряка татуиран грозен британски латентен ***!
7
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този "фестивал" от 2 години се продъни, пълна боза...организаторите - никой не ви е забравил селско-тарикатските изпелния през 2013 и 2014 !!
6
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА ЧУДО НА ПРИРОДАТА СЕ ОПИТВА В ЕДИН ОТ КЛИПОВЕТЕ СИ ДА СЕ ПРАВИ НА КIZZ САМО ЧЕ Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ МУЗИКАТА ИМ. НО МУЗИКАЛНИ ИНВАЛИДИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА ДОКАТО СВЯТ СВЕТУВА. АЗ ДОКАТО СЛУШАХ ГРУПИ КАТО БЛЕК СААБАТ ЮРАЯ ХИИП ДИИП ПЪРПЪЛ СЛЕЙД СЮИТ ГРАНД ФЛАНК. НЯКОИ МУЗИКАЛНИ ИНВАЛИДИ СЛУШАХА ЛИЛИ ИВАНОВА МАРГИТО ХРАНОВА МИМИ ИВАНОВА И ТЕМ ПОДОБНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ. Е! ШАРЕН СВЯТ. НЕДОРАЗУМЕНИЯ И ИНВАЛИДИ МНООООГО.
5
20
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересува изобщо никакъв спирит, няма да ходя и не ме занимавайте с глупости, тези публикации в някой бургаски всекидневник
4
11
 
37
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
При всичките ми разговори с чужденци чувам да произнасят името на града по същия начин само със смяна на ударението-ние казваме БургАс а те БУргас.Но някои умник при по-ранни издания на фестивала за да "англицира" звученето на името се беше изцепил умно красиво и подобаващо-Спирит Ъф БъРгЪз...те тва е...
3
15
 
38
 
! Отговори
о преди 8 години
пропускам спирта на Бургас, след герб ще завърши безславно
2
17
 
35
 
! Отговори
гербист бургазлия преди 8 години
Хайде на спирита, да слушаме г-н Уилямс докато ваканцуваме. Бургас е наш град с наш кмет, да подкрепяме.
1
17
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** спиритосани, стига с този спирит. Имаме си и български думички. Спиритът на шамандурата!!